null Beeld

Humor: Achter de rug

‘Achter de rug’ – u las dat vorige week al in Humo – is een nieuw VIER-programma waarin twee bekende centrale gasten zich op allerlei smeuïge roddels over henzelf laten trakteren door een handvol eveneens bekende gastsprekers, onder auspiciën van Sven de Leijer en Elodie Ouedraogo.

Noud Jansen

Wat u niet las, is dat De Leijer een goeie maand geleden op een skipiste in La Plagne van zijn snowboard is gelazerd, en als gevolg daarvan zeker vier weken in de lappenmand heeft doorgebracht. Of zou dat ook maar een smeuïge roddel zijn?

Sven de Leijer «Nee, het is wel degelijk waar. Een serieuze val, hoor: ik had een combinatie van gescheurde buikspieren en inwendige bloedingen, en nog wat kneuzingen hier en daar. Ik ben dus noodgedwongen moeten stoppen met ‘De ideale wereld’, omdat ik daar van ’s morgens half acht tot ’s avonds negen uur mee in de weer was – dat zou echt niet gemarcheerd hebben. Maar de eerste opnames van ‘Achter de rug’ zijn inmiddels wel al, euh, achter de rug. Dat werkschema kon ik nog net aan:

’s middags repetitie, daarna een uur of twee slapen, dan de echte opname. Na iedere opname was ik een dag of twee niet goed, maar kom.»

HUMO Niet bepaald een gedroomd begin van je eerste echte presentatieklus, wel?

De Leijer «Nee, niet echt. Maar als mijn prestatie eronder zou hebben geleden, zou ik het niet gedaan hebben. We hebben om die reden speciaal een extra repetitiedag ingelast waar ook mensen van VIER bij waren, om te zien of het me wel lukte. En het lukte me wel degelijk, al zagen mijn bewegingen er af en toe wel een beetje krampachtig uit.»

HUMO Hoe zit ‘Achter de rug’ precies in mekaar?

De Leijer «Vrij simpel: er zijn twee centrale gasten per aflevering, en enkele vrienden en collega’s van die centrale gasten komen hen licht beledigend toespreken. Vergelijk het met een speech op een trouwfeest: daar worden ook weleens gênante dingen verteld. In principe komen de gastsprekers maar voor één van de twee centrale gasten, maar alles is mogelijk. Zo komt Sarah Vandeursen van Kenji Minogue in de eerste aflevering praten over Daniël Termont, maar ze heeft ook een geweldig gênant verhaal over Philippe Geubels te vertellen.»

HUMO Te weten?

De Leijer (lacht) «Wel, laten we zeggen dat de twee een speciale nacht hebben beleefd op de Gentse Feesten, toen ze elkaar nog niet kenden.»

HUMO Nog even een roddel checken: het gerucht gaat dat jij de voorbije twee jaar meerdere testprogramma’s hebt gemaakt die nooit het scherm hebben gehaald.

De Leijer «Dat klopt niet. Tot nu toe heb ik maar één testprogramma gemaakt dat nooit het scherm heeft gehaald; drie jaar geleden was dat. Dat programma is er nooit gekomen omwille van een rechtenprobleem in de zenderstrijd die toen is losgebarsten.»

HUMO Concreet: jullie wilden beelden gebruiken van andere zenders, maar die gaven plots geen toestemming meer.

De Leijer «Onder andere, ja. Maar nogmaals: dat was het enige testprogramma. Het probleem is: als je tegenwoordig om het even wat probeert in een achterafzaaltje van een donker café, dan is er altijd wel iemand met een smartphone bij. En de volgende dag staat het al in de krant: ‘Sven de Leijer probeert weer iets nieuws.’ In plaats van me eerst even te bellen: ‘Tiens, ben jij met een nieuw programma bezig?’ In dit geval was dat dus niet zo.»

HUMO Wat is, tot slot, de meest verrassende roddel die je ooit over jezelf hebt gelezen?

De Leijer «Mijn Wikipediapagina heeft ooit heel kort vermeld dat ik het mannelijke model van Chanel zou worden. Kijk, dát is nu eens één van die weinige roddels waarvan een mens zou wensen dat ze klopten.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234