null Beeld

Karen Damen, zangeres en tv-figuur: 'Ik ben voor alles bang, en vooral om dood te gaan'

‘Oh my God, is dat Matthias Schoenaerts? Ik ga nú flauwvallen!’ We zitten nog maar een kwartier met Karen Damen te keuvelen in het restaurant van de AED Studios, wanneer we inderdaad Belgiës lekkerste exportproduct zien voorbijlopen. Als hij ook nog eens naar haar zwaait, valt ze bijna helemaal in zwijm: ‘Die kent mij, of wa?’ Dat ze bescheiden genoeg is om daar oprecht verwonderd over te zijn, is één van de redenen waarom ook het volwassen publiek de rosse na K3 massaal in de armen sloot. Haar tv-programma ‘Perfect’ begint donderdag aan zijn tweede seizoen.

Katrien Depecker

'Ik heb iemand nodig die mijn polleke vasthoudt en zegt wat ik moet doen'

In de eerste editie liet Damen zien dat ook zij niet ongevoelig is voor de invloed van allerlei vrouwenblaadjes: zwoegend en zwetend testte ze allerlei tips en tricks uit voor een gezonder en perfecter leven, en ze was niet te beroerd om zich daarbij volledig bloot te geven. Dat ook het ex-K3’tje worstelt met vetrolletjes, cellulitis en een huishouden dat vierkant draait, deed 200.000 kijkers een collectieve zucht van verlichting slaken. Dit seizoen pakt ze haar slechte gewoontes aan, samen met SP.A-voorzitter John Crombez, ex-Mol Gilles Van Bouwel, voormalig veldrijder Niels Albert en seksuologe Goedele Liekens.

HUMO De extra lotgenoten zijn niet het enige nieuwe element: door het onverwachte succes van het eerste seizoen verkast ‘Perfect’ van VIJF naar VIER.

Karen Damen «Ik was verbaasd hoe vaak ik op ‘Perfect’ werd aangesproken: hoewel VIJF een kleine zender is, leek het wel of iederéén me op het scherm had zien puffen. Zelfs van mannen kreeg ik te horen: ‘Ik hoorde m’n vrouw zo hard lachen, dat ik uit nieuwsgierigheid bij haar in de zetel ben gaan zitten, en de aflevering mee heb uitgekeken.’ Daardoor gaan we dit jaar wat breder, en doen er ook mannen mee. Ook zij worden tegenwoordig geviseerd door de boekskes: er wordt ook van mannen verwacht dat ze zich goed verzorgen. Terecht, vind ik, al heb ik daar zelf geen klagen over: mijn man (drummer Antony Van der Wee, red.) staat langer in de badkamer dan ik, en hij smeert crèmes voor van alles en nog wat. En ook de mannen uit het programma zijn best ijdel: ze gaven stuk voor stuk toe altijd hun buik in te trekken.

»Ik ben blij dat ik niet de enige vrouw ben. We hebben onlangs een gezamenlijke conditietraining gehad: Goedele en ik hinkten achterop, maar dan ben je tenminste met z’n tweetjes. En Goedele heeft voor alles een uitleg: ‘Ik heb nog nooit in m’n leven gesport: dat is tegen m’n godsdienst.’ Of, als ze het niet kon laten een glas wijn te drinken: ‘Dat is ook perfect zijn, hè: tonen dat we van het leven kunnen genieten!’ I love it (lacht).»

HUMO Kende je je lotgenoten al?

Damen «Ik had al voor een aantal programma’s met Gilles samengewerkt, en ken hem dus vrij goed: ik heb hem doodgraag. Goedele had ik ook al een paar keer ontmoet, maar John en Niels nog nooit. Niels is enorm grappig: ik houd van zijn cynische humor. En John is een hele lieve man. We zijn van dezelfde generatie, waardoor we heel wat gemeenschappelijke interesses bleken te hebben: we zijn allebei fan van de Pixies en The Sisters of Mercy, en hebben allebei de Ramones gezien op Pukkelpop in 1991! Hij speelt trouwens ook zelf gitaar.»

HUMO Crombez is ook ambitieus: hij wil van z’n nicotineverslaving af.

Damen «Heel knap dat hij gestopt is met roken: hij is zelfs niet overgeschakeld op de elektronische sigaret! Volgens zijn omgeving loopt hij er nu wat humeuriger bij, maar dat heb ik zelf nog niet ondervonden.

»We hebben een gezamenlijke WhatsApp-groep, om elkaar te motiveren en op de hoogte te houden van onze vorderingen. Samen met John en Goedele had ik me onderworpen aan de nieuwe fitnesstrend ubound, een intensieve cardiotraining op een minitrampoline. Na een uur waren we kapót — hartslag 320, niet normaal. Wel, een uur later stuurde John een foto via WhatsApp: zat meneer doodleuk in de auto een saté te eten! Kieken, na het sporten ga je toch niet naar de frituur? Maar goed, alle begin is moeilijk, natuurlijk.»

undefined

null Beeld

HUMO Het einddoel van jullie zelfkastijding is de 20 kilometer door Brussel. De omgeving van Crombez heeft er geen goed oog in, waarop jij hem zegt: ‘Dan moet je juist tonen dat het je wél lukt!’ Ben je zo competitief?

Damen «O ja. Mij daag je beter niet uit: ‘Wáblief? Jullie denken dat ik het niet kan? Ik zal hier eens wat laten zien!’ Als je er dan ook effectief in slaagt, zal iedereen dat fantastisch vinden: ‘Dat had ik niet verwacht!’ Iedereen zegt mij nu: ‘Jij sport veel, dus jij loopt die twintig kilometer met de vingers in de neus.’ Niet leuk: als het me lukt, wil ik dat mensen daarover verbáásd zijn.

»Mij werd aangeraden om ’s ochtends te gaan joggen, maar dat lukt niet altijd. Ik ben van nature heel lui: op een rustige dag kruip ik, nadat ik m’n zoontje Sky aan school heb afgezet, liever weer m’n bed in dan dat ik mijn loopschoenen aantrek. En als ik weet dat ik de dag erop niets te doen heb, kijk ik nog het liefst tot twee uur ’s nachts naar Netflix. Ik ben dan ook altijd moe: ik zou hier (wijst naar de grond) binnen de minuut in slaap kunnen vallen. Ik kan werkelijk overál slapen.»

HUMO Goedele vraagt zich op een gegeven moment luidop af of het wel een goed idee is om ‘een bejaarde’ die nog nooit gesport heeft, twintig kilometer te laten lopen. Kun je je daar in twee maanden tijd op voorbereiden?

Damen «Ik heb het gevoel dat het toch wat op het randje is. Maar we kunnen het maar proberen, hè. De coach gaat ervan uit dat het zal lukken: misschien niet in twee uur tijd, maar zolang iedereen voor het donker binnen is, zijn we tevreden (lacht). Voor Goedele en John is het allemaal wat nieuwer, maar dat betekent niet dat het voor een ex-topsporter als Niels Albert een fluitje van een cent wordt. Hij mag dan wel twee keer wereldkampioen veldrijden geworden zijn, maar hij is heel wat bijgekomen sinds hij z’n fiets aan de haak gehangen heeft, en hij moet rekening houden met zijn hartaandoening. Het is voor ons alle vijf een uitdaging.

»Zelf zou ik ’m graag binnen de twee uur lopen: momenteel doe ik er 2 uur en 20 minuten over, dus ik zal nog een tandje moeten bijsteken.»


Dood vogeltje

HUMO De 20 kilometer is maar een deel van het werk.

Damen «Iedereen gaat op zoek naar een betere versie van zichzelf. Niels en Gilles wagen zich bijvoorbeeld aan het omgekeerde dieet: ze beginnen hun dag met een warme maaltijd en eindigen met een ontbijt. Maar we houden ons niet enkel bezig met het fysieke luik. Ik test ook bachbloesemsprays uit: optimismespray, nachtrustspray, wilskrachtspray, ontspanningsspray…»

HUMO En werkt dat?

Damen «Bijlange niet. Maar dan redeneer ik: ‘Als ik het níét gebruik, zou het misschien nog erger zijn.’ Dus zeul ik ze nu overal mee naartoe: in het beste geval hebben ze een placebo-effect.

»Ik heb intussen enkele dingen uit het vorige seizoen in m’n leven geïntegreerd. Ik ga nu bijvoorbeeld vaak naar de natuurwinkel, om er kokosbloesemsuiker – beter dan gewone suiker – en zinkdruppeltjes te kopen. En sinds ik m’n huid liet analyseren en op foto zag hoe ontstellend veel uv-schade ik doorheen de jaren had opgelopen, smeer ik me nu altijd in als ik buitenkom en ontschmink ik me voor het slapengaan. Mét resultaat: ik heb onlangs opnieuw een foto laten maken, en het is al een pak beter.»

HUMO En je gewicht? Na het eerste seizoen nam je een personal coach onder de arm, door wie je in bijna drie maanden tijd 12 kilo verloor.

Damen «Toen ik de beelden van mezelf had gezien tijdens de bikramyoga – met zó’n buik – dacht ik: ‘Dit kan niet meer.’»

HUMO Zo erg was het toch niet?

Damen «Jawél. Op het moment zelf denk je: ‘Foert, film maar, I don’t care!’ Tot je achteraf de beelden ziet: ver-schrik-ke-lijk. Ik heb samen met m’n coach een voedings- en sportschema opgesteld, en omdat ik drie redelijk rustige maanden had, heb ik me daar volledig op kunnen storten. Ik heb iemand nodig die mijn polleke vasthoudt en zegt wat ik moet doen. Op dat schema stond bijvoorbeeld: ‘Ontbijt: 200 milliliter kwark en 1 zachtgekookt ei.’ Dat is duidelijk voor mij. Niet een dieet dat stipuleert: ‘Je ontbijt mag 200 calorieën bevatten.’

»Ik ben die twaalf kilo nooit meer bijgekomen, maar als het de slechte kant dreigt uit te gaan, houd ik me weer aan dat voedingsschema. De eerste week mag je geen koolhydraten en suiker eten – zelfs geen fruit. Wel: na zo’n week ben je drie kilo kwijt.»

HUMO Wilde je vermageren omdat vrouwen die in de media werken, geacht worden aan het schoonheidsideaal te voldoen?

Damen «Mocht ik een andere job hebben, dan zou ik me waarschijnlijk makkelijker laten gaan. Tegelijk vind ik het ook wel leuk dat vrouwen me net appreciëren omdat ik er niet uitzie zoals al die anorectische modellen: ‘Oef, zij heeft ook vettig haar, vetkwabbetjes en puisten!’ Ik wil er dus zeker niet zo (steekt haar pink in de lucht) uitzien: dan zou ik mezelf verraden.

»Tegelijk wil ik de mensen ook niet voorliegen: ik héb een ooglidcorrectie laten uitvoeren en ik laat m’n tanden bleachen. Is dat erg? Net als iedereen word ik ’s ochtends wakker met een dood vogeltje in m’n mond en met m’n haren in de lucht. Mensen die je iets anders willen doen geloven, liegen. Enfin, ik ken toch zo niemand. Ik ben een open boek, en blijkbaar is dat mijn kracht. Het is ook de makkelijkste manier om in het leven te staan. Als je rekening moet houden met wat je allemaal niet mag zeggen of doen: vermoeiend.»

HUMO Zou jij je tieneridool Madonna een darmspoeling willen zien krijgen op tv?

Damen (lacht) «Nee! In mijn hoofd gaat zij ook nooit naar de wc (lacht). Ik zou haar ook niet willen ontmoeten: dan wordt die ballon doorgeprikt. Mensen kennen Madonna ook enkel als de onbereikbare popdiva, terwijl ik nooit het perfecte rolmodel ben geweest.»

HUMO Nochtans: toen je bij Eric Goens op bezoek mocht in ‘Het huis’, zei Kristel: ‘Karen zaagde vroeger als we met K3 witte broeken moesten dragen, omdat die haar billen dikker leken lijken. Ik zei toen altijd: ‘Met zo’n gezicht kijkt niemand naar je lijf!’ Ze heeft een charme waar veel vrouwen jaloers op zijn.’ Merk je wat van die jaloezie?

Damen «Integendeel, vrouwen lijken het mij altijd te gunnen: ‘Ik zie jou zo graag bezig!’ Of: ‘Ik wou dat ik even zelfzeker was!’ Mensen zijn heel lief voor mij, nu ik op tv kom zelfs nog meer dan vroeger. Heel plezant. En als je als vrouw complimentjes krijgt van een andere vrouw, weet je ook dat het zonder bijbedoelingen is.»

HUMO Juist: mannen vonden jou het meest sexy K3-lid.

Damen «Ik had gewoon de dikste tieten (lacht). Ik ben heel ijdel: dat mannen me sexy vinden, streelt m’n ego. Ik zal nooit vergeten dat een kindje eens zei: ‘Ik heb vannacht van jou gedroomd!’ Waarop de moeder: ‘En haar papa ook.’ (Giert het uit) Of vrouwen kwamen me vragen: ‘Mag ik met je op de foto, om mijn man jaloers te maken?’ Knap dat vrouwen er zo mee omgaan: ze zouden me daar evengoed een trut om kunnen vinden.

»Mensen zeggen me vaak dat ik mooier word met de jaren, en daar ben ik blij om. Nu, ik zag er ook wel verschrikkelijk uit op die eerste K3-foto’s uit de jaren 90, met mijn Buffalo’s en mijn fluo-oranje haar.»

HUMO Dat oranje haar is ondertussen verdwenen: om te kappen met je verleden als ‘de rosse van K3’?

Damen «Ik was 17 toen ik m’n haren ros heb laten verven: dat had dus niets met K3 te maken, want toen dat verhaal begon, was ik al 24. Tijdens K3 leek een andere haarkleur me al fijn, maar het ware dom geweest om dat ook effectief te doen: op alle merchandise stond ik met ros haar afgebeeld. Dus toen de groep ermee stopte, dacht ik: ‘Fijn, nu kan ik nog eens experimenteren met mijn haar!’ De hele heisa die daarop volgde, vond ik te belachelijk voor woorden. (Windt zich op) Er zijn mensen die sterven van de honger, maar voor sommigen was mijn haarkleur opeens wereldnieuws.»

undefined

null Beeld

undefined

'Met haar man, drummer Antony Van der Wee: 'Als ik zie dat de vrouwen hem nakijken, glim ik van trots: 'He's mine!''

HUMO Katy Perry googelt sexy foto’s van zichzelf wanneer ze zich onzeker voelt. Doe jij dat ook weleens?

Damen «Oei, nee. Ik kan me ook niet inbeelden dat er sexy foto’s van mij bestaan. Tenzij misschien per ongeluk: een foto van een optreden waarop ik een kort rokje droeg of zo. Maar die zou ik zelf niet bekijken, vanwege m’n cellulitis (lacht). Als ik me onzeker voel, koop ik een tube zelfbruiner, verf ik mijn wenkbrauwen, scheer ik m’n benen en ga ik naar de kapper: goed voor jezelf zorgen helpt op zo’n moment al heel wat. Of ik kruip gewoon m’n bed in (lacht).»

HUMO Zeg eens eerlijk: is perfectie op zich niet enorm saai?

Damen «Geen idee: ik heb me nog nooit perfect gevoeld. Ik vind het wel fascinerend dat perfectie voor iedereen iets anders inhoudt. Barbara Palvin (Hongaars model, red.) vind ik bijvoorbeeld één van de mooiste vrouwen ter wereld, maar als ik foto’s van haar aan Antony laat zien, dan vindt hij net dat ze er creepy uitziet: ‘Precies een alien!’ Het hangt dus van je persoonlijke smaak af, en aan iedereen mankeert wel íéts. Volgens mij bestaat perfectie niet. En maar goed ook.»


Damen met dt

HUMO Toen jij, Kristel en Josje net met K3 opgehouden waren, zei je in een interview: ‘Momenteel voelt het niet vreemd aan, maar vraag het me volgend jaar nog eens.’ We zijn nu een jaar verder: is het vreemd?

Damen «Totaal niet. Ik zag Marthe, Hanne en Klaasje onlangs live in de Lotto Arena ‘Oya Lélé’ brengen – een oud nummer dat zij opnieuw ingezongen hebben – en ik kon alleen maar denken: ‘We hebben toch de juiste gekozen, zie!’ Ze doen dat zó goed! Zij hebben er ook echt voor gekozen om K3 te zijn, terwijl wij origineel de Vlaamse Spice Girls wilden worden – tot we merkten dat de liedjes vooral bij een kinderpubliek aansloegen.

»Ik was al andere horizonten aan het verkennen tíjdens K3. ‘Karen & De Coster’, ‘Glammertime’, het eerste seizoen van ‘Perfect’, panellid zijn in ‘Scheire en de schepping’ of meedoen aan ‘De slimste mens’: als m’n K3-agenda het toeliet, waagde ik me aan zijsprongetjes. Het is dus allemaal heel organisch gegroeid. Het verschil is nu dat ik aan niets voorrang hoef te geven: als mij iets voorgesteld wordt waar ik zin in heb, dóé ik het gewoon.»

undefined

'Na de aanslagen in Brussel heb ik mijn zoon een week van de kleuter-school thuisgehouden, ook al gaat hij gewoon in Lint naar school'

HUMO Wat het zingen betreft: wat is er waar van de geruchten over ‘Karen maakt een plaat’, een realityprogramma over de making-of van je solodebuut?

Damen «Alles (lacht). Het is een langetermijnproject, maar wel een dream come true: ik heb altijd al m’n eigen muzikale helden bij een soloplaat willen betrekken – ‘Wil jij een liedje voor mij schrijven? Zullen we een duet doen?’ – en dat zijn we nu allemaal aan het bekijken. Als ik hardop mag dromen, dan zou ik graag samenwerken met Alanis Morissette en Suzanne Vega. Misschien is dat te hoog gegrepen, maar we zullen het alleszins proberen. Als we het iets dichterbij gaan zoeken, dan denk ik bijvoorbeeld aan Tom Chaplin of Kensington. Ik weet nog niet precies welke richting ik uit wil en in welke taal ik wil gaan zingen, waardoor mijn verlanglijstje momenteel nogal eclectisch is.»

HUMO Je bent nu 42: ben je bang dat je over enkele jaren door de onverbiddelijke media aan de kant geschoven zal worden?

Damen «Dat hoor ik vooral van buitenaf: ‘Komaan, je bent nu hot! Je moet het ijzer smeden wanneer het heet is!’ Terwijl, allee, waarom zou ik niet nog keilang meekunnen? (lacht) Het begint allemaal pas! Op de Nederlandse televisie zijn er talkshows die door oudere vrouwen gepresenteerd worden: misschien moet ik naar Holland verhuizen als ik hier niet meer aan de bak kom.

»Ik zit daar niet mee in: ik kan nog zovéél doen in mijn leven. Als ik niet meer in de spotlights zou staan, dan start ik een bar waar mijn favoriete muziek gedraaid wordt. Mensen vragen mij soms: ‘Waarom ga je niet meer uit?’ Simpel: omdat er nergens nog muziek gedraaid wordt die ik graag hoor. Veel vrienden zitten met hetzelfde probleem: een tent met de trancemuziek die in de jaren 90 in La Rocca gedraaid werd, lijkt mij dan ook een gat in de markt. Of ik zou gaan lesgeven: ik zou jong Vlaanderen toch graag eens de dt-regel uit de doeken doen. Sommigen zullen nu denken: ‘En ze kan nog niet eens deftig AN klappen!’ Ten eerste: ik kán AN praten, maar dat komt bij mij te onnatuurlijk over, dus doe ik dat niet. En ten tweede: ik zou nooit — jamais! — een schrijffout maken. Als mensen me sturen: ‘Ik hou van jouw,’ antwoord ik: ‘Van mijn wát?’ Dat men dat soort fouten niet meer erg belangrijk vindt, stemt me triest. Of mensen die het verschil niet kennen tussen ‘noemen’ en ‘heten’: aargh!»

HUMO Je bent een taalnazi?

Damen (knikt) «Als ik fouten op een menukaart zie, kan ik het niet laten de uitbaters daar op te wijzen. Dat heb ik van m’n mama: zij hóórt dt-fouten (lacht). Als we samen films kijken, halen we de fouten uit de ondertiteling. Mijn sms’jes bestaan ook altijd uit volzinnen met hoofdletters, interpunctie en zonder afkortingen. ’t Moet just zijn. Op andere gebieden ben ik dan weer inconsequenter (lacht).

»Enfin, ik maak me dus niet al te druk over de toekomst. Ik merk dat ik met de jaren alleen maar zelfzekerder word: dat heeft wellicht te maken met volwassener worden, rust vinden, dingen die eindelijk in de plooi vallen. Echt waar: ik ben gelukkig, en besef maar al te goed wat voor een fantastisch leven ik heb.»

HUMO De gedachte dat dat plots kan omslaan, brengt geen angst met zich mee?

Damen «Ik ben eerder bang voor dingen waar niemand vat op heeft. Na de aanslagen in Brussel heb ik Sky een week van de kleuterschool thuisgehouden. Ook al gaat hij gewoon hier in Lint naar school, toch was ik ervan overtuigd dat zijn school het volgende doelwit zou zijn.»

HUMO Ook al lees je in de krant dat je meer kans hebt het leven te laten in een auto-ongeluk dan in een aanslag?

Damen «Dat weet ik allemaal wel, maar het komt wel héél dichtbij tegenwoordig. De Antwerpse Boerentoren die na een bommelding ontruimd wordt, een trein hier, een vliegtuig daar: ik vind dat verschrikkelijk. Soms probeer ik die angsten via healing te bezweren: eerst babbel ik een kwartiertje met de therapeute – die daar trouwens een vierjarige opleiding in Londen voor heeft gevolgd – en dan volgt voor minstens een uur de eigenlijke handoplegging. Het is al een tijdje geleden dat ik er nog eens ben langsgegaan, maar het is heerlijk: ik val bijna altijd in slaap (lacht). Antony lacht daarmee: ‘Ga je weer naar je heks?’ Je kunt dat quatsch vinden, maar als ik daar buitenkom, voel ik me opgelucht: ‘Nu kan ik er weer even tegen.’

»Ik kan enorm triest worden van wat er allemaal in de wereld gebeurt, en het ouderschap heeft me daar nog gevoeliger voor gemaakt. Ik krijg vaak de vraag of ik nog een tweede kind wil, maar op deze wereld wil ik liever geen kind meer zetten. Wat voor straf zou dat niet zijn? Ik ben er ook als de dood voor dat het een meisje zou zijn: ik zou haar opsluiten!»

undefined

'Als ik fouten op een menukaart zie, kan ik het niet laten de uitbaters daar op te wijzen. Dat heb ik van m'n mama: zij hóórt zelfs dt-fouten'

HUMO Uit angst dat ze verkracht zou worden?

Damen «Ik zou voor álles bang zijn: dat ze onder een trein zou lopen of zo. Ik heb me al afgevraagd of ik in een vorig leven overreden werd door een trein: je kunt je niet vóórstellen wat er door m’n lijf gaat als ik over een spoorweg rijd. Ik heb ook angstvisioenen van Sky die later een brommerongeluk zal hebben of in elkaar geklopt zal worden – en dat is nog maar een jongen. Een meisje: daar ben ik echt niet voor gemaakt. (Bloedserieus) Ik ben voor alles bang, en vooral om dood te gaan. Dus troost ik mezelf met de gedachte dat ik zal terugkeren: ik geloof in reïncarnatie.

»De eerste weken na Sky’s geboorte heb ik het heel moeilijk gehad. Ik weet niet of het de babyblues was of een postnatale depressie, maar ik heb toen m’n ogen uitgehuild. Telkens ik naar dat kwetsbare baby’tje keek, voelde ik me enorm schuldig. Dat je met twee beslist over zijn bestaan, terwijl hij hier misschien helemaal niet eens wil zijn: hoe lelijk en egoïstisch is dat? Tania Kloek had me al eens verteld vóór Sky geboren was, dat een kind krijgen een beetje voelt als een geliefde verliezen: het wordt nooit meer zoals voorheen. Nadien kon ik dat enkel beamen.Een enorm angstaanjagend gevoel. Nu heb ik dat niet meer, hoor: mijn kind is mijn alles. Eens het leven weer zijn normale gangetje ging en ik weer begon te werken, ging dat vanzelf beter.»


Carte Blanche

HUMO Je bent afgelopen september met Antony getrouwd, na een verloving van negen jaar. Waardoor werd de knoop plots doorgehakt?

Damen «Door de hectische K3-jaren en de komst van Sky kwam het er maar niet van. Eens het rustiger werd, is het vanzelf gegaan. Ik had als verjaardagscadeau een T-shirt gegeven met de print ‘Best husband ever’. Vergezeld van de woorden: ‘Eigenlijk mag je die niet aantrekken tot we getrouwd zijn.’ Een paar weken later stond hij te koken met dat T-shirt aan. Ik vroeg: ‘Ah, zijn we getrouwd?’ Waarop hij: ‘Neen, maar we moeten wel dringend een datum vastleggen.’ Vond ik een goed idee (lacht).»

Net op dat moment passeert Matthias Schoenaerts opnieuw, ditmaal met een blonde deerne aan zijn arm.

Damen (opgetogen) «Daar is-ie weer! Ik heb hem eens gezien in de Lucy Chang (Thais restaurant, red.), en hij bestelde hetzelfde als ik! (Plots) Dat ik dit hier zit te vertellen terwijl het net over m’n huwelijk gaat: ’t is proper (lacht).»

undefined

null Beeld

undefined

'Ik kan enorm triest worden van wat er in de wereld gebeurt, en het ouderschap heeft me daar nog gevoeliger voor gemaakt.'

HUMO Voel je je anders als getrouwde vrouw?

Damen «Toch wel. Ik vind niet dat het ‘maar een papiertje’ is. Ik ben rustiger, en enorm trots dat Antony nu écht van mij is. Al die wijven die achter hem aanlopen, en toch kiest hij voor mij! Hoe graaf is dat? Want hij is echt wel een knappe man.»

HUMO Jij bent toch ook knap?

Damen «Hij is vijf jaar jonger, en volgens mij kan hij krijgen wie hij wil. Als we ergens naartoe gaan, zie ik alle vrouwen hem nakijken, en glim ik van trots: ‘He’s mine!’ Ik ben daar niet ongerust over, want andere vrouwen interesseren hem niet. Ik heb hem al eens gevraagd: ‘Als je carte blanche zou krijgen voor een onenightstand, wie zou je dan kiezen?’ Zijn antwoord: ‘Jou.’ Terwijl ik direct ‘Matthias Schoenaerts!’ zou antwoorden (lacht).»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234