null Beeld

Komen eten / Zie je wel

Als we hem omschrijven met de trefwoorden 'wereldkampioen BBQ 2003', 'vliegbrevet' en 'Herman Teirlinck', dan weet u waarschijnlijk niet meteen over wie we het hebben. 'Diadeem', 'borstkas' en 'Komen eten' brengen vast opheldering: ja-ha, 't is Peter Van Asbroeck!

Katrien Depecker

De komende weken is hij niet weg te branden van uw televisiescherm: 'Komen eten' begint aan z'n vijfde seizoen, en vanaf begin maart presenteert hij het nieuwe spelprogramma 'Zie je wel!' - clevere taalhumor van de titelbedenkers, want het programma speelt zich volledig af in het donker. Voor hij ons vertelde hoe dat nieuwe programma precies in elkaar zit, stelden we hem eerst enkele vragen over de reeks die Lesley-Ann Poppes finest beroemd maakte.

undefined

Peter Van Asbroeck «De opnames van de eerste week zijn net achter de rug, en er zitten toch al weer kandidaten tussen die ik niet gauw zal vergeten. Ik heb me erg geamuseerd toen ik mijn tekst aan het inlezen was!»


HUMO Zien we het verkeerd als de criteria voor de deelnemers in de loop der seizoenen wat opgeschoven zijn? In het vorige seizoen schotelde Nico zijn gasten kant-en-klaargerechten voor terwijl hij zijn cd met schlagerliedjes promootte.

Van Asbroeck «Koken is nog altijd erg belangrijk, maar het is wel eens leuk dat er iemand tussen zit die dat totaal niet kan. We hebben Nico niet gecast omdat hij een zanger is; we vonden het boeiend om te zien hoe hij zich zou redden in de keuken. Er doet nu opnieuw een meisje mee dat geen keukenprinses is, maar heeft ze daarom minder recht om deel te nemen? Er zullen natuurlijk wel kandidaten zijn die 'Komen eten' zien als een opstap naar een mediacarrière, maar dat speelt geen rol in het programma an sich. Je kan zoiets ook niet voorspellen: waarom is Lesley Ann-Poppe pas door 'Komen eten' over de tong gegaan, en niet door haar eerdere deelname aan 'De beste hobbykok van Vlaanderen'? Waarschijnlijk omdat ze bij ons meer de kans had om zich te tonen.»


HUMO Nogal. Komt ze de mannen opnieuw gelukkig maken in het vijfde seizoen?

Van Asbroeck «Helaas. Maar 't is misschien een idee voor een 'best of' over enkele jaren.»


HUMO Wat mogen we verwachten van 'Zie je wel!'?

Van Asbroeck «Het is een familieprogramma waarin zes kandidaten proeven moeten afleggen in het pikkedonker. Hilarisch uitgangspunt, als je 't mij vraagt. Ze moeten bijvoorbeeld een diertje zoeken in een verduisterde kamer. Spannend: dat diertje is een cavia, maar de kandidaten denken algauw dat ze een muis vasthebben. Het spelelement zit 'm in de afvalrace: de winnaar gaat met 2.500 euro naar huis.»


HUMO Ben je niet bang voor overkill? Er lopen straks drie programma's op televisie waar jij aan meewerkt: 'Komen eten', 'Help, mijn man is een klusser' en 'Zie je wel!'

Van Asbroeck «Ik hoop maar dat de mensen me niet beu worden, want anders is dat het einde van mijn televisiecarrière (lacht). Maar het zijn heel uiteenlopende programma's: in 'Komen eten' ben ik enkel de voice host, en in 'Help, mijn man is een klusser' ben ik ook geen klassieke studio host. Het blijft natuurlijk Peter Van Asbroeck, maar ik vind het nog nét kunnen.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234