null Beeld

'Is er wifi in Tahiti?': een spelshow zó licht dat-ie zichzelf een weg hemelwaarts baant als je er geen touwtje aan vastbindt

Het mag dan wel vakantie zijn, sommige mensen moeten er tijdens de zomermaanden voor zorgen dat het verlofvolk met een tikkel te veel vrije tijd ook op televisioneel vlak geëntertaind blijft. Met het tweede seizoen van ‘Is er wifi in Tahiti’ bijvoorbeeld, een spelshow zó licht dat-ie zichzelf een weg hemelwaarts baant als je er geen touwtje aan vastbindt en ’m aan pakweg een stevige struik of de presentator van dienst knoopt. En laat het net die Niels – druk druk druk – Destadsbader zijn die wij op een blauwe maandagochtend aan de lijn kregen.

'Niels Destads­bader: 'Ik zal hoogstwaarschijnlijk nooit 'De slimste mens ter wereld' ­worden, maar ik speel wel heel graag spelletjes.'

HUMO Verlopen de opnames naar wens?

Niels Destadsbader «Absoluut, het tweede seizoen is altijd relaxter dan het eerste, je kent het klappen van de zweep. Vorig jaar zijn we bij regelmatige kijkers te rade gegaan en hebben we gepolst welke spelletjes goed werden onthaald en welke iets minder. Om het kaf van het koren te scheiden, weet je wel.

»Er komen ook enkele BV’s terug die we al in het eerste seizoen zagen, maar we zien ook veel nieuwe gezichten. De mensen zijn veel minder terughoudend om mee te doen dan de vorige keer.»

HUMO Echt? Raar.

Destadsbader «Zo raar is dat niet, hè. Wie vorig seizoen nog zei: ‘Ik wacht wel even af en kijk de kat uit de boom’, die weet nu wat hij mag verwachten. Ik heb zelf ook nog een paar mensen gebeld – dat is toch anders dan dat een productiemedewerker dat doet – en zo is er nog wel wat extra volk overstag gegaan. Stan Van Samang bijvoorbeeld; ik heb een heel goeie band met hem, dat helpt. En Regi is me ook gelukt. Ook heel leuk: Koen Wauters komt met zijn vrouw meespelen. En de K3-tjes, daar ben ik ook heel blij mee, want ik heb hun groei van dichtbij meegemaakt toen ik de talentenjacht presenteerde. Het is mooi om die meisjes – die toen heel schuchter waren – te zien openbloeien. Alleen even wennen dat Gerard Joling er niet meer bij is.»

HUMO Mis je ’m dan?

Destadsbader «Euh, ik mis zijn verrassende tussenkomsten tijdens de show. Met hem viel er altijd wel iets te beleven (lacht).»

HUMO Schuilt er een quizzer of spelletjesman in jou?

Destadsbader «Een quizzer niet echt. Ik ben bescheiden genoeg om toe te geven dat ik hoogstwaarschijnlijk nooit ‘De slimste mens ter wereld’ zal worden. Maar ik speel wel heel graag spelletjes. Ik ben daar trouwens ook behoorlijk competitief in en kan heel slecht tegen mijn verlies. Ik speel bijvoorbeeld vaak chapeau (soort pokerspel, red.) met mijn vrienden. Soms spannen ze samen tegen mij en dan kan ik daar niet zo goed tegen.»

HUMO Zijn er al dobbelstenen door de lucht gevlogen?

Destadsbader «Dat niet, maar ik heb wel al eens een Monopolybord omgekegeld. En bij chapeau probeer ik soms wel de rest af te leiden om dan subtiel een dobbelsteen om te draaien.»

HUMO Tot slot, kun je de naam van je programma niet veranderen in ‘Is er draadloos internet in Tibet’, dat lijkt me een interessantere vakantiebestemming én het rijmt tenminste.

Destadsbader «Zou kunnen, maar

’t bekt wel minder vlot. Rob Vanoudenhoven kwam ook al af met ‘Is er choco in Marokko?’ maar voorlopig zijn de bazen nog niet overtuigd. We hebben even met het idee gespeeld om elke dag een andere titel te gebruiken omdat heel veel kijkers varianten hadden ingestuurd. Maar als je dan moet zeggen welk programma je presenteert, moet je er 36 liggen opnoemen, niet zo praktisch.»

HUMO Om nog maar te zwijgen over hoe we dat dan altijd correct in ons tv-katern moeten krijgen.

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234