null Beeld

Koppensneller Herman Brusselmans: 'Erik Van Looy samen met model'

Herman Brusselmans gaat iedere week op zoek naar het verhaal achter een opvallende kop in de krant of op een nieuwssite.

Herman Brusselmans

undefined

null Beeld

We wensen Erik en zijn nieuwe liefde Ingrid veel geluk toe. Het zijn toffe mensen. Vanzelfsprekend ken ik hen allebei, want in de Vlaamse showbizz kent iedereen iedereen. Erik is uiteraard de ultraberoemde presentator/filmmaker, en Ingrid is een internationaal opererend, door de belangrijkste modebladen gegeerd topmodel.

'Ingrid kwam achter m'n potplant vandaan, met in haar zog een zwetende, breed glimlachende Erik Van Looy'

Tussen deze interessante man en boeiende vrouw is het leeftijdsverschil beperkt gehouden, Erik is slechts zeventien jaar ouder dan Ingrid, zodat hij betreffende deze materie een amateur genoemd kan worden. Tussen de echte kanjers qua leeftijdsverschil zit ongeveer vierendertig jaar, zoals tussen mij (59) en m’n geliefde naaidoos Lena (25). Maar goed, de vraag die velen bezighoudt en die slechts door ingewijden beantwoord kan worden, luidt: hoe hebben Erik en Ingrid elkaar ontmoet? Nou, dat was op een feestje bij mij thuis.

Nu en dan geef ik zo’n partijtje voor een aantal intimi, meestal erg mooie en befaamde personen. Vaak zijn aanwezig in m’n loft: Danira Boukhriss Terkessidis, Stephen en David Dewaele, de gezusters Leyers, enige leden van het meisjeskoor Scala, Lieven Van Gils, Kobe Ilsen, Timmy Simons, Tom Coninx, Nicole en Hugo, een paar delletjes uit ‘Thuis’, de leadzanger van The Black Box Revelation, Guy Mortier, Dimitri Verhulst, Lize Spit, Griet Op de Beeck, Kevin Janssens, Josje Huisman, verschillende anderen, en op een keer dus ook Erik Van Looy en Ingrid Parewijck, die ik al lang ken.

Je mag niet vergeten dat Ingrid op muzikanten valt, en dan met name op drummers, en zoals men weet ben ik zelf één van de beste drummers van ons land. Ingrid had met mij contact gezocht, en wilde een etentje voor mij betalen in een rustiek doch gezellig restaurant in Waarschoot, teneinde elkander beter te leren kennen. Ik wimpelde de uitnodiging af, omdat ik toen (2012) in een zeer depressieve periode zat, me waardeloos en rottig voelde, en geen zin had in wat dan ook, zelfs niet in het aanvullen van m’n verzameling stenen uit het pleistoceen, met m’n Triumph Street Triple 675 R rijden, naar porno kijken, een bezoekje brengen aan het paraplubakmuseum in Lovendegem, of een date ondergaan met één van de bloedmooiste vrouwen die ooit verliefd op mij geworden zijn.

Zodoende zei ik aan de telefoon: ‘Sorry Ingrid, ik kan het echt niet opbrengen om gezellig met jou te tafelen, want eigenlijk wil ik gewoon dood.’ Ingrid kon hier begrip voor opbrengen en liet mij een tijdje met rust. Later ging het beter met mij. Ik zocht weer contact met m’n vrienden en goeie kennissen van voorheen, zodat het niet verwonderlijk is dat Ingrid die keer op m’n feestje was. Nerveus kwam ook Erik Van Looy binnen. Erik is een verlegen, teruggetrokken jongen. Hij is altijd erg zenuwachtig als hij in het gezelschap vertoeft van mensen met wie hij geen persoonlijke band heeft. Natuurlijk herkende iedereen hem, en daardoor werd hij nog nerveuzer en ging hij zich verschuilen achter de enorme potplant die in m’n woonkamer staat, en die ik jaren geleden gekocht heb bij tuincentrum De Scheve Populier in Ursel.

Enfin, het feestje ging z’n gangetje, en op een bepaald moment kwam Ingrid naar me toe, en zei: ‘Het elastiek van m’n onderbroek is geknapt. Gelukkig heb ik altijd een reserveonderbroek bij, maar waar kan ik die aantrekken zonder dat het iemand opvalt?’ Werktuigelijk zei ik: ‘Achter m’n potplant ginder, Ingrid,’ even vergetend dat Erik Van Looy zich daar bevond.

Welja, toen ging Ingrid achter de potplant haar verse onderbroek aantrekken, en het duurde eerlijk gezegd een hele tijd voor ze weer vanachter die plant vandaan kwam, met in haar zog een zwetende, blozende, breed glimlachende Erik Van Looy, wiens nervositeit totaal verdwenen was. Ik bedoel, het is totaal toevallig dat Erik en Ingrid elkaar voor het eerst gezien hebben in mijn huis, maar ik ben er toch een beetje trots op dat ik er, ondanks dat totale toeval, voor heb kunnen zorgen dat twee fantastische individuen thans in liefde verenigd zijn.

Ik wil nog wel even terugkomen op het feit dat Ingrid vooral op drummers valt. Daardoor komt het dat Erik nu bij mij drumles volgt. Eufemistisch gezegd: de beste leerling aller tijden is hij niet. Hij mept er meer naast dan op, bij wijze van spreken. Dat sluit niet uit dat hij zich ooit een drummer zal kunnen noemen en voor eeuwig z’n nieuwe geliefde aan zich zal weten te binden, tot onze grote blijdschap.

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234