null Beeld

Jongerenmagazine: Magazinski

In twintig dagen tijd van New York naar LA trekken, met een budget van vijfentwintig dollar per dag: ziedaar de opdracht van neven en beste vrienden Felix (19) en Arthur (20).

Katrien Depecker

Het relaas van hun roadtrip kunt u al enkele weken volgen in het geweldige jongerenmagazine ‘Magazinski’: het is een verhaal van nachtbussen, van zwemmen in de fontein vlak voor het blijkbaar niet zo zwaar bewaakte Capitool, van jeugdige naïviteit en wereldse wijsheden. Of zoals een New Yorkse hen vertelde: ‘Een goedkope slaapplaats in Manháttan? Wat dacht je van de metro?’

Felix «We hebben geen tijd gehad om de trip voor te bereiden: we hadden in juni vernomen dat wij de gelukkigen waren die naar de VS mochten, en een paar dagen na ons laatste examen zijn we al vertrokken.»

Arthur «Voor ons vertrek dacht ik wel even: ‘Shit, nooit op voorhand weten waar we 's avonds zullen slapen: dat kan fout lopen.’ In ’t begin zochten we dan ook nog naar slaapplaatsen op het internet, maar op den duur zijn we daarmee gestopt: uiteindelijk kwam alles altijd op z’n pootjes terecht. In Little Rock liepen we bijvoorbeeld een uurtje rond toen we plots werden aangesproken door voorbijgangers: of we misschien in hun achtertuin wilden slapen? We hebben vaak heel veel geluk gehad.»

Felix «Het hielp wellicht ook dat we er zo hulpeloos uitzagen (lacht). Maar serieus: Amerikanen zijn supervriendelijke mensen, ze zouden alles doen om je te helpen.»

HUMO Hoe moeilijk was het om rond te komen met vijfentwintig dollar per dag?

Felix «Eigenlijk viel dat best mee: als we een nachtbus namen, hadden we in één klap vervoer én een slaapplaats. En we kochten vaak wortels en een zak pistolets: een beetje zielig, maar wel goedkoop.»

Arthur «En een aangename afwisseling voor alle fastfood: ik ben in die drie weken zes kilo bijgekomen!

»Nu, naarmate de afleveringen vorderen, wordt het allemaal wat minder luxueus: meer in tenten slapen, minder eten, en geen gel meer in je haar doen omdat het zo vettig is dat je geen gel meer nódig hebt. ’t Was trouwens de warmste zomer aller tijden in Amerika: bij veertig graden een rugzak van twintig kilo meezeulen is zwáár. Maar die ontbering was eigenlijk net ’t leukste.»

HUMO Wat heeft het meeste indruk op jullie gemaakt?

Arthur «Ik denk soms nog terug aan de Oklahoma City National Memorial, ter nagedachtenis van de aanslag in 1995. We hebben daar Mark en Stacy ontmoet, en van Mark – die het bombardement zelf had meegemaakt – een rondleiding gekregen. Erg pakkend.

»Onze overnachting in de Great Smoky Mountains, een nationaal park in de buurt van Tennessee, zal ik ook niet snel vergeten. Er zitten daar achttienduizend beren – dat zijn er twee per vierkante mijl!»

Felix «Ik denk dat ik nog nooit zo slecht geslapen heb: we konden geen vuur maken omdat het te vochtig is, en waren doodsbang dat we bezoek zouden krijgen van een beer.»

HUMO Arthur, jij liet in ‘Magazinski’ vallen dat jullie precies een getrouwd koppel zijn. Geen discussies gehad op reis?

Arthur «Nooit. Toen we terug thuis kwamen, dachten we dat het verstandig zou zijn om elkaar even niet te zien: anderhalve week later zouden we alweer samen naar Spanje op reis vertrekken. Wel, dat is niet gelukt: we hebben elkaar iedere dag wel gezien of gehoord. En we zitten nu ook samen op kot.»

Felix «We zijn trouwens ook ceremonieel getrouwd in Las Vegas: we hebben geloften uitgesproken en dat bezegeld met een bescheiden kus.»

Arthur «Yep, we hebben gemuild (lacht)

undefined

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234