Humor: Helden van het internet

Shelter, het u van ‘Benidorm Bastards’ en ‘Wat als?’ bekende Antwerpse productiehuisje (ooit zullen we geen verkleinwoord meer hoeven te gebruiken), heeft een nieuw programma uitgedacht dat vanavond op 2BE in première gaat.

‘Helden van het internet’ is de naam, en het concept is zo doodeenvoudig dat zelfs ú het bedacht zou kunnen hebben:

Tim Van Aelst (Shelter-chief) «Eigenlijk hebben we met ‘Helden van het internet’ niet méér gedaan dan ‘Videodinges’ heruitvinden. Grappige huis-, tuin- en keukenfilmpjes die we van ironische commentaar voorzien: meer is het niet. Je mag ‘Helden van het internet’ dan ook beschouwen als een licht tussendoortje in aanloop naar het tweede seizoen van ‘Wat als?’, al wil dat niet zeggen dat het daarom ook minder goed is.

»Want of je er nu lang of kort aan gewerkt hebt, het enige criterium van een comedyprogramma blijft natuurlijk of de mensen het grappig vinden. En als ik me voor één keer op een statistiek van één geval mag baseren: dit is het eerste Shelter-programma waarbij mijn vrouw hardop heeft gelachen (lacht). Erg fijn, moet ik zeggen.»

HUMO Jullie maken in ‘Helden van het internet’ enkel gebruik van internetfilmpjes. Mogen jullie die gewoon rechtenvrij gebruiken?

Van Aelst «Welja, er bestaan sinds kort bedrijven die de rechten clearen, en die al die filmpjes in bulk verkopen. Wij hebben dus simpelweg zo’n partij opgekocht, en daarmee zijn we aan de slag gegaan. Een leuk werkje was dat trouwens, omdat er ontzettend veel geestige filmpjes in omloop zijn.

»Neem nu het eerste filmpje van de eerste aflevering. Je ziet een huwelijksplechtigheid naast een zwembad, en wanneer de priester een getuige om de ring vraagt en die laatste een stap naar voren wil doen, schuift hij uit. Volgt een schitterende choreografie waarbij de getuige plat voorover gaat en de bruid aanstoot, waarna die bruid meneer pastoor in haar val naar achteren meesleurt – uiteindelijk donderen ze met z’n tweeën dat zwembad in.

»Daar hebben wij dan een commentaartekst op geschreven waarin we uit de doeken doen wie de uiteindelijke schuldige is van het drama: de blonde stoot die de aandacht van de getuige heeft afgeleid.

»Nu, wat we zeker wilden vermijden is het 'lach of ik schiet'-toontje van programma’s als ‘America’s Funniest Home Videos’. Daarom hebben we Koen De Graeve gevraagd om de commentaarteksten in te spreken: sinds hij destijds de begingeneriek van ‘M!LF’ heeft ingesproken, weet ik dat hij een tekst op een kurkdroge manier kan brengen.»

Bekijk het filmpje:

HUMO Slotvraagje. Wat is het grappigste internetfilmpje dat jij ooit gezien hebt?

Van Aelst «Mijn all time favourite is er één dat met een aan het plafond bevestigde beveiligingscamera is opgenomen in het bureau van een politieagent. ’t Is heel simpel: je ziet een zatlap die op vraag van die politieagent zijn portefeuille bovenhaalt. Hij wankelt wat, en wanneer hij die portefeuille op tafel wil leggen, duikelt hij recht voorover, met zijn kop los door de Gyproc-muur (lacht).

»Zeer elementaire humor, vooral ook omdat die zatlap een tijdje later opnieuw zijn evenwicht verliest, zijwaarts de openstaande deur uitwankelt en krák bóém báf in het decor verdwijnt. Wie deze man ook is en waar hij zich ook mag bevinden: ik zou hem bij dezen het allerbeste willen toewensen.»

Bekijk het filmpje:

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234