null Beeld

Jonge Leeuwen: Margot De Ridder (17), uit 'Steracteur Sterartiest'

Margot De Ridder - het vrouwmeisje dat 'Steracteur Sterartiest' weleens verdiend zou kunnen winnen - woont in Mariakerke, bij Gent, en dat is wel duust keer te merken in de loop van ons gesprek. Ze heeft ze nog nooit de binnenkant van een stemhokje gezien, en is ze nog te jong om zich met een gemotoriseerd voertuig op de openbare weg te begeven, maar ze weet wel al verbazend goed wat ze wil: 'Ik ben ambitieus, ja.' Jonge Leeuwen!

Sander Van den Broecke


Enkele uitspraken van Margot De Ridder

«Natuurlijk heb ik wel dromen, maar ik vind het stom die te benoemen. Ik neem het leven zoals het zich aandient. In 'The Lord of the Rings' zit een prachtig citaat. Het personage dat de Orks (een soort trollen, red.) moet aanpakken, krijgt de vraag hoe hij denkt dat te doen. 'One by one' antwoordt hij. Zo moet je 't ook in 't leven doen: elke kans, elk probleem op 't gemak analyseren en dan een beslissing nemen.»

«Ik zie het als een kans om in korte tijd heel veel mensen te raken met mijn stem. Dat is eigenlijk het enige wat ik wil: emoties opwekken. Bekend zijn of rijk worden, interesseert me niet, ik wil geapprecieerd worden voor wat ik doe, verbondenheid voelen met mijn publiek. Er heeft eens een meisje uit Indonesië erg positief gereageerd op een nummer van me dat online stond. Toen ik haar commentaar las, in gebrekking Engels, dacht ik: 'YES!'. Dat gaf zò veel voldoening.»

«Ik hou van heel veel muziek, van Zita Swoon tot de meest marginale dansmuziek, maar soul en blues zijn mijn basis. Ik ben opgevoed met The Rolling Stones in de wagen van papa, 'Under My Thumb' zong ik al toen ik drie was, denk ik. En de muziek die ik later leerde kennen en waar ik van hield, had toch vaak een bluesy tintje. Hall & Oates, Stevie Wonder: een beetje poppy, maar toch ook échte R&B. Met Moloko heb ik dat ook. Roisin Murphy is een heldin van mij. Het lijkt alsof ze happy deuntjes schrijft, maar altijd hoor je er de blues en de soul in terug.»

«Mensen op hun uiterlijk beoordelen is zo stom. 'Zou je je haar niet rood kleuren,' is me al gevraagd, 'dat zou je heel goed staan.' Neen, dus. Ik ben blond geboren, dàt staat me het best.»

«Ik wil me absolùùt niet meten met Aretha Franklin, maar 'Chain of Fools' is wel één van mijn favoriete nummers. Ik voél wat ze zingt. Zelfs een dertienjarige kan het begrijpen: je bent verslaafd aan een gast en iedereen zegt dat je hem moet laten vallen. Dat wil ik op mijn manier invullen, zonder ook maar één moment te proberen Aretha Franklin na te bootsen. Zelfs mocht ik dat kunnen, ik zou het niet willen. Copycats vind ik niet interessant. Een cover moet altijd iets eigens hebben.»

Margot De Ridder in Steracteur/Sterartiest

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234