null Beeld

Komen Eten: Lesley-Ann Poppe

Eerst vond Sergio Herman ze 'lekker' in selecties voor 'De beste hobbykok', daarna noemde een kandidaat in 'Komen eten' hen 'de schoonste kippenfilets die ik ooit zag'. En hoppe, daar hadden we een herfsthype: (de borsten van) Lesley-Ann Poppe!

Sven Spoormakers


HUMO Mannen googelen zich te pletter op zoek naar jouw foto's, en op Facebook heeft jouw decolleté inmiddels 31.395 fans - dat zijn er bijna zoveel als Humo!

Lesley-Ann Poppe «Ik merk eigenlijk niet veel van die hype, hoor. Ik snap het niet zo: misschien houden de Vlamingen opnieuw meer van borsten dan van kontjes?»


HUMO Een mens zou denken dat het allemaal opgezet spel was.

Poppe «Helemaal niet! Er zat geen plan achter, het was geen mediaoffensief. Net omdat het zo spontaan was - ik ben altijd mezelf gebleven - is het zo'n onverwacht succes geworden. Voor 'De beste hobbykok' had ik speciaal mijn enige jurkje tot op de knie aangetrokken, mét een sjaaltje om de aandacht wat af te leiden van mijn decolleté.

»Als ik daar echt had willen imponeren met sexy kledij, dan had ik wel iets anders uit mijn kast genomen. En geef toe, 'Komen eten' is een tof programma, maar om net dáár een mediaoffensief in te zetten? Niemand die heeft meegedaan, heeft er al iets aan overgehouden.»


HUMO Behalve een indigestie, misschien. Zoals jij nu: foto's van jouw met slagroom bedekte borsten wou je niet in P-Magazine, maar doken wél op clint.be op. Daar was je boos over, en je liet ze met een deurwaardersbevel van die website halen. Wat was er mis met die foto's?

Poppe «Ik vond ze vulgair. Met die slagroom wel héél suggestief op strategische plaatsen: dat vonden mijn man en ik er toch wel een beetje over. We hadden afgesproken dat de foto's niet voor publicatie waren, maar blijkbaar was er een derde partij in het spel die zich van die overeenkomst niets aantrok.

»We gaan nu ook procederen tegen de website. Het gerucht doet de ronde dat ik die hele heisa georkestreerd heb: dat is niet waar, maar op die manier wordt mijn geloofwaardigheid aangetast. En dat kan ik niet laten gebeuren. Aan de andere kant: ik kreeg pas nog een mail van een man die slagroom was gaan kopen, en samen met zijn vrouw op de keukentafel de scènes heeft nagespeeld. Dat is toch grappig!»


HUMO De foto's zijn intussen wijdverspreid: ook Goedele Liekens toonde ze in haar talkshow op vtm.

Poppe «Dat was de verrassing van de avond! Ik was serieus geschrokken: opeens stond ik daar, op al die schermen voor honderd man in de studio, in mijn blote borsten. 'Oh my god!' Dat was hardcore! Maar ik ben niet boos weggelopen: ik kon er zelf mee lachen.

»Weet je wat het is: als je er zelf geen gewicht aan geeft, kunnen de anderen dat ook niet doen.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234