null Beeld

Joy Anna Thielemans: 'Misschien loopt er ergens een vent rond die wél moeite voor mij wil doen'

‘Alles komt tot ontploffing,’ zegt Joy Anna Thielemans. Ze heeft het over ‘Thuis’ waarin ze, zoals u wellicht weet, Jana speelt: ‘Het is de seizoensfinale: het móét ontploffen, anders kijken er volgend jaar geen miljoen mensen meer!’

Stefanie De Jonge

Thielemans is zoals altijd onstuitbaar, ook al spreken we haar aan de telefoon en is ze misselijk aan het worden op de bus die net met haar vertrokken is uit Cannes. Daar liep ze voor het eerst op de rode loper.

HUMO Hoe ben je daar terechtgekomen?

Joy Anna Thielemans «Ik ben gevraagd! Magnum en Piper-Heidsieck hadden me uitgenodigd om zo’n beetje als ambassadeur van België naar hun feestjes te komen. En daarnaast heb ik wat interviews en meetings gedaan voor de job.»

HUMO Tussendoor tweette je dat het precies een jaar geleden is dat je op de Humo-cover stond.

Thielemans «Ja, ik vind het zo gek dat we alweer een jaar later zijn, en ik besef plots ook dat mijn leven in dat jaar toch wel heel hard veranderd is. Vooral in de liefde heb ik veel bijgeleerd.»

HUMO Ben je er na je relatie met Bartel Van Riet achter hoe het in de liefde allemaal zit?

Thielemans «Tot voor kort dácht ik dat ik wist hoe het zat: je vindt een goeie vent, je krijgt kinderen en je vecht voor elkaar. Maar ik begin te ontdekken dat we in een wegwerpmaatschappij leven en dat mensen, als het even iets moeilijker gaat in hun relatie, die meteen stopzetten. Ik vind het juist zo’n mooi idee dat je voor iemand kiest en die niet zomaar opgeeft. Ik wist echt niet dat niet iedereen daar zo over denkt. Gisteren was ik op stap met Adrian Grenier – je weet wel, die acteur van ­‘Entourage’.»

HUMO Alweer. Eergisteren had je al een foto van jullie samen getweet.

Thielemans «Ja. Hij loopt echt alle feestjes af. Ik vond het een afknapper om te zien dat zo’n man constant voor zo veel mogelijk vrouwen tegelijk gaat. Ik was met hem op stap, maar ondertussen was hij met alle vrouwen om ons heen aan het praten. Ik begrijp dat niet. Als je met iemand naar een feest gaat, probeer je dat moment toch samen te beleven?

»Nu ja, misschien loopt er nog wel ergens een vent rond, hè, die wel moeite voor mij wil doen (lacht). Maar ik moet van mezelf leren dat ik niet perfect ben en dat ook niet kan zijn. Het is echt belangrijk dat ik mezelf daarvan doordring.»

HUMO Is dat wat je probeerde, zo perfect te zijn dat niemand jou in de steek zou laten?

Thielemans «Zo zit ik in elkaar. Al mijn hele leven wil ik zo graag van iedereen horen dat ik perfect ben.»

HUMO In ‘Thuis’ gaat eigenlijk ook alles over de liefde. Maar aan de liefdesperikelen daar kan ik, eerlijk gezegd, nauwelijks nog een touw vastknopen.

Thielemans «Ik ook niet! Op één of andere blog heeft iemand in de aanloop naar de finale een tekening gemaakt van wie het in ‘Thuis’ al allemaal met wie gedaan heeft, en ik wist maar van twee van die affaires af: die van mezelf, van Jana.»

HUMO Bram, je laatste lief in ‘Thuis’, is weg. Bert Verbeke, die Bram speelde, zit nu in de musical ‘14-18’ en bereidt een soloshow voor. Denk jij al eens na over een vertrek uit ‘Thuis’?

Thielemans «Nee. Alles wat ik nu meemaak en beleef, heb ik te danken aan ‘Thuis’. Ik krijg zo veel kansen bij de VRT: ik ben reporter voor ‘Lust for Life’, ben nu aan opnames voor nieuwe programma’s bezig, mag mee programma’s bedenken... Ik word ook columniste bij Flair, en in augustus komt bij Van Halewyck mijn eerste boek uit.»

HUMO Waarover gaat dat boek?

Thielemans «Het is een soort volwassen vriendenboek: mijn beste vrienden hebben mij geholpen terug te blikken op mijn leven. Dat was best confronterend, want zij zijn het die me met mijn voeten op de grond houden. Dus het beeld van de perfecte Joy Anna dat de mensen van mij hebben, wordt doorbroken.»

HUMO Maar deze week zette je wél uitgekiende foto’s van jezelf online – in badpak op de pier van Cannes en ook in een gouden broekpak op de rode loper.

Thielemans «Dat is zo. Ik hou van sociale media. Maar iedereen wéét dat dat fake is en niet diep. Dat wil ik met dat boek ook vertellen: dat jonge mensen dat echt wel beseffen en daar heus wel over nadenken.»

HUMO Perfect!

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234