null Beeld

Jonge Leeuwen: Lara Chedraoui (26) van Intergalactic Lovers

Sommige meisjes zou je in een dikke warme deken willen inpakken, omdat ze té lief, té intens en té impulsief zijn. Lara Chedraoui (26) is zo'n meisje. Gelukkig beschikt ze over een machtig wapen, waarmee ze op een podium de wereld aankan: de songs van haar band Intergalactic Lovers.

Katia Vlerick

Altijd aangenaam voor de rockjournalist: het niet door de platenfirma getimede interview thuis op de canapé van de inlandse muzikant. Lara Chedraoui woont in hartje Antwerpen, in een met cd's (Cat Power, PJ Harvey...), rockboeken (Kurt Cobain, Neil Young...), koffietafelboeken, undergroundmagazines en privépolaroids volgestouwd meisjesappartement.


Enkele quotes

HUMO Valt het mee, met drie jongens in een band zitten?
Chedraoui «Ik ben altijd al een beetje een tomboy geweest. Op school waren al mijn maten jongens, ik deed aan kickboksen, wilde de stoere chick uithangen. Maar toen we 'Greetings & Salutations' opnamen in Duitsland, en ik twee weken met dezelfde mensen - mannen - in de studio én de auto én een appartement moest zitten, werd ik zot. 'Heb je je maandstonden, misschien?' kreeg ik dan te horen. Maar dat had er helemaal niets mee te maken: na tien dagen wou ik gewoon wat privacy. Misschien dat ik daar als vrouw méér behoefte aan had, want de anderen hielden zich makkelijker bezig. Strips lezen en zo... (lacht)

HUMO Naar wie kijk je op als tekstschrijver?
Chedraoui «Van de teksten op 'The Boatman's Call' van Nick Cave val ik flauw. Zeker als je weet dat sommige songs over zijn relatie met PJ Harvey gaan... Dat een man zoiets kan schrijven voor een vrouw! Ik was zo bang toen onze plaat uitkwam, want mijn teksten: dat is geen PJ Harvey-niveau, geen Neil Young-niveau, niet de Elliott Smith van 'Between the Bars'.
»Ik lees supergraag, ook al omdat ik zot van taal ben en je dan zo veel nieuwe woorden leert. Dat gaat wel met periodes. Ik heb net 'De toverberg' van Thomas Mann uit, maar ik heb er in totaal twee jaar over gedaan. Toen ik zestien was, wou ik per se Dostojevski lezen, en dan zat ik Post-its te plakken met de namen van de personages: 'Die Karamazov heeft dat gedaan, die dit... What the fuck ís dit hier allemaal?' (lacht

HUMO Heb je nu een vaste job?
Chedraoui «Ja, in een café. Vier nachten per week en één keer overdag. Dat is misschien niet zo prestigieus als de advocatuur, maar ik kan mijn huur betalen en ik ben gelukkig. In het begin was mama ongerust: de nachturen, de zatlappen, het gevaar... Maar ik denk dat ze het intussen wel aanvaard heeft.
»Veel mensen hebben wel een verkeerd beeld van de muziekwereld. Onlangs kwam er in het café iemand binnen die zei: 'Allez, sympathiek dat je hier nog komt werken. Dat is voor het sociale aspect zeker?' Hoe komt iemand er nu bij dat ik voor mijn plezier om vier uur 's nachts pinten sta te tappen?! De tijden zijn veranderd: cd's brengen niets meer op. Met onze optredens verdienen we nu wel meer dan vroeger, maar die opbrengst moet verdeeld worden onder groep én crew - reken maar uit. Ik moet gewoon werken om te kunnen overleven, zoals iedereen.»

HUMO Je hebt op dit ogenblik geen relatie. Mis je die intimiteit?
Chedraoui «Ik ben blij dat ik nu geen lief heb. Mijn vorige relatie is fout gelopen omdat we elkaar bijna nooit zagen. Hij werkte ook 's nachts in de horeca, en overdag zat ik met repetities. Ik had hem vooraf nog gewaarschuwd: 'Je zal het niet trekken met mij.' En hij: 'Jawel-jawel, ik kan mezelf bezighouden.' Maar na acht, negen maanden is de bom gebarsten. Hij wou andere dingen. Hij wou me veel meer zien. En toen heeft hij me bedrogen. Wat ik ergens wel snap, want ik was er nooit. Maar we zijn vrienden gebleven.»

HUMO Denk je dat sommige mensen met dat gat in hun hart geboren worden?
Lara «Twee jaar geleden heeft een vriendin van me, Lisa, zelfmoord gepleegd. Met haar heb ik daar veel over gediscussieerd: of mensen ongelukkig geboren kunnen worden. Haar psycholoog had gezegd van niet. Maar ik ken er toch veel, mezelf incluis, die met een leegte rondlopen die aangeboren voelt. Er is dat gemis, er scheelt iets, maar je weet niet precies wat.
»Lisa was een Duitse en een prachtvrouw. Ze maakte films, gaf drumles aan kinderen, was met van alles bezig. Maar haar dagen waren zo gevuld omdat ze wist: 'Als ik niet bezig blijf, als ik alleen ben, slaat 'het' toe.' Ik heb dat ook al meegemaakt, dat ik alles in me voel roepen: 'Iéts klopt hier niet!' Maar ik denk dat ik daarmee heb leren leven, dat ik 'het' op tijd een halt kan toeroepen.»

undefined

Intergalactic Lovers - Delay

Intergalactic Lovers spelen onder andere op Dour (14 juli), op Boomtown Gent (23 juli), Marktrock Leuven (13 augustus) en Leffingeleuren (17 september).

Lees het volledige interview in Humo 3697 van dinsdag 12 juli 2011.

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234