null Beeld

Intergalactic Lovers maakt een nieuwe plaat: 'Little Heavy Burdens'

Drie jaar na het alom goed ontvangen 'Greetings & Salutations' is Intergalactic Lovers terug met de opvolgplaat. Waar een groep zich tussendoor zoal mee onledig houdt? 'Ik kon wel iemand doodmaken. Met een lepel. Omdat dat tergend traag gaat.'

Frederick Vandromme

Zes jaar geleden deed het groepje Free Zamunda! middels Humo's Rock Rally een gooi naar de eeuwige roem. Van hun passage onthield de jury: 'Ze hadden naar eigen zeggen 'een lekker wijf' in de gelederen en vlogen van pure opwinding al bij de eerste bocht de dranghekken in.' In de jaren daarna heeft Free Zamunda! zichzelf omgeschoold tot Intergalactic Lovers, en heeft het met debuut 'Greetings & Salutations' ten overvloede bewezen tegenwoordig te weten hoe bochten genomen dienen. Van hun tweede plaat wordt nu de bevestiging verwacht: 'Little Heavy Burdens' is er vanaf 14 februari.

Raf De Mey (bas) «Voor deze tweede plaat wilden we ons niet overhaasten. We krijgen soms het gevoel dat we ons daarvoor moeten excuseren.»

HUMO Alles is relatief. Joost Zweegers brengt binnenkort ook een nieuwe plaat uit: hij heeft er zes jaar aan gewerkt.

Lara Chedraoui (zang) «Ik ben blij dat je dat zegt. Bij Feist zat er óók vijf jaar tussen haar voorlaatste en haar laatste plaat. Maar in België zeggen ze: 'Black Box Revelation brengt elk jaar een nieuwe plaat uit, waarom jullie niet?' Dan antwoord ik wat ik overigens ook al tegen Jan Paternoster zelf heb gezegd: 'Als het te snel gaat, verval je met elke nieuwe plaat in een soort copy-paste van de vorige. En dan zakt het niveau elke keer.'»

HUMO Tegenwoordig ben je een uitbundige, extraverte frontvrouw, terwijl je neergeslagen blik van twee jaar geleden nog voornamelijk leek te zeggen: 'Wat sta ik hier eigenlijk te doen?'

Chedraoui (lacht hard) «Je hebt gelijk. Ik heb zelfs ooit nog bij de rest van de groep gepolst of ik op het podium eventueel met mijn rug naar het publiek mocht staan. Het – terechte – antwoord luidde: 'Nee, dat is debiel.' Nochtans heb ik sindsdien al véél metalbands gezien waarvan de zanger voortdurend met de rug naar het publiek staat.»

HUMO Ook bij hen is het debiel.

Chedraoui (lacht) «Ik heb mezelf lange tijd in de zij geknepen terwijl ik aan het zingen was. Om toch íéts te doen. En toen speelde ik nog elk optreden een drietal nummers op gitaar, nu is het helemaal zoeken. De anderen hebben een triangel voorgesteld, maar daar heb ik vriendelijk voor bedankt. Dus begin ik nu maar te dansen. Daar krijg ik trouwens redelijk veel commentaar op.»

De Mey «Toch meestal positief?»

Chedraoui «'Je danst als een onthoofde kip die zich een weg naar huis baant.' (lacht) Het ergste is nog: ik heb mezelf al bezig gezien in filmpjes, en ik snap perféct wat men met die omschrijving bedoelt. Tom Van Laere heeft ook ooit gezegd dat ik op dezelfde manier dans als zijn mama. Dat vond ik wel lief.»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234