null Beeld

Humo sprak met Tom Boonen

'De meeste meisjes van zestien zijn tegenwoordig al lang volwassen.' Tom Boonen over Sophie, doping, cocaïne, zijn mysterieuze allergie en - bijna vergeten! - de Omloop Het Volk.

Redactie

Het was een bijzonder opvallende krantenkop in januari: 'Tom Boonen is mijn cocaïnedealer'. Slik! Het was zogezegd een uitspraak van veldrijder Tom Vannoppen, die bij een dopingcontrole buiten competitie positief had getest op coke. De Vlaamse Gemeenschap had die informatie doorgespeeld aan het parket van Hasselt, dat Vannoppen ondervroeg over zijn gebruik. Tijdens het verhoor zou hij gezegd hebben dat hij het spul gekregen had van Tom Boonen, een vriend van hem. De politie zou zelfs al een huiszoeking gedaan hebben bij de kampioen thuis in Retie, op zoek naar drugs. Vlaanderen stond op z'n kop - zoals altijd wanneer de naam Tom Boonen valt in een sensationeel verhaal - tot het Hasseltse parket zich uitgebreid verontschuldigde op een inderhaast bijeengeroepen persconferentie: 'Boonen heeft met de zaak niets te maken. En de huiszoeking was maar een gewoon gesprek.'

'Ik snap nog altijd niet wat er precies gebeurd is,' zegt Boonen nu. 'Ik heb de verklaring van Vannoppen mogen lezen, en daarin vertelt hij inderdaad over zijn gebruik. En plots, op de vraag 'Van wie heb je het gekregen', antwoordt hij: 'Tom Boonen'.

Tom Boonen «Zijn tijdsaanduiding klopt niet eens. Toen hij die coke nam, in de dagen nadat hij ontslagen was, zat ik met de ploeg in het buitenland.»

HUMO Vannoppen en jij zijn vrienden. Waarom zou hij jou zoiets flikken als het niet waar is?

Boonen «Het gaat niet over flikken of zo.

»Kijk, over Tom Vannoppen kan ik niet veel zeggen, tot we met elkaar geconfronteerd worden bij de politie. Pas daarna zal ik wijzer zijn. Maar die confrontatie is er nog steeds niet van gekomen.»

HUMO Het Nieuwsblad hield een poll op zijn website, met de vraag 'Gelooft u dat Tom Boonen een dealer is?' Meer dan een derde van de lezers antwoordde 'ja'. Zulke dingen doen je geloofwaardigheid geen deugd.

Boonen «Wat kan ik daaraan doen? Niks!

»Als je een béétje logisch redeneert, besef je toch dat het onwaarschijnlijk belachelijk zou zijn als die verhalen zouden kloppen? Waarom zou ik dingen doen waardoor ik, mocht het ooit uitkomen, álles zou verliezen? En om wat mee te winnen: honderd euro per week? Komaan zeg, zoek de logica!

»Toen ik op de middelbare school zat, waren er al drugs in de buurt. En als ik nu ergens uitga, word ik er nog altijd mee geconfronteerd. Iederéén: drugs zijn overal te krijgen. De laatste twee jaar ben ik nauwelijks uit geweest, net om dat soort situaties te vermijden. Maar kijk: er is weer een nieuwe vettige story over Tom Boonen.»

HUMO Word je niet gek van alle roddels?

Boonen «Blijkbaar niet. Vroeger zou ik me er veel meer over opgewonden hebben; nu weet ik dat ik de mensen toch niet kan tegenhouden om achter mijn rug te roddelen. Ze doen maar: ik zal er niet trager door gaan fietsen.

»Denk na: hoe zou het komen dat ik in Qatar direct alles opkuis, dat ik in Californië snel een rit win? Kun je zoiets als je jezelf niet verzorgt in de winter? Als je foute feestjes afschuimt? Als je coke snuift en dealt? Ik dacht het niet, hè.»

HUMO Blijkbaar hoort een spannend leven vol drugs en jonge meisjes bij een populaire jongen met een gele Lamborghini in Monaco?

Boonen «Ik nodig iedereen uit om eens te komen kijken. Neem het van mij aan: Monaco is niet de hemel op aarde. Ik heb er een appartementje, doe er zelf mijn inkopen en kook mijn eigen eten. Voor de rest wordt er veel getraind, en af en toe komt er eens een soigneur op bezoek voor een massage. En dat is het ongeveer.»

Sven Spoormakers

U vindt het volledige interview met Tom Boonen in Humo 3521

undefined

'Omloop Het Volk'
Eén, zaterdag 1 maart, 14 u.

'Kuurne-Brussel-Kuurne'
Canvas, zondag 2 maart, 14 u.

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234