null Beeld

Humor: Loslopend wild & gevogelte

Omdat de onuitputtelijke bron van humor die ‘plaatsvervangende schaamte’ heet, toch nog net iets onuitputtelijker is wanneer béíde seksen zich eraan kunnen laven, heet ‘Loslopend wild’ in zijn derde seizoen – vanaf vanavond op Eén – ‘Loslopend wild & gevogelte’. Met andere woorden: vanaf heden zijn ook mannen de focus van de mop, en zie je ook hen proberen – én falen – om zich zonder gêne door het dagelijkse leven te slaan.

vvp

'Dirk Van Dijck: 'Ik zal vooral bompa's spelen. Ja, dat was even schrikken, want ik denk nog altijd dat ik 35 ben.'

Eén van de nieuwe haantjes in het kippenhok is Dirk Van Dijck: nog steeds onovertroffen als Michel Drets uit ‘Het eiland’ en net als zijn bekendste personage op tijd en stond te betrappen op een robuust ‘okaaay’.

HUMO Om te beginnen: doet de toevoeging van ‘gevogelte’ geen afbreuk aan het concept van de reeks?

Dirk Van Dijck «Ja, maar wacht: wil je die vraag wel aan mij stellen? Ik denk niet dat ik daar de man voor ben. Kijk, tot ik zelf op de set stond, had ik eigenlijk betrekkelijk weinig van de reeks kunnen meepikken... Naar men mij vertelt, ging ‘Loslopend wild’ vóór de hertiteling enkel over vrouwen. Mij komt het dus voor dat de toevoeging van gevogelte een verbreding van het concept is. Maar verder weet ik het niet; ik heb het te weinig gezien.

»Pas op, de enkele sketches die wel al tot bij mij waren geraakt, waren er telkens waarvan ik dacht: ‘Okaaay, fijn!’ En het loslopend wild in kwestie leek mij warm gezelschap – veel volk waarmee ik persoonlijk heel goed overeenkom. Toen ze mij vroegen als gevogelte dacht ik dus: ‘Jaja! Hier moet ik aan meedoen!’»

HUMO Een vraag die u zeker wél aangaat: wat voor rolletjes zal u zoal spelen?

Van Dijck «Bompa’s! Ja, dat was even schrikken, want ik denk nog altijd dat ik 35 ben. Maar dat is dus niet waar (lacht). Je kunt dat jammer vinden, maar het is niet anders. Ik had het meteen door: ‘Aha, ik ben dus in díé schuif beland…’ Maar dan zag ik in die schuif ook Gilda De Bal, Camilia Blereau en Reinhilde Decleir liggen, en wist ik: ‘Okaaay, hier zit ik goed.’»

HUMO De nieuwe acteurs zijn ofwel senioren (zie ook: Tuur De Weert), ofwel prille acteurs. Draaien de sketches dit seizoen rond jong en oud?

Van Dijck «Dat is weer een moeilijke vraag, want ik heb natuurlijk alleen weet van de scènes waar ik zelf in zit. Ik breng mijn draaidagen niet in disco’s door, maar vooral in rusthuizen en dergelijke. Daar is het dan meestal 60-plussers onder elkaar. Er is nog een ander gedeelte van de cast – de broekies – maar hoe die zich tegenover ons verhouden? Dat is me niet geheel bekend.

»(Denkt na) Nu lijkt het misschien alsof ik met de reeks weinig te maken heb, alsof het me niet interesseert. Maar dat is niet zo, hoor. Belangrijk om te weten is dat het hier over een sketchprogramma gaat. Mocht je me hetzelfde vragen over een reeks waarin ik dertien afleveringen op rij meedoe, en waarin continuïteit en personageontwikkeling belangrijk zijn… Ja, dat is toch anders.»

HUMO Maar u vindt het wel leuk om te doen?

Van Dijck «Zeer zeker! Het is niet omdat ik niet altijd even goed op de hoogte ben, dat ik zit te denken: ‘Godverdomme, vandaag wéér een scène met Gilda De Bal!’ Integendeel: het is me een plezier. Ik heb zelden een set meegemaakt waar de sfeer zo ontspannen en loyaal is. En mijn tegenspelers zijn uitstekend.»

HUMO Nog even: zei u nu dat u de 60 gepasseerd bent?

Van Dijck «Jawel, ik ben 62 jaar.»

HUMO De tijd vliegt.

Van Dijck (lacht) «Ja, de tijd vliegt. Maar om in de terminologie van ‘Loslopend wild & gevogelte’ te blijven: láát hem maar vliegen, ondertussen blijf ik vrolijk rondfladderen. Okaaay?»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234