null Beeld

Ketonen als liefdesdrank? Dokter De Zeulder kan er niet mee lachen!

Ketonen zijn uitsluitend geschikt voor dommere sporten, zoals wielrennen en hardlopen.

Hugo Matthysen

Drie maanden geleden klonk de Ketonen nog als een broedervolk van de Menapiërs en de Aduatieken. Inmiddels weet iedereen dat het om een geheimzinnig prestatiebevorderend middel gaat, dankzij de Tour. Je kapt wat van dat spul in de bidon, en terwijl je de berg op spurt, zou je zweren dat het bergaf gaat. Maar wat denkt de medische wereld?

Dr. Koen De Zeulder «Goed spul! Ik heb wat van dat middel in de benzinetank van mijn Audi gegooid en het ding dacht dat het een Porsche was. In 2 seconden van 0 naar 100 per uur! Bij mijn SUV waren de resultaten wat minder duidelijk. Ik had de indruk dat de ruitenwissers wat fanatieker heen en weer zwiepten, en in de bochten had ik wat meer grip, dat wel. Verder onderzoek is noodzakelijk.»

HUMO Wat doen ketonen met een mens?

De Zeulder «Ze verrichten wonderen. Gisteren heb ik stiekem wat ketonen geloosd in het pilsje van een kortademige 50’er, op een terrasje. Na een halfuur liep hij nog steeds rondjes op het plein, om zijn energie kwijt te geraken. Ik verzeker u: zodra iedereen dat spul gebruikt, bengelt die kerel met zijn spillebeentjes achteraan in het klassement.»

HUMO Zullen ketonen een vaste plaats veroveren in de sport?

De Zeulder «Niet in elke sport. Ze zijn ongeschikt voor voetbal. Het heeft geen zin dat je zo hard tegen een bal kan trappen dat het ding meteen aan flarden gaat. En als je een spurtje trekt om een voorzet binnen te trappen, is het niet zo handig als je in de tribune eindigt omdat je niet tijdig kan stoppen. Het middel is uitsluitend geschikt voor dommere sporten, zoals wielrennen en hardlopen.»

HUMO Kunnen ketonen gevaarlijk zijn?

De Zeulder «Ketonen en seksuele opwinding kunnen een gevaarlijk duo zijn, als je niet op de dosering let. Gisteren belandde de geliefde van een wielerploegleider op de spoedafdeling. Het kind zag eruit alsof er een colonne vrachtwagens over haar heen was gereden. Daarna wankelde de ketonenslikker binnen. Het was verschrikkelijk. Zijn testikels, opgezwollen tot roodaangelopen dinosaurus-eieren, maakten snelle pompbewegingen. Het leken wel barensweeën, alsof ze elk moment konden openbarsten, waarna een onaangenaam monster zou tevoorschijn komen, zoals in slechte films. Zo ver is het gelukkig niet gekomen, dankzij een goedgedoseerde, langzame afkoeling. Urenlang lag die man daar met opengesperde angstogen naar het plafond te staren. Toen hij eindelijk wat kon zeggen, was zijn eerste volzin – met het nodige gekreun: ‘Geen enkel wijf is dit waard. Dit was mijn laatste wip!’ Tragisch eigenlijk.»

HUMO En is zijn vriendin hersteld?

De Zeulder «Lichamelijk wel. Maar we hebben haar betrapt terwijl ze heimelijk ketonen in de baxter van haar zieltogende man wou kappen. Ze stond als een waanzinnige ‘Nog! Nog!’ te krijsen. Zelfs na twee doosjes valium was ze amper gekalmeerd.»

HUMO Zijn ketonen geschikt als partydrug?

De Zeulder «Ja, op voorwaarde dat je zuiver spul koopt, liefst bij iemand met een medische achtergrond. Het is prijzig, maar je krijgt er wat voor terug. Je gaat urenlang als een trein, en dan bedoel ik zeker geen Fyra. Kom volgend weekend eens langs bij mijn pop-up-Ketonenparadijs op Tomorrowland, dan kun je het zelf onder-vinden.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234