Evy Gruyaert met de app Start 2 RunBeeld EnergyLab

start 2 runEvy Gruyaert

‘Ik zal als godmother van ‘Start 2 Run’ de andere coaches met veel plezier van tips en tricks voorzien’

Met haar app ‘Start 2 Run’ zette Evy Gruyaert heel Vlaanderen en Nederland aan het lopen. Nu probeert de presentatrice de loopmicrobe ook elders te introduceren. Zo zullen Wallonië en een aantal Europese landen de app kunnen gebruiken. 'Ik zal een soort godmother zijn.'

- Wat maakt de app zo uniek?

GRUYAERT «Dat is het menselijke aspect. Er zijn al zeer goede beweeg-apps op de markt, maar ik denk dat wij het verschil maken door heel persoonlijk te werk te gaan. Ik ben bijvoorbeeld geen computerstem en spreek mensen bij hun voornaam aan. Bovendien heb ik ook zelf aan start to run gedaan en kennen de mensen mij ook meestal wel van radio of televisie. Daardoor weten ze een beetje hoe ik in elkaar steek. Ook de complimenten en aanmoedigingen maken het verschil. Dat klinkt allemaal heel eenvoudig, maar het doet wel iets met een mens. Het geeft ze het gevoel dat ze persoonlijk begeleid worden. We behandelen ze ook niet als het zoveelste lid dat een schema heeft aangekocht, maar ze kunnen echt communiceren met mij.»

- Hoe werden de coaches voor de buitenlandse apps bepaald?

GRUYAERT «We zijn samen met lokale mensen op zoek gegaan naar geschikte profielen, want het accent ligt in elk land wel een beetje anders. Dat maakt dat de lokale coaches zeker geen klonen zijn van mij. Wat ze allemaal wel gemeen hebben is dat ze zelf geen topsporter zijn, maar gewone mensen zoals jij en ik. Mensen die ook op een gezonde manier willen bewegen en waarmee je jezelf kan relateren. Dat is heel belangrijk voor het publiek.»

- Verwacht u een even groot succes in het buitenland?

GRUYAERT «Dat is afwachten, want de manier van leven en beleven is in elk land anders. We hebben wel wat onderzoek gedaan natuurlijk. We gingen niet zomaar iets op poten zetten, want zo'n project kost veel geld. Hier in België en Nederland hadden we ook al een voorsprong door de podcast en het programma Vlaanderen Sportland, waardoor ook de link met mij meteen duidelijk was. In het buitenland zal het dus wat meer tijd vragen. Ik geloof in ieder geval voor 300 procent in het schema en de app.»

- Zult u ook iets verdienen aan de buitenlandse apps?

GRUYAERT «Ik zal er in ieder geval niet rijk van worden. En dat hoeft voor mij ook niet. Het plezier van bewegen is ook iets waard. Ik zal de lokale coaches dus sowieso begeleiden, maar enkel omdat ik het fijn vind dat een positief product ook in het buitenland gelanceerd wordt. Ik zal als godmother van de app de andere coaches dus met veel plezier van tips en tricks voorzien, zodat ook zij alles op een heel natuurlijke manier kunnen overbrengen aan het publiek daar. Een vergoeding voor mijn werk hier in België en Nederland is dus al meer dan voldoende.»

- Stel dat de buitenlandse apps een even groot succes worden als hier, is het dan mogelijk dat de grenzen nog verlegd worden?

GRUYAERT «In onze wildste dromen steken we de oceaan over, maar laten we maar beginnen met stappen voor we beginnen met lopen, om in het thema te blijven. We zullen dus eerst voorzichtig moeten opstarten in de Europese landen waar de app gelanceerd wordt. Dan zullen we daarna wel zien of we de boot kunnen nemen om het water over te steken.»

(DM)

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234