null Beeld

Joke Schauvliege (CD&V) logt: woensdag 03-06-2009

Mijn Koester-campagne springt in het oog. Vooral het eerste luik. Kranten lieten er zelfs analisten op los. Op die eerste affiche knuffel ik mijn zoontje. Nadien wisselden we met een affiche waarop ik mijn provincie koester, want hier moeten dringend enkele dossiers worden aangepakt.

Redactie

Hoewel ik op de eerste foto veruit toffe reacties kreeg, vonden enkelen dat ik flirtte met de privacy. Nochtans hield ik bewust mijn zoontje onherkenbaar. Ik wou in de eerste plaats mijn betrokkenheid tonen t.o.v. alle gezinnen die kinderen, werk, zorg, inzet in een vereniging en ontspanning met elkaar proberen te combineren.

Voor jonge gezinnen is kinderopvang daarin cruciaal. CD&V maakte daar een punt van toen we in 2004 in de regering stapten. Het regeerakkoord beloofde 5.000 extra opvangplaatsen. Wij deden bijna vier keer beter: 19.000 extra plaatsen of een investering van 177 miljoen euro. Eind dit jaar zouden we aan 25.000 extra plaatsen zitten. En betaalbaar.

Een kinderopvang die schromelijk onderschat wordt, is die van de oma's en de opa's. Ik kan er in deze hectische campagnetijden van mee spreken. Dank zij hen kan ik bijvoorbeeld een nachtje enkele uren doorslapen. Het zijn schatten én kabouters die zonder opzien een karweike voor ons opknappen. Met zulke verwennerijen is het altijd weer prettig thuiskomen.

Door omstandigheden staan grootouders niet altijd overal klaar. Dan is er gelukkig het uitgebreide aanbod van de kinderopvang. Vandaar zouden peuters vlotter de brug moeten kunnen maken naar de kleuterschool. Misschien moet men maar eens aan tafel gaan zitten met Kind & Gezin om elk kind van nog nabijer te volgen. Medisch, maar ook motorisch, opvoedkundig, qua taalstimulering ... Dat kan misschien in samenwerking met de Centra voor Leerlingenbegeleiding, mits een betere omkadering? Zo voorkomen we latere problemen.

Maar mag ik nu doen wat ik wou doen? Een eresaluut aan alle mémés en pépés.

Mijn parcours vandaag: huisbezoeken o.a. in Mariakerke met Veli Yüksel en plakken-vullen-kleven in onze campagnegarage met al mijn steun & toeverlaten.

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234