Jonge Leeuwen: Marijke Wouters (26), de sidekick van Marcel Vanthilt

Marijke Wouters (26) de blonde deerne die in 'Villa Vanthilt' naast Marcel de teugels van het Twitter-verkeer strak in handen houdt, is ook in het echt vrolijk en rechtuit. 'Maar,' zegt ze tot onze verbazing, 'ik ben ook een hele klunzige.'

Ze is dan net met een papieren zakdoek rustig haar gemorste thee aan het wegwrijven, en zal dat die ochtend nog een paar keer moeten doen. Het maakt haar charmant dat ze haar onhandigheden niet camoufleert maar gewoon in haar bestaan integreert. Marijke is wie ze is, dat is meteen duidelijk: geen enkele pretentie, geen geforceerd indruk willen maken, geen frustratie. Het is eens wat anders in televisieland. En als ze praat, dan praat ze. Honderduit. En dan blijkt dat ze er ook veel over heeft nagedacht, over wie ze is en hoe ze het beste zichzelf kan zijn. Echt een leuke meid. En nu de Tour gedaan is, is ze weer op Eén te zien - en zal ze ons eerlijk zeggen of haar tv-debuut haar zó goed is bevallen dat ze de Villa de laatste weken heeft gemist.HUMO En, héb je hem gemist?Marijke Wouters «Ik plan mijn leven altijd zo vol dat ik geen tijd had om hem te missen. Ik probeer altijd maar met mensen af te spreken. Mijn sociale leven is mijn hobby. Ik wil met iedereen contact houden: mijn vrienden van de lagere school, van het middelbaar, van de unief... Tegelijk probeer ik nog met mijn zus af te spreken, en ik wil mijn ouders en grootouders geregeld zien. Ik zit constant te plannen wat ik wanneer met wie ga doen. Ik wil contact, een klankbord, ik wil kunnen vertellen waar ik mee bezig ben, en weten wat zij doen.»HUMO Waren ze je verbaasd om je op tv te zien?Wouters «Ja, want ik had het vooraf aan bijna niemand verteld. Ik dacht: 'Stel dat het helemaal fout loopt, dan kunnen maar beter zo weinig mogelijk mensen dat zien.'»HUMO Wat kan er dan mis gaan?Wouters «Ik ben een klunzige. Ik verspreek me snel, laat dingen vallen, loop overal tegenaan. Een verstrooide professor noemt mijn moeder me. Ze zit zelf ook zo in elkaar, en mijn grootmoeder ook. Ik vestig sowieso niet graag de aandacht op mezelf. Eigenlijk is op tv komen niks voor mij.»HUMO Waarom heb je dan niet gewoon neen gezegd?Wouters «Daar ben ik niet goed in. Ik ben een fomo, iemand die last heeft van fear of missing out. Dat uit zich in alles: bij een buffet leg ik álles op mijn bord wat er te krijgen is, of ik spreek op dezelfde dag met zóveel vriendinnen af dat ik de ene moet laten staan voor de andere. Dus denk ik ook: 'Tv is niks voor mij.' En dan doe ik het toch, want je weet niet wat het brengt.»Ik haat het soms echt om een fomo te zijn. Het is zo stressy. Je doet altijd veel te veel, je kunt nooit meer gewoon genieten van niks doen. Ik kan niet eens meer in een zetel liggen en een filmpje opzetten zonder daar ook nog mijn iPad en telefoon bij te pakken, wat stel je voor dat je volgende week verhalen hoort en denkt: 'O! Daar had ik bij moeten zijn!' Ik wil steeds maar dingen beleven, en elke kans die ik daartoe krijg wil ik benutten.»Lees het volledige interview in Humo 3700 van dinsdag 2 augustus.

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234