null Beeld

Humo's vriendenhoekje op Rock Werchter: David

Let's just stay friends. Het is een zin die we de afgelopen jaren zo vaak te horen kregen, dat we er nu ook maar eens echt werk van maken. Hobby's en partners delen, vriendschapsbandjes haken, bloedpacten sluiten: leer de beste vrienden van Humo kennen, alhier.

en

null Beeld

Mijn naam: David Janssen. Zowat de meest Vlaamse naam die je kan vinden, ik weet het. Ik heb hem zelf ook niet gekozen.

Mijn leeftijd : 37

Mijn eerste keer Werchter was in: 1994. Ik denk dat Luka Bloom hier toen stond. Geweldig, ik was 17 en zat vier dagen in een tentje. De tijden zijn veranderd, nu wil mijn vrouw dat ik elke avond naar huis kom. Wat ik dus ook braaf doe (lacht).

Het festivalmoment dat ik altijd zal onthouden: Drie jaar geleden zijn we met een paar vrienden eens stoemelings backstage binnengeraakt. Ik heb toen zelfs met La Roux en haar band in het busje naar het podium gezeten. Kicken, man. Het podium zelf heb ik helaas niet gehaald, daarvoor was ons acteertalent nét niet overtuigend genoeg.

Ik ben bezig aan mijn hoeveelste pintje: Ik ben de tel intussen kwijt geraakt, ik denk dat het nummer tien is. Maar da’s het verraderlijke hier : het bier is hier veel lichter dan op café. Ze hebben ons hier goed liggen, de mannen die willen tonen dat ze kunnen drinken…

De groep die ik absoluut niet wil missen: Bastille was geweldig. En – op het gevaar af als een wijf te klinken - Ellie Goulding.

Mijn meest waardevolle bezitting op Werchter: Ben ik gisteren kwijtgeraakt. Mijn gsm, zowat mijn levenslijn hier. Voor mij zat het festival erop : niet meer kunnen afspreken met mijn vrienden, de link met het thuisfront kwijt, het uur zelfs niet meer weten. Gelukkig – en wat een mirakel eigenlijk – vond een vriend van mij m’n iphone een half uur later terug op de grond.

Mijn grootste talent: Zingen. Ik zou niet zonder kunnen.

Wat ik later graag wil worden: Beroemd. Altijd al. Ik heb al in meerdere groepjes gespeeld, en het is nog steeds een droom om hier ooit op Werchter te staan. Iedereen mikt op het hoofdpodium, maar doe mij maar The Barn.

Zo wil ik later herinnerd worden: Als een goedlachse gezellige flapdrol. En eventueel als die wereldberoemde artiest die ooit in The Barn een legendarisch optreden gaf.

Over welk deel van je uiterlijk ben je het minst tevreden? Mijn neus. Maar tegelijk is het misschien ook een beetje mijn handelsmerk.

Mijn laatste 5 euro spendeer ik aan: Is het echt mijn allerlaatste geld? Doe dan maar een goed doel, Oxfam of zo, zelf ben ik er dan toch niks meer mee.

Wie mag er vanavond onverwachts opduiken in je tent: Joy Anna Thielemans! Ik zag haar hier op Werchter rondlopen, dus ik weet dat ze in de buurt is.

Welk land wordt wereldkampioen? Met pijn in het hart – Duitsland. Ik was gisteren echt even depressief toen we eruit lagen. Ik heb een maand lang mijn longen eruit geschreeuwd voor de Belgen en nu weet ik het even niet meer.

De Rode Duivel op wie ik het meest lijk: Lukaku. Ik speel zelf voetbal, en ik herken mezelf in hem: beuken, zonder omwegen. Ik ga ook altijd rechtdoor zonder opzij te kijken. En niet alleen in het voetbal (lacht).

Dit mogen ze spelen op mijn begrafenis: 'After all' van William Fitzsimmons. Als je dat nummer niet kent, is dat echt doodjammer.

Het eerste wat ik doe wanneer ik terugkom van Werchter: Een halve liter melk drinken. Bijna niemand weet dat, maar da’s het meest efficiënte anti-katermiddel dat er bestaat. Ik vertrek morgenvroeg naar de zee met mijn vrouw en mijn drie kinderen, maar na vier dagen Werchter vrees ik dat zelfs een heel karton melk niet zal volstaan.

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234