null Beeld

Jonge Leeuwen: Christina (23), de dochter van Freddy De Kerpel

'Als de Freddy meedoet aan 'Expeditie Robinson', waarom doen die anderen dan nog mee?' zucht deze week ene Pipo in Uitlaat. De spijker op de kop, Pipo, ware het niet dat je in 'Expeditie Robinson' ook de nobele kunst van het konkelen en intrigeren onder de knie moet hebben.

Tom Pardoen

En zo is Freddy niet, weet Christina (23), zij is De Kerpels jongste dochter die vorig jaar in primeur blaakte van gezondheid op de covers van enige glossy magazines.


Enkele quotes van Christina De Kerpel

undefined

undefined

Christina «Thuis was hij niet even intens als op televisie. Mijn vader is ook het type dat een onderscheid maakt tussen 'de kinderen' en 'de grote mensen'. Sommige ouders willen hun kinderen van jongs af aan bij alles betrekken: zo was hij niet. Ook als het om eten ging: hij nam altijd het grootste stuk vlees en gaf de rest aan ons. In die tijd was hij nog een snoeper.
»Ik zie ons nog altijd zitten in de zetel, toen mijn ouders nog niet gescheiden waren: mijn moeder, mijn zus en ik naast mekaar in de sofa, en papa - languit, met zijn benen op onze schoot en met een doos koekjes in zijn handen, petit beurrekes met een laag chocolade. Wij kregen elk één koekje, en hij at de rest op.»

HUMO Hoe belangrijk vind je het om zelf mooi te zijn?
Christina «Het heeft zijn voordelen - als je een job zoekt, bijvoorbeeld - maar je mag er niet al te afhankelijk van zijn, want schoonheid is vergankelijk, en dan sta je daar. Maar mooi zijn heeft ook nadelen: mensen gaan er d'office van uit dat je arrogant bent. Vooral mannen: 'Gij zijt zo één die weet dat ze schoon is.' En dan doen ze vervelend. Doen ze zich stoerder voor omdat ze bang zijn om afgewezen te worden?
»Ik kan ook niet tegen mensen die alleen met mooie mensen willen omgaan. Tegenwoordig zijn er zelfs cafés waar je niet binnen mag als je lelijk bent. En die Pretty People Parties in de Carré begrijp ik al helemaal niet. Schoonheid is té belangrijk voor veel mensen, en het schoonheidsideaal té versmachtend.»

HUMO Vorig jaar maakte je furore op de cover van het mannenblad Ché, en dit jaar was je in al je glorie te bewonderen in P-Magazine. Is dat iets wat je graag doet, zo'n fotoshoot?
Christina «Ja. Maar het blijft wennen: ik ben nog altijd te onzeker. Niet over mijn lichaam, maar het acteren vind ik moeilijk. Ik moet mijn verstand op nul zetten om mij volledig te kunnen smijten.»
HUMO Vond je vader dat een goed idee, die foto's?
Christina «Ik wilde het hem wel vertellen, uit respect, maar het heeft lang geduurd voor ik het durfde: megastress! Uiteindelijk heeft mijn zus me voor het blok gezet toen we bij hem waren: 'Heb je 't al verteld?' En toen ik het zei, antwoordde hij: 'Dóén!' Wat een opluchting!»

HUMO Tot slot: klopt het verhaal dat jullie en stoemelings hebben ontdekt dat jullie vader een nieuwe liefde had gevonden?
Christina «Ja. Hij doet altijd zijn boodschappen in de Carrefour, vlak bij ons huis. Op een keer zag ik hem er staan met een vrouw naast hem. Bleek dat toch wel zijn nieuwe vriendin te zijn - ze waren al láng samen.»
HUMO Ze zijn ook getrouwd zonder dat jullie er iets van wisten.
Christina (aarzelend) «Mjaah. Dat vond ik... minder. Nu: hij zou toch zijn zin gedaan hebben, wat we ook gezegd zouden hebben. Mij maakt het niet uit of hij trouwt of niet, maar ik had het wel graag geweten: dat zou respectvol geweest zijn tegenover zijn kinderen. (Denkt na) Ik weet zelfs niet of hij hier of ginder getrouwd is.»

undefined

null Beeld

U leest het volledige interview op dinsdag 6 september in Humo 3705/36.

undefined

undefined

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234