null Beeld

'Iedereen tegen kanker': Julie Van den Steen eindelijk in primetime op Eén

Kanker: veel positiefs hebben we er niet over te melden. Tenzij misschien dat we zonder kanker wellicht nog langer hadden moeten wachten op de vuurdoop van de nochtans zeer bekijkenswaardige Julie Van den Steen als primetimepresentatrice op Eén. Zondag zal ze de slotshow van ‘Iedereen tegen kanker’ samen met Peter Van de Veire in goede banen leiden, de Oude Wijze Indiaan met wie ze nu al drie jaar de MNM-ochtenden aan elkaar kwebbelt.

Noud Jansen

Julie Van den Steen «Eigenlijk ben ik ontzettend zenuwachtig, maar het feit dat ik Peter aan mijn zijde heb, stelt me toch enigszins gerust. Hij drukte me ook op het hart dat ik niet bang hoef te zijn voor het live-element: dat voelt hetzelfde aan als radio, zegt hij.»

HUMO Heeft Peter je nog tips gegeven?

Van den Steen «Nee. Of ja: tijdens de opnames van de tv-spot voor de slotshow zei-ie me dat ik ook moet blijven lachen wanneer ik denk dat de camera niet meer op mij gericht is. Ik heb al snel de neiging mijn bitchy resting face boven te halen wanneer ik niet hoef te lachen. Verder hebben we eigenlijk nog geen tijd gehad voor tips: we komen allebei net uit vakantie, en sindsdien zijn we van de ene vergadering naar de andere gehold. Ik heb anders behoorlijk wat vragen voor hem. Hoe moet ik lopen? Mag ik lopen en praten tegelijk? Mag ik lachen? En zo ja: hóé?»

HUMO ‘Wat moet ik aantrekken?’

Van den Steen «Tja, daar ben ik dus nog niet uit. Ik ben vooral heel hard aan het twijfelen of ik hakken zal dragen of niet. Ik ben nogal een sneakerdrager – op hakken lopen kan ik niet – maar ik weet niet of dat aangewezen is voor zo’n grootse liveshow op Eén.»

HUMO Vertel eens wat wij als kijkers zoal mogen verwachten.

Van den Steen «Veel. Het wordt een mooie, hoopvolle show, waarin onder meer Clouseau komt optreden, en ook Danira Boukhriss – ik heb het nog niet gehoord, maar er is mij verteld dat ze heel goed kan zingen. En verder hebben de mannen van ‘Radio Gaga’ een mooie reportage gemaakt, en zijn er ook een aantal verhalen, onder andere van Lize Feryn, van wie de mama vorig jaar aan kanker is overleden. En dan is er ook nog het BV-telefoonpanel met Adriaan Van den Hoof.

»Raar om te zeggen, maar ’t is pas sinds kort dat ik besef hoe belangrijk het is om geld te storten. Kom Op Tegen Kanker streeft naar een wereld zónder kanker: mij heeft dat altijd wishful thinking geleken, maar sinds ik met directeur Marc Michils heb gepraat, geloof ik er echt in. Als er iets is dat ik met deze show zou willen bereiken, dan is het wel de mensen thuis daar ook van overtuigen.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234