null Beeld

Humo sprak met Vlaams minister-president Yves Leterme (CD&V)

Yves Leterme kijkt vooruit naar de gemeenteraadsverkiezingen: 'De lezers van Humo zullen nu wel achterovervallen, maar ik heb al heel wat voorakkoorden op zak.'

Redactie

Zou het aftellen al begonnen zijn voor Yves Leterme? Nu de populariteit van de Vlaamse minister-president en zijn CD&V blijft pieken, mag hij in dit verkiezingsjaar dromen van een verhuis naar de Wetstraat 16, voorlopig nog de uitvalsbasis van premier Guy Verhofstadt. Bescheiden blijven, dreunt Leterme elke morgen voor de spiegel alvorens hij naar de hoofdstad bolt: 'Ik ben niet onmisbaar, niet voor mijn partij en niet voor Vlaanderen.'

HUMO Vorige zomer denderde u constant door het tv-scherm, maar dit keer was u nergens te bespeuren: had u een dipje?


YVES LETERME « Neen: in tegenstelling tot vorig jaar heb ik vakantie genomen. We zijn met de familie naar de Lubéron getrokken, in de Provence. En daar heb ik niet veel uitgericht: een beetje gewandeld, een paar fietstochtjes gemaakt en wat nagedacht.»


HUMO Hebt u straffe sportprestaties geleverd?

LETERME « Ik heb 600 kilometer gefietst, gespreid over een tiental ritten. Niet meteen indrukwekkend dus. Te mijner verontschuldiging: er is daar geen meter vlak, en ik ben geen klimmer. Aan de Mont Ventoux ben ik niet eens begonnen. Ik durf, in tegenstelling tot nogal wat collega's, niet te zeggen dat ik boven raak zonder af te stappen.»


HUMO Hebt u ook weleens een boek ter hand genomen?

LETERME « Ik heb er een vijftal gelezen: 'Bezeten van mij' van Nicci French, 'Een jaar in de Provence' van Peter Mayle, 'Zonder spijt' van Pieter Aspe, 'De engelenmaker' van Stefan Brijs en 'De helaasheid der dingen' van Dimitri Verhulst. Ondertussen heb ik gezien dat Verhulst een paar onaardige dingen over mij heeft verteld, maar alla: zijn boek was niet slecht. (fijntjes) Al was dat van Brijs veel beter.»

Lees meer in Humo 3443

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234