Kat Kerkhofs: 'Ik sla de wijntjes van Dries nu af'

Alvorens zich op het geboende parket te wagen voor ‘Dancing with the Stars’ mocht Kat Kerkhofs zich eerst wat moed indrinken. Wat heet: voor het nieuwe ‘Tipsy’ heeft ze zich vijf weken lang samen met haar oudere zus Lyn laten vollopen als een bepaald dorstige Zwitser, om aan den lijve te ondervinden wat sloten alcohol zoal doen met een mens.

Kat Kerkhofs «Lyn en ik zijn niet bepaald seuten als het op alcohol aankomt, in onze jonge jaren waren we echte feestbeesten. Intussen zijn we op een leeftijd gekomen waarop een mens zich begint af te vragen hoe gezond dat eigenlijk allemaal wel is. Daarom wilden we vijf weken lang extreem veel drinken, en ons geregeld door een arts of psycholoog laten onderzoeken.»

HUMO Hoeveel is extreem veel?

Kerkhofs «Sowieso twee eenheden per dag, het Belgische gemiddelde. Daarbovenop mochten we geen enkel glas weigeren dat ons werd aangeboden – niet altijd even gemakkelijk – en moesten we zo nu en dan extra dronken worden voor een testje.

»Zo hebben we een item gemaakt over dronken rijden, omdat dat helaas nog veel te veel gebeurt. Lyn en ik moesten drie keer een rondje rijden op hetzelfde parcours: de eerste keer nuchter, de tweede keer half dronken, de derde keer met een serieus stuk in onze kraag. Zaten we daar op klaarlichte dag shotjes mescal te drinken met een bloednuchtere crew rond ons, die stond te wachten tot we dronken genoeg waren voor de volgende rit – een absurde situatie. En valsspelen ging niet, want we moesten telkens een bepaald promille blazen. Op een gegeven moment kregen we allebei een klop van de hamer: van wat daarna gebeurde, herinner ik me niks meer, behalve dat ik mezelf de volgende dag plechtig heb beloofd om nooit nog mescal te drinken (lacht). En dat is allemaal gefilmd, hè.»

HUMO Heb je het soms moeilijk gehad in die vijf weken?

Kerkhofs «Ja. Als je je kater bestrijdt met alcohol, en de kater die je dáár dan weer van krijgt opnieuw met alcohol te lijf gaat, komt er een moment waarop het zowel fysiek als mentaal begint te wegen. Ik was dus behoorlijk opgelucht toen het erop zat, én ik heb mezelf voorgenomen om minder te gaan drinken. Als ik vroeger aan het koken was en Dries vroeg: ‘Heb je zin in een glaasje wijn?’ dan zou ik altijd ja hebben gezegd. Nu sla ik dat wijntje af, want ik weet: morgen is er weer een feestje hier of een receptie daar.»

HUMO Dries mag z’n wijntje alleen opdrinken?

Kerkhofs (lacht) «Hij heeft vrienden, hoor.»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234