null Beeld

'Ik ben geen vuile janet. Ik ben een propere janet.' Zo man zo vrouw: de homo universalis in Jani Kazaltzis

Spreek zijn voornaam uit en iedereen weet over wie je het hebt. En je ontdekt ook meteen of je praat met een fan of met iemand die hem ronduit ergerlijk vindt. Een middenweg is er niet bij Jani (37): ‘Op het internet noemen ze me soms vuil janet. Terwijl ik een proper janet ben (lacht).’

Brecht Decaestecker

'Ik hou van oppervlakkige dingen. Verstand op nul en gáán'

Jani Kazaltzis «Als ik aan mijn jeugd denk, dan denk ik aan een warme zomermiddag, buiten in onze tuin. Ik was 15 jaar, misschien 16. Papa had de barbecue aangestoken. De buren schoven aan, en na het eten gingen we dansen. De hele avond lang. Pas later besefte ik hoe mooi en uniek dat was. Nu koester ik dat soort herinneringen.»

HUMO Jouw jeugd, was dat Griekenland in Genk?

Kazaltzis «Ja, we woonden in Waterschei, in een echte migrantenwijk. Het woord racisme kenden we niet. We waren allemaal migranten: Grieken, Italianen, Turken, Marokkanen... Tegen elkaar zeiden we ‘Stomme Turk’ of ‘Stomme Griek’. Dat mocht. Iedereen sprak een mondje Grieks, Turks of Italiaans. Pas toen ik op mijn 20ste naar Antwerpen verhuisde, ontdekte ik wat racisme was.»

HUMO Hoe werd je opgevoed?

Kazaltzis «Onze ouders wilden dat wij ons als Belgen gedroegen. Daar deden ze veel moeite voor. Ik had ook veel Turkse vriendinnen die absoluut geen hoofddoek mochten dragen. Ten strengste verboden! Hun ouders vonden: ‘Jullie wonen hier, dus jullie moeten je gedragen zoals de Belgen.’ Zíj waren de migranten geweest. Zíj moesten in de mijnen en de fabrieken werken. Mijn papa werkte bij Ford Genk. Ze wilden dat wij het beter zouden hebben. We moesten naar school gaan, ons best doen, zodat we verzekerd waren van een mooie toekomst. Zoals de jeugdjaren van Rocco Granata in de film ‘Marina’. Toen ik die film zag, herkende ik dat meteen.»

HUMO Hoe was je verhouding met je broer?

Kazaltzis «Hij was zes jaar ouder dan ik, en ik was zijn pain in the ass. Als je 16 jaar bent, dan wil je wel wat anders doen dan op je stomme broertje van 10 passen. Wanneer hij met zijn vrienden iets wilde uitspoken, liep ik altijd in de weg. Pas na mijn 20ste begonnen we elkaar te begrijpen. Nu komen we supergoed overeen.»

HUMO Lijkt hij op jou?

Kazaltzis «Neen, totaal niet. Hij heeft zwart haar en ziet er veel Griekser uit. Hij lijkt meer op mijn papa, ik meer op mijn mama. Hij was superslim, moest nooit studeren, behaalde onderscheiding met de vingers in de neus, werd computeranalist en heeft nu zijn eigen bedrijf. Ik kon dat niet, studeren.»

HUMO Welke opleiding volgde je?

Kazaltzis «Ik begon in een college met moderne wetenschappen. Later stapte ik over naar industriële wetenschappen. Het enige wat ik leuk vond en goed kon, was wiskunde. In talen was ik superslecht. Op mijn 16de interesseerde school me geen bal meer. Ik wilde alleen maar feesten. Daarna verhuisde ik naar het atheneum en nog later ging ik naar het beroeps. Dat was fijn, want daar was ik geslaagd zonder iets te moeten doen. Na het middelbaar wilde ik me herpakken en ging ik voor maatschappelijk werker studeren, maar dat vond ik afschuwelijk. Ik had ondertussen een vakantiejob bij Adecco gedaan en ik mocht er in vast dienstverband beginnen. Toen heb ik mijn studie stopgezet en ben ik als uitzendconsulent gaan werken.»

HUMO Wat vonden je ouders ervan dat je van moderne wetenschappen naar het beroepsonderwijs afzakte?

Kazaltzis «Ik trok het me niet aan. Ik had veel respect voor mijn ouders. Ik was rebels, maar niet om me tegen hen af te zetten, wel omdat ik wist wat ik wilde. Ik vond het verschrikkelijk om vakken te moeten studeren waarvan ik zeker wist dat ik er later niets mee zou doen. Ik wilde in Antwerpen naar de modeacademie en daar op kot gaan, maar dat konden mijn ouders niet betalen. Dat begreep ik wel, maar ik wilde me er niet bij neerleggen dat ik dan maar iets anders moest doen. Ik was jong en dan denk je al snel: ‘Fuck you.’»

undefined

null Beeld


DRIE WEKEN MARIAH CAREY

HUMO Hoe ben je uiteindelijk bij de televisie beland?

Kazaltzis «In het weekend danste ik in discotheken en daarnaast kleedde ik steeds vaker BV’s en dansers voor showprogramma’s als ‘Het swing-paleis’. Dat vond ik geweldig. Op een bepaald moment zocht het toenmalige Kanaaltwee een stylist die in beeld wilde komen voor ‘De heren maken de man’, waarin vijf homo’s een heteroman en zijn interieur restylen. Showbizz Bart heeft me toen aan het productiehuis voorgesteld, maar zelf wilde ik dat niet. Toen ik auditie moest doen, kwam ik net uit Rome, waar ik een maand als stylist voor ‘The Bachelor’ had gewerkt. Diezelfde dag sprong de relatie met mijn vriend af en ging mijn hond dood. Ik voelde me verschrikkelijk slecht en had al wat gedronken. Ik wilde niet naar die auditie, maar als ik niet zou opdagen, zou ik misschien mijn tv-werk achter de schermen verliezen, dus dat was ook geen optie. Tijdens de auditie dronk ik nog wat wijn en gedroeg ik mij tegen alles en iedereen verschrikkelijk arrogant. De dag erna belde ik om me te verontschuldigen, maar ze zeiden: ‘Je bent aangenomen.’ Ik was precies wat ze zochten, maar ik wilde echt niet. Uiteindelijk stemde ik ermee in om een avond op stap te gaan met de vier andere mannen die aan het programma zouden meewerken. Tegen vier uur ’s morgens waren we allemaal zat en zagen we elkaar graag (lacht). Maar ze hebben me wel letterlijk in beeld moeten duwen.»

HUMO Grappig: vandaag ben je de enige van dat programma die we nog kennen.

Kazaltzis «De makers zagen toen iets in mij wat ik nooit in mezelf heb gezien. Tijdens mijn eerste opname durfde ik geen woord te zeggen. Ik was erg onzeker, maar op straat werd ik constant over dat programma aangesproken. Ik dacht: ‘What the fuck is dat hier?’ Opeens was ik de populairste, wat ik ook niet begreep.

»Ik vind mezelf nog altijd geen presentator, maar ik durf wel te zeggen dat ik nu televisie kan maken. Ik weet hoe dat moet, als ik het op mijn manier mag doen. Ik krijg veel aanbiedingen om op een andere manier tv te maken, maar dat weiger ik altijd. Bart De Pauw heeft ‘Jani gaat’ voor mij bedacht en dat is volledig op mijn lijf geschreven. Anders had ik het nooit gedaan.»

HUMO Met ‘Jani gaat’ op VIER heb je één van de succesvolste tv-programma’s van het vorige tv-seizoen gemaakt. Waarom presenteer je dan opnieuw ‘Zo man zo vrouw’, een kleiner programma op VIJF?

Kazaltzis «Ik ben heel loyaal. Ik kan VIJF niet in de steek laten. Je wilt niet weten hoeveel discussies daar momenteel over gevoerd worden. Bij SBS (het moederhuis boven VIER en VIJF, red.) zeggen ze: ‘Jij moet naar VIER verhuizen en daar gaan we dat en dat met je doen.’ Dat weiger ik. VIJF heeft mij grootgemaakt en ik heb VIJF grootgemaakt. Op een bepaald moment geloofde niemand nog in die zender en niemand geloofde nog in mij. Maar met het team daar hebben we keihard gewerkt. Ik heb vier à vijf reeksen per jaar voor die zender gedraaid. Ik wist: ofwel brand ik mezelf op, ofwel wordt het een succes. Nu pluk ik daar de vruchten van. Op VIJF mag ik alles doen wat ik wil. Daarom geeft die zender mij een veilig gevoel. Ik weet wat daar marcheert en wat niet.»

HUMO Is het wel verstandig om je aan één zender te binden?

Kazaltzis «Absoluut niet, maar het is ook niet goed om altijd alleen maar je verstand te volgen. Soms moet je naar je hart luisteren.»

HUMO Omdat je nu ook niet slecht verdient, veronderstel ik.

Kazaltzis «Als het verschil echt groot was, dan was de keuze snel gemaakt. Maar dat is niet zo en je moet ’s avonds nog altijd kunnen thuiskomen en blij zijn met wat je die dag hebt gedaan. ‘Jani gaat’ was extreem stresserend voor mij. Je kunt je dat niet voorstellen. Nieuw programma, nieuwe zender, nieuwe mensen: dat is echt doodgaan. Dan leg ik drie weken aan een stuk Mariah Carey op en durf ik niet meer buiten te komen.»

HUMO Er schuilt geen carrièreboy in jou die denkt: ik ga eerst een paar jaar primetimeprogramma’s voor VIER maken, en daarna keer ik wel terug naar VIJF?

Kazaltzis «Voor mijn imago is VIJF een grote en belangrijke zender. Het maakt me tot wie ik ben, en het stelt me in staat om op VIER iets anders te doen, zoals ‘Jani gaat’, of iets zoals mijn onlineplatform JaniTV of de Jani Academy, mijn modeschool. Daar heb ik VIJF voor nodig.»

undefined

'Racisme kenden we niet in Waterschei: we waren allemáál migranten. Maar we moesten ons als Belgen gedragen van onze ouders'

HUMO Met andere woorden: jij kunt niet zonder VIJF, en VIJF kan niet zonder jou?

Kazaltzis «Ja, voorlopig is dat zo. Als ik weet dat de zender wel zonder mij kan, als er voldoende andere gezichten zijn die ook scoren, dan zal ik er makkelijker afscheid van kunnen nemen.»

HUMO De spelers die met AA Gent kampioen zijn geworden, zien die club ook heel graag, maar de sleutelfiguren zijn ondertussen wel naar een grotere club in het buitenland vertrokken.

Kazaltzis «Exact dat voorbeeld hebben mijn bazen me onlangs ook gegeven. En ja, het klopt, maar in het voetbal praten ze over miljoenen. Als die voetballers een paar jaar in het buitenland spelen, hoeven ze later niet meer te werken. In de tv-wereld bestaat dat niet meer. Als ik vaker voor een andere zender zou werken, zou ik wel iets meer verdienen, maar stinkend rijk zou ik er niet van worden.»


VUIL JANET

HUMO Elke zender heeft jou al een talkshow aangeboden. Toch heb je vriendelijk bedankt. Waarom?

Kazaltzis «Ten eerste omdat ik vind dat ik dat niet kan, ook al zegt iedereen van wel. Ten tweede: wie moet je in Vlaanderen interviewen? Welke BV durft zijn mond open te doen? Er zijn er een paar, maar die kun je op één hand tellen. Waarom marcheert zo’n show wel in de VS of in Engeland? Omdat daar elke dag flapuits zitten die frank en vrij hun mening zeggen. Hier is iedereen bang om iets verkeerds te zeggen. Terwijl je dat in een talkshow perfect kunt doen op een manier waarop iedereen er de grap van inziet. Maar bij ons wordt dat niet gedaan, jammer.»

undefined

null Beeld

undefined

'Ik wilde niet op tv. Ze hebben me letterlijk in beeld moeten duwen.'

HUMO Jij krijgt meer uit mensen door de manier waarop je hen benadert. Slecht geklede koppels, een boot vol heavymetalfans of een kazerne vol militairen: je zegt iedereen dat ze ‘zulke lieve, warme mensen’ zijn. Waarom?

Kazaltzis «Je kunt je mening over iemand geven zonder te kwetsen. In ‘Jani gaat’ zeg ik mijn mening en zeggen de anderen hun mening. Ik voel me niet aangevallen, en zij ook niet. Daarna zijn we op ons gemak. Maar ik besef ook: dát is mijn talent. Styling niet, dat is een vak dat ik geleerd heb.

»Ik heb een zekere sociale intelligentie, ik voel mensen goed aan. En ik hou van mensen. Ik word ook altijd verliefd als ik programma’s maak, en soms is dat erg vervelend. Ik beleef zoveel intense momenten met hen dat ik achteraf een emotioneel wrak ben, omdat ik hen mis. Dat is zeer vermoeiend.»

HUMO Als je tv-kijkers vraagt wat ze van jou vinden, dan zijn ze ofwel megafan, ofwel lusten ze je helemaal niet. Er lijkt geen middenweg te zijn.

Kazaltzis «Laten we zeggen: dat onderscheidt iemand van de minder grote sterren (lacht). Ik vind dat ook niet erg. Ik heb gevochten voor de vrijheid om te zeggen wat ik wil. Als je dat doet, weet je dat je je daar niet altijd populair mee zult maken. Wil je dat niet, dan kun je maar beter je mond houden.»

undefined

'Ik zou het egoïstisch van mezelf vinden om een kind te willen dat verplicht is twee papa's te hebben'

HUMO Lees je wat mensen op het internet over jou schrijven?

Kazaltzis «Ja, ook al weet ik dat ik dat niet mag doen. Maar het is sterker dan mezelf.»

HUMO Wat kom je daar zoal tegen?

Kazaltzis «Vuil janet, bijvoorbeeld. Terwijl ik een proper janet ben (lacht). Of: ‘Ze moesten je van het scherm halen.’ Dan denk ik: ‘Je kent me niet eens.’ Ik kan het een plaats geven, maar af en toe heb ik het er wel moeilijk mee.»

HUMO Toen Martin Heylen jou in ‘Heylen en de herkomst’ portretteerde, dacht ik: ‘Die Jani is slimmer dan we denken.’

Kazaltzis «Ja, dat is normaal. Voordien had ik alleen maar programma’s gemaakt waarin ik iemand was die volgens de meeste mensen niet slim kon zijn. Maar vergeet niet dat ik een show moet verkopen: ik ben een stylist die kleren lelijk vindt en met veel humor nieuwe kiest. Als ik zou tonen wat ik nog allemaal kan, dan zou dat alleen maar ballast voor het programma zijn. Ik hou er ook niet van als een artiest van wie ik fan ben, plots een andere weg inslaat. Ik wil dat Madonna Madonna blijft en dat Mariah Carey Mariah Carey blijft. Als die opeens Britney Spears willen worden, dan klopt het niet meer.

»Natuurlijk groei ik wel. In zo’n programma als dat van Martin Heylen liet ik al wat meer van mezelf zien. Daarna maakte ik ‘Jani gaat’ en liet ik wéér wat meer zien. Maar ik heb nooit de drang gevoeld om de mensen te tonen dat ik slimmer ben dan ze dachten. Veel tv-figuren hebben dat wél. Ik wil het publiek alleen maar een fijne tv-avond bezorgen, met wat humor. Als er dan mensen zijn die denken dat ik dom ben, dan is dat maar zo.»

HUMO Omdat je weet: ik ben niet dom?

Kazaltzis «Ik ben niet slim, want ik onthoud heel weinig, namelijk alleen wat ik wil onthouden. Stop me dus niet in ‘De slimste mens’. Maar zakelijk gezien ben ik niet dom. Ik weet wat ik wil en ik weet welke stappen ik daarvoor moet zetten. Maar voor de uitvoering moet je je kunnen omringen met de juiste mensen. Ik plan veel meer dan mensen denken. Daarnaast is er een team rond mij dat méér van me wil: de zender, mijn manager, de mensen met wie ik samenwerk... Je moet die twee met elkaar kunnen verzoenen.»

HUMO Klopt het dat jouw vriend je manager is?

Kazaltzis «Ja. Ik ben iemand die graag heel veel doet. Hij is dan degene die zegt: ‘No way, dat moet je niet doen.’ Dan luister ik. Dat gaat vooral over externe aanbiedingen, zoals het gezicht van een merk worden. ‘Dat kost te veel tijd,’ zegt hij dan. Of: ‘In die periode heb je al te veel aandacht.’»

HUMO Is het niet lastig om dat met je levenspartner te moeten beslissen?

Kazaltzis «Nee. Thuis discussiëren we nooit over zaken, dat doen we buitenshuis. Mijn manager zijn is ook niet zijn job, hij neemt dat erbij. Door de week werkt hij in het buitenland, en we zien elkaar enkel tijdens het weekend. De kleine beslissingen handel ik zelf af, de grotere projecten bespreken we samen bij een etentje.»


TOP OF BOTTOM

HUMO Hoe lang zijn jullie al samen?

Kazaltzis «Negen jaar.»

HUMO Ik dacht altijd dat je iemand was die van de ene relatie naar de andere fladderde.

Kazaltzis (schrikt en houdt zijn hand voor zijn mond) «Oh my god! Nu ben ik gechoqueerd! Echt waar! Waarom denk je dat?»

HUMO Toen je met Martin Heylen naar een gayclub vol dragqueens in Mykonos ging, leek je daar iedereen te kennen.

Kazaltzis «Ik feest en ik dans graag, ja. Ik hou ervan om met mensen te babbelen in een discotheek. Dat doe ik ook als mijn vriend erbij is. Maar er is nooit iets seksueels aan. We zijn heel monogaam.»

HUMO Hebben jullie daar duidelijke afspraken over gemaakt?

Kazaltzis «Neen, daar wordt niet eens over gesproken. We zijn allebei zo. De reden waarom relaties bij mij vroeger afsprongen, was omdat ik niet de nodige vrijheid kreeg. De keren dat mijn vriend tijdens de week toch thuis is en ik aan het werken ben, heeft hij mij nog nooit gevraagd: ‘Hoe laat kom je thuis?’ Dat doen wij niet. En ook al bellen we elkaar bijna elke dag, meestal weet ik tijdens de week niet eens in welk land hij zit.»

HUMO Is vrijheid het geheim van jullie langdurige relatie?

Kazaltzis «Ja. Bij veel relaties zie je dat mensen op elkaar vallen voor wie ze zijn, om vervolgens de andere te veranderen. Kies dan iemand anders! Ik wil vooral dat mijn vriend niet verandert en ik wil niet dat hij mij verandert. Ik zou zot worden. We luisteren naar elkaars advies, dat wel, maar uiteindelijk is het mijn leven, en hij heeft het zijne. Omdat we elkaar loslaten, hebben we elkaar ook altijd veel te vertellen. Op restaurant zie je weleens koppels die niets meer tegen elkaar te zeggen hebben. Verschrikkelijk! Als we bij andere mensen zijn, vergeet ik soms dat er nog mensen bij zijn, omdat ik hem nog zoveel te vertellen heb, en vice versa. Tot we beseffen: ‘Schat, hier zijn nog andere mensen, daar zullen we ook een beetje mee moeten babbelen (lacht).’»

HUMO Ik ga een dwaze, stereotiepe vraag stellen, maar...

Kazaltzis «Zeg niet dat je wilt weten wie de man en wie de vrouw in onze relatie is!»

HUMO Betrapt!

Kazaltzis «Oh! My! God! Ga je ook vragen of ik top of bottom ben?»

HUMO Bij jou zie je meteen: ‘Die is gay.’ Is dat bij je vriend ook zo?

Kazaltzis «Nee, absoluut niet. Als we ergens naartoe gaan, hangen er altijd vrouwen rond hem die hem proberen te versieren. Dat vind ik grappig.»

HUMO Zie je jezelf met je huidige vriend op je 75ste samen op een bankje in Mykonos zitten, het Griekse eiland waar je elk jaar naartoe trekt?

Kazaltzis «Absoluut. Daar zou ik veel voor opgeven, als dat nodig was.»

HUMO Mogen daar op een dag ook kinderen bij?

Kazaltzis «Misschien.»

HUMO Wil je het graag?

Kazaltzis «Ik weet het niet, eerlijk waar. Het is een gevecht met mezelf. Voor mijn vriend is het een uitgemaakte zaak: hij wil graag kinderen. Ik ben diegene die twijfelt.»

undefined

null Beeld

undefined

'Ik wil de mensen niet tonen dat ik slimmer ben dan ze denken.'

HUMO Waarom zou je het niet doen?

Kazaltzis «Ik vind ons leven superleuk zoals het is. We gaan en staan waar we willen. Ik wil later graag een huisje in Griekenland en daar af en toe een paar maanden kunnen blijven als we daar zin in hebben. Met kinderen is dat moeilijk. Een andere reden is dat ik het egoïstisch van mezelf zou vinden om een kind te willen dat verplicht is om twee papa’s te hebben.»

HUMO Jani, we zijn 2016!

Kazaltzis «Ik weet dat het stom is, maar het gaat om een gevoel. Iedereen zegt me altijd dat ik niet zo mag denken, maar ik krijg het niet uit mijn hoofd.»

HUMO Zul je er op een dag geen spijt van hebben?

Kazaltzis «Ik weet het niet. Echt niet. Ik heb recent nog een homokoppel leren kennen met een kindje van 6 maanden oud. Ik keek ernaar en dacht: ‘Zo fijn.’ Maar zij waren superrijk en er zat dag in, dag uit een nanny bij. Dat wil ik ook niet. Tegen mijn vrienden zeg ik altijd als grap: ‘Per kind wil ik er een verdieping en een nanny bij.’ Het eerlijkste antwoord is: ik worstel ermee.»

HUMO Denk je dat Vlaanderen er klaar voor is?

Kazaltzis «Ik heb alleszins veel tegenwind gekregen toen ik zei dat we het overwogen.»

HUMO Dat ging over de manier waarop: jullie wilden jullie zaadcellen laten versmelten en die bij een draagmoeder inplanten, zodat jullie allebei de biologische vader zouden zijn.

Kazaltzis «Als het gebeurt, dan zal het op onze manier gebeuren. Het zou me trouwens ook niet interesseren of Vlaanderen daar al dan niet klaar voor is: het gaat om óns kind. Als mensen daar niet mee akkoord gaan, dan is dat hun probleem. Ik ben vooral bang dat ons kind niet sterk genoeg zou zijn om daarmee om te kunnen.»

undefined

'Ik word altijd verliefd als ik programma's maak: zéér vermoeiend'


OP DE BARRICADES

HUMO Na de aanslag in een homoclub in Orlando wilden rabbijn Aaron Malinsky en imam Brahim Laytouss in ‘De afspraak’ op Canvas niet antwoorden op de vraag hoe ze zouden reageren als hun zoon homo was. Jij hebt toen gereageerd met een videoboodschap op Facebook. Waarom?

Kazaltzis «Ik was verschrikkelijk boos. Ik wilde eerst die rabbijn en die imam opbellen en bij mij thuis uitnodigen, zonder camera’s. Omdat ik 100 procent zeker ben dat ze dan niet zo zouden reageren. Ze gaven in dat programma een dwaas antwoord uit angst om zich onpopulair te maken bij hun gemeenschap. Zoals de paus ook homohuwelijken verbiedt. Hij kan niet anders, om geen gelovigen teleur te stellen.»

HUMO Word je daar kwaad van?

Kazaltzis «Ja, enorm. Ik haat het als mensen uitspraken doen waar ze niet achter staan, alleen maar om zich populair te maken. Ik doe dat nooit. Het is heel makkelijk om je populair te maken door de zogenaamd juiste dingen te zeggen. Je eigen mening zeggen en die blijven verdedigen, dat is veel moeilijker. Het lijkt alsof steeds meer jongeren tegen homo’s en lesbiennes zijn. Dat we op dat vlak niet meer vooruitgaan, wel integendeel. Onlangs zag ik op YouTube een filmpje van een jongen die op straat in Hasselt aan de mensen vroeg wat ze ervan zouden denken als hun kind homo was. Ik was enorm geschrokken van die reacties. Dat mensen dat soort dingen voor een camera durven zeggen! Velen waren jongeren, hè, diegenen die het straks normaal zouden moeten vinden dat mijn kind twee papa’s zou hebben. Daar kan ik niet bij.»

HUMO Denk je dat het vandaag moeilijker is om als 16-jarige uit de kast te komen dan toen jij 16 was?

Kazaltzis «Mijn vader had het er destijds heel moeilijk mee en mijn vrienden niet. Nu lijkt het omgekeerd. Ik vind het heel choquerend dat de jeugd niet lijkt te begrijpen dat je een deel van je vrijheid opzegt als je andere mensen zaken ontneemt. Of het nu om geaardheid of geloof gaat. Je mag nooit tegen iemand anders zeggen: dat mag wel en dat mag niet. Iedereen moet kunnen zijn wie hij of zij wil zijn. Je mag van mening verschillen, maar je mag daarvoor geen actie ondernemen.»

HUMO Moet je dan niet meer op de barricades gaan staan?

Kazaltzis «Nu raak je een gevoelige snaar. Als het aan mij had gelegen, dan had ik dat al vaker gedaan. Ik heb mensen rondom mij die me dat afraden.»

HUMO Jammer.

Kazaltzis «Ze hebben ook wel gelijk. Ik heb niet de intelligentie om me ten opzichte van het grote publiek uit te spreken over politieke kwesties.»

HUMO Misschien maak je meer verschil met een programma als ‘Jani gaat’, waarin je voor een groot publiek de nieuwsgierige presentator bent die toevallig ook homo is, dan met een programma als ‘Zo man zo vrouw’, waarin je de stereotiepe stylist bent die – hoe kan het ook anders – homo is.

Kazaltzis «Klopt, maar dat is ook wie ik ben: ik ben én stylist én homo. En ik hou van oppervlakkige dingen. Ik vind het fijn om af en toe een serieus gesprek te hebben, maar ik hou ook van verstand op nul en gáán. Ik kan niet anders.»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234