null Beeld

'Is er wifi in Tahiti?': ik vind dat plezant, dat ik er op mijn 65ste nog altijd bijhoor

In ‘Is er wifi in Tahiti?’ krijgt Niels Destadsbader – of Niels Debadsteder, zoals onze grootmoeder de sympathieke presentator koppig blijft noemen – vanavond het bevallige gezelschap van niet één, niet twee, maar drie voormalige Miss Belgiës: Véronique De Kock, Tanja Dexters en Joke van de Velde. En wie ontwaren we daar nog tussen al dat vrouwelijk schoon? Jacques Vermeire, begot, die er zijn karakterkop vanavond dus serieus zal mogen bijhouden.

mke

'Jacques Vermeire: 'Ik blijf de slechtste quizzer in het hele BV-landschap.'

HUMO Of was al dat mooi volk net nodig om jou naar de studio te lokken?

Jacques Vermeire «Nee, zeg! Ik ben wel oud maar geen oude geilaard, hè. Ik heb met alle drie de dames weleens kennisgemaakt tijdens andere televisiequizzen. Dat heb je als je zoals ik al die spelletjes afschuimt.»

HUMO Vorige keer zei je in Humo dat je er maar niet in slaagt zo’n spelletje te winnen. Is daar al beterschap in gekomen?

Vermeire «Nee, ik blijf de slechtste quizzer in het hele BV-landschap. Daarom dat ik niet meer deelneem aan van die echte quizzen. Aan ‘Blokken’ bijvoorbeeld, doe ik nooit meer mee, ook al is Ben Crabbé een goede kameraad van mij. Dat geprul met die blokjes! Als je ouder wordt, heb je ook niet meer de alertheid en snelheid die voor zo’n quiz nodig zijn. Gelukkig is ‘Is er wifi?’ eerder ludiek, het is spielerei. In de eerste plaats doe ik mee omdat ik Niels zo’n sympathieke kerel vind en de sfeer er altijd heel gezellig is. En in de tweede plaats om nog eens met mijn kop op tv te komen, natuurlijk. Ik vind dat plezant, dat ik er op mijn 65ste nog altijd bijhoor.»

HUMO Die sympathieke Niels laat geen interviewgelegenheid onbenut om jou te prijzen als zijn grote voorbeeld. Leuk?

Vermeire «Natuurlijk! Je jeugdhelden, die blijf je je hele leven koesteren, hè. Ik keek als kind enorm op naar Toon Hermans, en naar Rik Van Looy in de wielersport. Toon Hermans heb ik op latere leeftijd ook ontmoet: ik mocht een speech ter ere van hem geven, maar nadien durfde ik nauwelijks op hem af te stappen. Dat bleef voor mij toch de grote, onbereikbare Toon Hermans. Ik merk ook aan Niels dat hij het altijd heel fijn vindt als hij samen met mij iets mag doen. Plus: mijn kinderen zijn ondertussen fan van hem, de cirkel is rond (lacht).»

HUMO A propos, onlangs stond in de kranten te lezen dat de VRT ‘De drie wijzen’ deze zomer terugbrengt. Ook gezien?

Vermeire (afgemeten) «Dat heb ik zien passeren, ja.»

HUMO Wat vind jij daarvan, Jacques?

Vermeire «Ik heb daar geen oordeel over, aangezien de originele ‘De drie wijzen’-kliek niet bij die nieuwe versie betrokken wordt. Gerty Christoffels, Walter Grootaers, Kurt Van Eeghem en ik toeren dit jaar wel langs de culturele centra met onze eigen ‘De drie wijzen’, onder de noemer ‘De drie grijzen’. Die tournee lag, nota bene, al lang vast voor de VRT met het bericht kwam dat ze een nieuwe versie zouden uitzenden. (Droog) De mensen kunnen dit jaar kiezen: ofwel gaan ze voor de nostalgie en komen ze naar onze voorstelling kijken, ofwel kijken ze op televisie naar de nieuwe formule.»

HUMO Ook ‘Zeg eens euh’ krijgt dit jaar een update van VIER – daarin zal jij wel te zien zijn. Leve de jaren 90?

Vermeire «Ja, daar lijkt het wel op, hè. En dan weet je nog niet dat ik binnenkort waarschijnlijk weer ga optreden met mijn copain Luc Verschueren

HUMO Een prachtige primeur. Bedankt, Jacques!

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234