null Beeld

Jeugd: De nieuwe Ketnetwrapper

Vreugde in duizenden kinderharten, want Ketnet mag een nieuwe wrapper – dat is Ketnets voor presentator – verwelkomen. Daar moest, zoals bij élke mijlpaal in de media, wel een Humo-interview uit voortvloeien. Alleen werd de identiteit van de nieuwe wrapper zelfs voor uw dienaar erg lang angstvallig verborgen gehouden. Tot de telefoon het op een verlossend rinkelen zette!

'Als wrapper kun je speels zijn zonder je achteraf te hoeven generen'

HUMO Met Humo.

Thomas Van Achteren «Thomas Van Achteren is de naam.»

HUMO Aha. Kun je je voor ons gemak en dat van onze jongste lezers even voorstellen?

Van Achteren «Jazeker. Ik ben geboren in 1995, woon in Sint-Katelijne-Waver, en ik ben naast mijn nieuwe job als Ketnetwrapper ook veel bezig met muziek. In 2009 deed ik nog mee aan Junior Eurosong met ‘T&T’, en tegenwoordig ben ik bassist bij de popgroep Bandits

HUMO Je wordt dit jaar 20. Je maakt dus deel uit van de eerste generatie die zijn kindertijd onder de vleugels van Ketnet doorgebracht heeft.

Van Achteren «Klopt. Ik was ook een échte Ketnetkijker, niet te beroerd om elke zondagochtend vroeg op te staan voor ‘De Smurfen’. De wrappers uit mijn jeugd waren mensen als Kristien Maes, Kobe van Herwegen, Sofie Van Moll, Staf Coppens...»

HUMO Die later allemaal in één of andere vorm terugkeerden op het scherm. Naast Miss België is Ketnetwrapper worden misschien wel het beste opstapje om later ‘iets in de media te doen’.

Van Achteren «Misschien wel, maar ik ben al tevreden dat ik dít mag doen. Ik was ook helemaal niet op zoek naar zoiets. Ketnet heeft gevraagd of ik op gesprek wou komen. Daar ben ik op ingegaan, en na een aantal screentests lieten ze me weten dat ik hun man was.»

HUMO Waarin verschilt een wrapper eigenlijk van een gewone presentator?

Van Achteren «Onze taak lijkt op die van een presentator, dat klopt. Wij kondigen ook programma’s aan. Maar ik denk dat je als wrapper iets vrijer bent. Je kan speels zijn zonder je achteraf te hoeven generen als je een opname terugziet. Je kan je dingen veroorloven waar een presentator zich niet aan zou wagen. Er staat ook geen houdbaarheidsdatum op een wrapper, vind ik. Zolang je zélf nog voelt dat het goed zit, kan je blijven gaan.»

HUMO Ik heb je naam eens even gegoogeld. Uit de voorgestelde zoekopdrachten blijkt dat veel mensen geïnteresseerd zijn in je lengte. Help die onduidelijkheid even de wereld uit, Thomas.

Van Achteren «All right, dat is 1,71 meter.»

HUMO ‘Tatoeage’ is nog zo’n zoekopdracht die vaak opduikt.

Van Achteren «Ja, ik heb er eentje.»

HUMO Plaats en beschrijving, alsjeblieft.

Van Achteren «Op mijn rechterbovenarm. Het is een lijn met allerhande tekens die ik zelf ooit nog ontworpen heb. Een tatoeage was iets wat ik absoluut van mijn bucket list wou schrappen.»

HUMO Uit nieuwsgierigheid: zijn er veel wrappers met tatoeages bij Ketnet?

Van Achteren «Zeker weten. Ik denk zelfs dat bijna alle huidige wrappers er eentje hebben.»

HUMO Laatste zoekopdracht die ons door Google werd voorgesteld bij jouw naam: ‘sixpack’.

Van Achteren (lacht) «Wellicht omdat ik in een tv-interview ooit de vraag kreeg mijn buikspieren te tonen voor de camera. Helaas beschik ik niet over een sixpack die naam waardig, dus heb ik beleefd geweigerd en later die dag gewoon een foto op Instagram geplaatst van mij met een sixpack Stella. Vandaar.»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234