null Beeld

Humor: Lookalikes

‘Als ik nu in detail zou treden over mijn programma ‘Lookalikes’,’ zei komiek Piet De Praitere – ook bekend als Claude Delvoye uit ‘Bevergem’ – twee weken geleden in Humo, ‘dan tref ik er de achillespees van. Al vind ik het wel vreemd dat het idee van dit programma nog niet eerder is uitgeprobeerd.’

Voor de draad ermee, Piet, want vanavond zendt 2BE de eerste aflevering uit: wat ís ‘Lookalikes’ nu eigenlijk?

'Piet De Praitere: 'Ik kan er niet veel over vertellen, maar we volgen dus dubbelgangers van BV's.'

Piet De Praitere «We volgen dubbelgangers van Bekende Vlamingen als Bart De Wever, Lieven Verstraete en Slongs Dievanongs: da’s het opzet van het programma. Maar hoe het allemaal concreet in z’n werk gaat, daar kan ik nu echt niet veel over vertellen. Niets, in feite (lacht). Want het is nog altijd hetzelfde als twee weken geleden: ik zou er de achillespees van treffen.»»

HUMO In dat geval: hartelijk dank voor het gesprek.

De Praitere «Euh... ja. Allee, misschien kan ik je wel iets over de ontstaansgeschiedenis vertellen. ’t Zat zo: samen met mijn fantastische vriend en collega Dries Heyneman, die ook in ‘Bevergem’ meespeelt, was ik een mockumentary aan het maken over de kookhype in Vlaanderen, met al die kookprogramma’s op alle zenders, en het feit dat koks tegenwoordig beschouwd worden als heel belangrijke mensen. Maar toen kwam ineens een idee ter sprake dat ik een jaar of vijftien geleden had, en waar ik toen zelfs een kleine maquette van had gemaakt, maar dat ik nooit helemaal heb uitgewerkt. Dries zei: ‘Man, dit is fantastisch! Dit ga je toch niet laten liggen?’ Zo zijn we dus van start gegaan met wat nu ‘Lookalikes’ is geworden.»

»Het is een beetje een... atypisch programma, waardoor ik er nu nog niet veel over kwijt kan. Ik zou niks liever doen dan uitgebreid met jou praten, want er valt zo veel over te zeggen. Maar laat ons na de eerste aflevering nog eens babbelen (lacht). ’t Is uit respect voor de kijkers dat ik dat doe: ik wil hun kijkplezier niet vergallen door te verklappen hoe de vork precies in de steel zit. Dat zou hetzelfde zijn als iemand een cadeau geven zonder verpakking.»

HUMO Je maakt me nu wel erg benieuwd.

De Praitere «Ik ben er heel trots op. Als maker is dit misschien een beetje raar om te zeggen, maar ‘Lookalikes’ is een programma waar ik zelf zeker voor zou thuisblijven. Of op z’n minst mijn recorder voor zou instellen.»

HUMO Fijn. En dan moet ik nu nog een manier bedenken om de rest van dit vakje op een zo entertainend mogelijke manier vol te lullen.

De Praitere «Ja, sorry hoor.»

HUMO Ah, ik weet iets: breng jij binnenkort niet een boek uit met je beste oneliners van de afgelopen twintig jaar?

De Praitere «Klopt, ja.»

HUMO Geef daar anders al eens een voorschotje op? Een goeie oneliner of twee.

De Praitere «God is groot, maar de Eiffeltoren ook.»

HUMO Niet slecht.

De Praitere «Niet slecht? Ik vind dat zelf één van mijn sterkste oneliners! Oké, een andere: ‘Soms vergeten we dat we nog een leven hebben naast Facebook, maar daarvan zijn we jammer genoeg het paswoord vergeten.’ Ofwel: ‘Sint-Niklaas bestaat niet. Mijd die afrit.’ En ook een goeie: ‘Iedereen mag gerust doen waar ik zin in heb.’»

HUMO Top, we zijn er.

De Praitere «Wacht, nog eentje. ‘Ik vind je bijzonder arrogant,’ zei iemand me onlangs. ‘Als je iets vindt,’ diende ik ’m van repliek, ‘dan moet je daarmee naar de politie.’ Tot de volgende, hè!»

undefined

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234