null Beeld

In de ban van de ring: Marie Verhulst in de finale van 'Boxing Stars'

Wee de onverlaat die haar een fille à papa durft te noemen: Marie Verhulst schrééuwt het uit dat ze op eigen kracht, en dus níét via de Lange Arm van vader Gert, een tv-carrière aan het uitbouwen is. ‘Waarom zou ik me iets aantrekken van een vent die vanuit zijn luie zetel tweet dat ik niet kan boksen?’

Noud Jansen

'Door dezelfde mensen op je gezicht geklopt worden, dat schept een band'

Marie Verhulst – mocht u het niet weten – doet mee aan ‘Boxing Stars’, en omdat ze in dat hoogst merkwaardige programma tot veler verrassing de vloer wist aan te vegen met de ongenaakbaar gewaande Natalia, mag ze volgende donderdag, in de finalekamp, de kachel proberen aan te maken met Hilde ‘Boem Boem’ De Baerdemaeker. Daarna, vanaf half mei, zal ze twee keer per week aan het kokkerellen slaan in ‘2 sterren restaurant’, een nieuw VTM-baksel waarin vier BV-duo’s zonder koksdiploma naar best vermogen een eettent proberen uit te baten – ‘uit je comfortzone treden’, heet dat dan.

Marie Verhulst «Gisteren moest ik voor het eerst koken. Vermoeiend! Ik moest voortdurend opletten: ze staan je daar te filmen en te vragen ‘Marie, kun je nog eens langs daar wandelen?’, en ondertussen moet je uitkijken dat je eten niet aanbrandt, en dat je niet in je vingers snijdt. Maar het is wel heel tof, hoor. Vooral ook omdat het een vegetarisch restaurant is – enfin, pescotarisch, want we serveren wel vis en schaaldieren. Veel mensen hebben nog altijd een geitenwollensokkenidee over vegetarisch eten: als vegetariër vind ik het leuk om er eens een andere, coolere kant van te laten zien.»

HUMO Sinds wanneer ben je vegetariër?

Verhulst «Sinds mijn tiende. Ik ben van de ene op de andere dag gestopt met vlees eten, omdat ik het zielig vond voor die dieren. Eigenlijk wilde ik all the way gaan, maar van mijn ouders moest ik toch vis blijven eten, ‘want je moet nog groeien.’ ‘Het zal een fase zijn,’ zullen ze waarschijnlijk gedacht hebben, maar twaalf jaar later is die fase nog niet overgewaaid. Mijn partner in ‘2 sterren restaurant’, Andy Peelman (acteur in ‘Echte verhalen: de buurtpolitie’, red.), is een enthousiaste vleeseter. Toen ik hem vertelde dat ik écht niet van plan was om vlees klaar te maken, moest hij toch even slikken (lacht). Maar meteen daarna zei hij al: ‘Oké, ik ga mee in dat avontuur.’ Andy is een superleuke mens, hè. We hebben elkaar leren kennen tijdens de trainingssessies van ‘Boxing Stars’: het schept een band om door dezelfde mensen op je gezicht geklopt te worden.»

HUMO Ik blijf ‘Boxing Stars’ toch maar een gek programma vinden.

Verhulst «Veel mensen vinden het een gek programma. Maar weet je, ik hoop dat ik de kijkers toch een beetje heb kunnen tonen dat boksen een prachtige sport is. Mijn trainer, Jurgen Haeck, zegt altijd dat de bokssport in wezen losstaat van vechten, en van agressie. Die filosofie heb ik overgenomen.»

HUMO Wil je ermee doorgaan?

Verhulst «Dat zou best kunnen. Eerlijk: ik vond mezelf maar een prutser toen ik de beelden zag. Zo dwaas en wild als ik bij momenten met mijn armen stond te zwaaien! Maar onder meer Freddy De Kerpel (co-commentator in ‘Boxing Stars’, red.) is me na afloop komen vertellen dat ik er zeker mee moet doorgaan, omdat ik talent heb. Als een voormalige bokskampioen zoiets zegt, is dat natuurlijk vleiend. De opnames zijn inmiddels al een tijdje achter de rug, maar ik doe nog altijd een uur per dag aan touwtjespringen. Mocht ik terug beginnen te boksen, dan wil ik qua conditie kunnen beginnen waar ik geëindigd was.»

HUMO Hoe plezierig je ze ook vindt, ‘Boxing Stars’ en ‘2 sterren restaurant’ lijken me randactiviteiten. Of ben je echt van plan om professioneel bokser of kok te worden?

Verhulst «Nee. Maar nu ik nog jong ben, wil ik vooral veel dingen proberen. Ik zou het zó jammer vinden om over tien jaar tegen mezelf te moeten zeggen: ‘Shit, ik heb de voorbije tien jaar maar één ding gedaan.’ Ik wil uit mijn comfortzone treden, mezelf uitdagen.»

HUMO Wat is je échte talent?

Verhulst (lacht) «Dat vraag ik me ook weleens af.»

HUMO Acteren?

Verhulst «Moeilijk te zeggen: acteren is niet iets dat je wel of niet kunt. Begrijp je wat ik bedoel?»

HUMO Nee.

Verhulst «Bij een loodgieter is het simpel om uit te maken of hij zijn stiel kent: de kraan lekt, of ze lekt niet. Voor acteren bestaat er geen objectieve maatstaf: je weet eigenlijk nooit of je het kunt.»

HUMO Ik denk dat iemand als Robert De Niro dat wel zal weten, hoor.

Verhulst «O, maar die zal ook wel onzekere dagen hebben.

»In ieder geval acteer ik gráág. Ik wist al dat het iets voor mij was op mijn tiende, toen ik op Studio 100 eens ben binnengewandeld bij een opname van ‘Spring’, die Ketnetreeks met Jelle Cleymans. Al na één seconde dacht ik: ‘Dít is wat ik wil doen.’ Hoe ik die droom in vervulling zou laten gaan, wist ik helemaal nog niet, maar dat ik ooit in ‘Spring’ zou acteren, stond voor mij wel vast (lacht). Dat is – uiteraard – niet gelukt.

»Na twee jaar in het ASO ben ik naar het Lemmensinstituut gegaan in Leuven, om woordkunst en drama te studeren. Meteen na mijn laatste eindexamen heb ik drie auditierondes gedaan voor ‘Ghost Rockers’, die ik tot mijn eigen verbazing allemaal overleefd heb.»

HUMO Van ‘Ghost Rockers’ is het laatste seizoen inmiddels uitgezonden.

Verhulst «Ja. We doen deze zomer wel nog wat optredens, maar daarna is het echt afgelopen.»

undefined

null Beeld

undefined

'Ik vond mezelf maar een prutser toen ik de beelden van 'Boxing Stars' zag, maar Freddy De Kerpel is me achteraf komen vertellen dat ik talent heb.'

HUMO ‘Tijd voor een volgende stap,’ moet je gedacht hebben: je hebt al in verschillende interviews aangegeven dat je graag in je favoriete soap ‘Thuis’ zou spelen.

Verhulst «Neenee, da’s niet waar! Er is me ooit in een interview gevraagd wat ik van soaps zoals ‘Thuis’ dacht. Ik heb geantwoord dat ik respect heb voor een programma dat elke dag meer dan een miljoen kijkers trekt. ‘Dus een rol in ‘Thuis’ zou je wel zien zitten?’ vroeg die journalist. Ik zei dat ik zeker niet bij voorbaat mijn neus zou ophalen voor een soap, en sindsdien heeft iedere interviewer daar z’n eigen verhaal van gemaakt. Best vervelend, omdat ze bij Eén nu wel zullen denken dat ik wanhopig naar een rolletje zit te hengelen. Da’s nooit mijn bedoeling geweest.»

HUMO Wil je blijven acteren?

Verhulst «Misschien. Of misschien wil ik wel presenteren. Ik weet het eigenlijk nog niet zo goed; een echt toekomstplan heb ik niet.»

HUMO Je bent in dienst bij Studio 100. Zij zullen ongetwijfeld wel een idee hebben over waar het met jou heen moet?

Verhulst «Niet voor zover ik weet. Ze duwen me nooit in een bepaalde richting: ík bepaal of ik inga op een tv-voorstel of niet.»

HUMO Geeft je vader je weleens professioneel advies?

Verhulst «Ja, maar enkel wanneer ik er hem om vraag.»

HUMO Wanneer was de laatste keer dat je hem om advies hebt gevraagd?

Verhulst «Toen ik de vraag kreeg of ik aan ‘Boxing Stars’ wilde meedoen. Hij was meteen laaiend enthousiast: ‘Je gaat dat goed doen, Marie! Als jij iets doet, is het altijd voor 120 procent!’»

HUMO Heeft hij je ooit al negatief advies gegeven?

Verhulst «Nee, meestal zitten we op dezelfde golflengte.»

HUMO Meestal?

Verhulst (lacht) «‘Meestal’ als in ‘altijd’. Mensen geloven dat niet, maar wij hebben nooit ruzie. Het enige waar we ooit een meningsverschil over hebben gehad, was over hoe rommelig mijn kinderkamer erbij lag. Voor de rest hebben we altijd, echt áltijd, op dezelfde lijn gezeten.»

HUMO Nooit in je leven iets uitgestoken waar je vader niet mee kon lachen?

Verhulst «Ik denk het niet, nee. Alles is altijd helemaal oké geweest. We denken over alles hetzelfde. Saai, hè? (lacht)»

HUMO Merkwaardig vooral.

Verhulst «Mijn vader zegt altijd dat hij heel veel geluk heeft gehad met zijn kinderen, want ook Viktor (haar oudere broer, red.) heeft nooit gepuberd of gerebelleerd. We hebben daar nooit de nood toe gevoeld. Viktor en ik hebben ook altijd heel veel respect gehad voor onze ouders.»

HUMO Je vader komt in allerlei gedaantes op tv: als interviewer in ‘Gert Late Night’, als jurylid in ‘Mijn pop-uprestaurant’, als presentator van ‘Zeg eens euh…’, als Gertje van Samson. Vind je hem in elke gedaante even sterk?

Verhulst (stellig) «Ja. Ik vind dat mijn vader ongelooflijk goed is in wat hij doet, in welke gedaante – zoals jij dat noemt – dan ook. Dat je zoveel aspecten van jezelf op tv kunt laten zien en toch nooit jezelf verliest, vind ik knap.

»Een tijdje terug ben ik naar ‘Throwback Thursday’ gegaan in het Sportpaleis, twee keer zelfs: trots dat ik was! Ik kreeg er bijna tranen van in mijn ogen. Waanzin, al die mensen van mijn leeftijd en ouder die op de muziek van mijn vader stonden te dansen. Ik besefte ineens pas echt goed dat hij al bijna dertig jaar op het hoogste niveau bezig is. Weinig mensen die hem dat nadoen, hè?»

HUMO Zou je hem ooit willen opvolgen?

Verhulst «Haha, ja, ik zie het al voor me: ‘Samson en Marie’!»

HUMO Ik wilde eigenlijk zeggen: als hoofd van Studio 100.

Verhulst (grote ogen) «Ikke

HUMO Jij.

Verhulst «Oei, nee! Daar zijn andere mensen toch nét iets bekwamer voor, vrees ik.»

HUMO Over tien jaar misschien?

Verhulst (haalt de schouders op) «We zullen wel zien.»


verliefd op appel

HUMO Het valt me op dat je al sinds het begin van ons gesprek aan het glimlachen bent. Ben jij altijd zo vrolijk?

Verhulst (lacht) «Ja.»

HUMO Niets kan je uit je evenwicht brengen?

Verhulst «Weinig. Ik probeer in alles iets positiefs te zien.»

HUMO Heb je ooit een periode meegemaakt waarin je minder goed in je vel zat?

Verhulst «Niet dat ik me kan herinneren, nee.»

HUMO Nooit liefdesverdriet gehad?

Verhulst «Nee.»

HUMO Dat kun je niet menen.

Verhulst «Echt waar niet!»

HUMO Je bent toch al wel verliefd geweest?

Verhulst «Goh, wat is verliefdheid? Als jij daar een definitie van kunt geven, zal ik antwoorden op je vraag.»

HUMO Dat je de hele dag aan niks anders denkt?

Verhulst «Is dat verliefd zijn? Als ik honger heb, dan denk ik de hele dag aan eten. Maar ik ben toch niet verliefd op een appel?»

HUMO Ik kan amper geloven dat ik je moet uitleggen wat verliefdheid is.

Verhulst «Maar dat is toch voor iedereen anders?»

HUMO Wat is het voor jou?

Verhulst «Hmm... (brede glimlach) Oké, dá’s een goeie vraag.»

HUMO Hèhè.

Verhulst (denkt lang na) «Ik zou zeggen: de persoon op wie je verliefd bent, is de persoon die je het als eerste wil vertellen dat je ergens blij of verdrietig om bent.»

HUMO Is er zo’n persoon in je leven?

Verhulst «Nee.»

HUMO Echt niet?

Verhulst « Euh... nee. Hoezo?»

HUMO Op 16 april tweette je: ‘Trots op de liefste’, gevolgd door een hartje.

Verhulst «Heb ik dat getweet? En aan wie was dat gericht?»

HUMO De drummer van Ghost Rockers, Elindo Avastia.

Verhulst (schaterlach) «O, nee! Elindo is een supergoeie vriend hoor, maar absoluut geen liefdesmateriaal. We zijn bij ‘Ghost Rockers’ gewoon allemaal heel close.»

Roel Bervoets (de bijzittende PR-verantwoordelijke) «Je ziet dat Twitter gevaarlijk kan zijn, hè?»

Verhulst «Gevaarlijk, gevaarlijk... Als ik een lief zou hebben, dan zou iedereen dat gewoon mogen weten, hoor. Maar dat is dus niet het geval.»

HUMO Jammer?

Verhulst (blaast) «Ik heb het de laatste jaren zo druk gehad dat het voor mij nooit een prioriteit is geweest. En ik ben nu eenmaal niet het type om actief op zoek te gaan. Ik ga ervan uit dat ik vroeg of laat wel iemand tegen het lijf zal lopen. Als je op zoek gaat naar een lief, word je volgens mij niet verliefd op iemand, maar op het idee dát je verliefd bent op iemand.»

undefined

null Beeld

undefined

'Ik heb het de laatste jaren zo druk gehad dat een lief vinden nooit een prioriteit is geweest.'

HUMO Je was zes toen je ouders scheidden. Heeft dat je kijk op liefde beïnvloed?

Verhulst «Dat denk ik niet. Het enige wat het bij ons wat moeilijker maakte, was dat alles altijd in de pers werd uitgesmeerd. Mijn ouders hebben hun scheiding heel goed aangepakt, ze hebben ook nooit ruzie gemaakt waar de kinderen bij waren, maar in de pers schreven ze wat ze wilden, hè? Ik was toen nog te jong om dat allemaal te lezen, maar later heb ik me vaak aan al die roddels geërgerd. Ik denk altijd: wat interesséért de mensen dat nu? Maar goed, ieder zijn job, zeker?»

HUMO Ben jij niet geïnteresseerd in de privéperikelen van mensen naar wie je opkijkt?

Verhulst «Neuh. Uiteindelijk heb je daar toch nooit een correct beeld van: ofwel is het het beeld dat ze zelf willen dat je krijgt, ofwel het verhaal dat de pers ervan maakt. Dus nee, al die roddels lees ik niet. Al volg ik wel boeiende mensen op Instagram, zoals de Kardashians.»

HUMO Wat is er zo boeiend aan die Kardashians?

Verhulst «Ik vind dat ze geweldig goed omgaan met het feit dat ze één van de bekendste families ter wereld zijn. Alles wat ze doen, wordt onder een vergrootglas gelegd, maar toch blijven ze zichzelf. Je moet het maar doen, hè? En ze doen ook allemaal coole dingen: de ene is model, de ander heeft haar eigen make-uplijn, nog een ander een eigen kledinglijn. Superchill!

»Maar ik volg veel meer mensen op Instagram dan enkel de Kardashians, hoor, ook YouTubesterren en zo. In het algemeen hou ik wel van sociale media: ik post graag foto’s op Instagram en ik kijk graag naar foto’s van andere mensen. Maar ik stoor me weleens aan de negatieve commentaren. Als iemand iets aanheeft dat je niet mooi vindt, scroll dan toch gewoon verder!»

HUMO Heb je ’t nu over negatieve commentaren op jezelf?

Verhulst «Ook. Zo nu en dan check ik de hashtag #boxingstars: bijna alle tweets zijn positief, maar af en toe zit er ook een schampere reactie tussen. Jammer, maar op zich doet dat me niks. Ik vind het veel erger om iets negatiefs te lezen over mijn familie. Mensen die bijvoorbeeld menen te moeten schrijven dat mijn vader zijn talkshow niet goed presenteert. Eigenlijk wil ik dan het liefst op zo’n figuur afstappen en vragen: ‘Voel je je nu beter doordat je dat online hebt gegooid? Want het is niet heel aardig, hè? Kijk anders gewoon niet als je ‘Gert Late Night’ maar niks vindt!’»

undefined

'Ik vraag me af wat mijn échte talent is. Maar Robert De Niro heeft vast ook onzekere dagen ''

HUMO Heb je ooit geantwoord op een hatelijke opmerking?

Verhulst «Nee, dat haalt toch niks uit.»

HUMO Krijg jij mediatraining?

Verhulst «Nee. Bij het begin van ‘Ghost Rockers’ hebben we wel even een groepsgesprek gehad waarin de basics werden uitgelegd. Bijvoorbeeld dat als een journalist zwijgt, hij dat doet omdat hij wil dat je meer vertelt. Maar soms héb je gewoon niks meer te vertellen, en dan begin je dingen te vertellen die je eigenlijk niet wil vertellen.»

HUMO (zwijgt)

Verhulst «Haha, nee, daar trap ik niet in.»

HUMO Volkomen ongerelateerd slotvraagje dan maar?

Verhulst «Doen!»

HUMO Ik weet dat je ernaar kijkt: wie is de mol?

Verhulst «Pascale. Sowieso! Ik wist het al na de eerste aflevering, net zoals ik vorig jaar na de eerste aflevering al in de gaten had dat het Eline was.»

HUMO Ik rep me nú naar een gokkantoor.

Verhulst «Graag gedaan, hoor.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234