null Beeld

Koppensneller Herman Brusselmans: 'Bill Barberis stapt uit 'Thuis''

Herman Brusselmans

'Fuck off, Barberis, en zorg ervoor dat we je nooit, waar dan ook, nog terugzien!

undefined

null Beeld

‘Weet je wat het is met de soap ‘Thuis’? Die trekt op geen kloten. En of Bill Barberis nu uit ‘Thuis’ stapt of uit z’n bad, uitglijdt en z’n stuit breekt, wie kan het wat schelen. Nu en dan kom ik wel ’ns ergens, meestal rond etenstijd, want ik ben niet één of andere flikker die zelf kookt in plaats van een vrouw, en bij vele mensen staat de televisie op Eén en zitten allerlei idioten, van volwassenen tot kinderen, van grootmoeder tot tante Sonja, van de hond Fikkie tot buurman Sylvain, naar ‘Thuis’ te koekeloeren, met hun bakkes strak van de spanning, want ongetwijfeld zullen er weder dolle avonturen te beleven vallen in onze dagelijkse verslaving.

En wat gebeurt er vervolgens? Je ziet derderangsacteurs op een schabouwelijke manier debiele teksten debiteren, en Frank gaat weg bij Simonneke, en Frank komt terug bij Simonneke, en Simonneke zit achter een struik te schijten, en Frank stapt in de drol, en Joy Anna Thielemans loopt wat te huppelen, te stamelen en te pierewaaien. En mocht je aan Joy Anna Thielemans vragen wat pierewaaien betekent, ze zou het niet weten. Net zoals ze niet tot tien kan tellen op haar vingers zonder dat haar nagellak eraf valt, omdat Joy Anna Thielemans maar tot haar 6 jaar naar school is geweest, en daarna is ze een professionele carrière begonnen, die ertoe heeft geleid dat ze iedere dag een nietszeggende rol vervult in een serie die nog beroerder is dan ‘Familie’ en ‘De kotmadam’ samen.

Waar ik het helemaal van krijg, is dat over deze serie wordt beweerd, tot en met in de ‘betere pers’ toe, dat ze een ‘spiegel van onze maatschappij’ is, en dat dankzij ‘Thuis’ verschillende moeilijke onderwerpen, die vaak in de taboesfeer geparkeerd zijn, bespreekbaar zijn geworden. Bijvoorbeeld homofilie, lesbianiteit, vadermoord, incest, integratie van gekleurde pipo’s, transseksualiteit, blindheid, mekaars lief afpakken, in een drol achter een struik stappen en samenwonen met zowel je halfbroer, je stiefzus, een toevallige voorbijganger, een demente oma en een Marokkaan die zo goed ingeburgerd is dat hij Nederlands spreekt als een papegaai met een hete patat in z’n luchtpijp.

Hou toch op, dat hele ‘Thuis’ heeft geen reet te maken met om het even welke maatschappij tonende spiegel. Het is gewoon een hoop achterlijke toneeltjes, met personages zo hol als betonnen rioolbuizen, met plots zo van de pot gerukt als een scheve lavabo, en met humor die kan wedijveren met die van Geert Hoste terwijl hij met buikkrampen in z’n hoofdkussen ligt te bijten. Humor? Géén humor dus. Ik heb ooit per ongeluk één keer moeten lachen met ‘Thuis’ en dat was toen de moeder van Simonneke, een oude taart die ondertussen ook uit de reeks is gebonjourd, naast haar stoel ging zitten en van de consternatie een scheet liet vliegen die het schilderij van het huilende zigeunermeisje van de bordkartonnen muur katapulteerde.

Thuis zit ook vol lelijke mensen. Oké, Joy Anna Thielemans zou ik wel achterwaarts in de poes willen naaien, op voorwaarde dat ze eerst haar foef eens goed in het sop zet, en er is ook een zekere Olivia, vertolkt door Moora Van der Veeken, of Vanderveken, of Vander Veeken, zoek het maar uit, en nou ja, deze Moora zou ik ook niet uit m’n bed schoppen, maar al de rest is onaantrekkelijk, dik, half gehandicapt, bezaaid met pukkels op de kanis, stuitend kaal, piepklein, of zodanig een sekssymbool dat je op den duur ook Koen Crucke, minister Muyters en wijlen Gaston Berghmans tot de sekssymbolen zou rekenen.

Eén van deze volgens de goegemeente erotische strapatsers is Bill Barberis, die ooit z’n blote borst liet zien en daardoor ongeveer 94 procent van de vrouwelijke en janetterige ‘Thuis’-kijkers in zwijm liet vallen. Tjonge, wat een onnozele kiekenborst. De borst van m’n grootvader Frans zag er sexyer uit, en daar zaten vijf slecht gerepareerde kogelgaten in van in de oorlog. Enfin, deze Bill Barberis verlaat nu ‘Thuis’ en de helft van onze natie is in rouw. Ikzelf roep luid: ‘Fuck off, Barberis, en zorg ervoor dat we je nooit, waar dan ook, nog terugzien!’ Hopelijk moet Simonneke niet al te erg huilen als Bill verdwijnt naar de totale vergetelheid.’

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234