null Beeld

Koppensneller Herman Brusselmans: 'Op liefde staat geen leeftijd'

Herman Brusselmans

Herman Brusselmans gaat iedere week op zoek naar het verhaal achter een opvallende kop in de krant of op een nieuwssite.

undefined

null Beeld

'In alle bescheidenheid kan ik het cliché bevestigen'

Dit lijkt een stompzinnige uitdrukking, net zoals ‘Bijt op je tanden, je kanker zal wel overgaan’, ‘Je mag je baby niet langer dan een uur tussen ijsblokken leggen’ en ‘Achter een struik schijten is nooit plezant’. Maar laten we het cliché ‘Op liefde staat geen leeftijd’ toch maar eens even ernstig nemen.

Ik sprak daaromtrent met Jean, een 72-jarige gepensioneerde verkoper van landmijnen, die getrouwd is met Oriana, een 19-jarige Oost-Vlaamse schone van Italiaanse afkomst, die studeert voor assistent-gewestbeheerder in de driehoek Ursel-Lovendegem-Waarschoot. ‘Welnu,’ zei Jean tegen mij, ‘ik heb Oriana ontmoet op een antiekbeurs in Sint-Denijs-Westrem. Ik was op zoek naar een cadeautje voor m’n moeder, die vier dagen later jarig zou zijn en 98 werd, en ik dacht aan een kapstok uit het vorige fin de siècle, met name een kapstok waar m’n moeder haar inlegkruisjes aan te drogen kan hangen.

Oriana wilde dan weer een dressoir kopen uit de tijd van Mussolini, omdat ze hem de beste staatsman noemt die Italië ooit gekend heeft en volgens haar was hij geen racist, geen Jodenhater, geen seksist en geen gebruiker van afgedraaide maïsolie om z’n kletskop mee te laten glimmen. Het was liefde op het eerste gezicht, ik bedoel tussen Oriana en het dressoir uit 1941. Tussen haar en mij klikte het ook meteen. In de hal waar de antiekbeurs plaatsvond, was er aan de oostkant een bezemkast die redelijk groot was, en nog voor het sluitingsuur lagen we daar te vogelen als gekken. Je moet rekenen dat Oriana en ik, ondanks het leeftijdsverschil van 53 jaar, zeer seksueel ingesteld zijn. Ik moet maar een glimp onder ogen krijgen van de gepiercete clitoris van Oriana en ik spuit al bijkans in m’n roze slipje, want ja, ik draag inderdaad roze slipjes omdat ik een zeer uitgesproken vrouwelijke kant heb, en Oriana is eigenlijk lesbisch, dus dat komt goed uit.’ ‘Ik heb ook een stel leuke tietjes, wil je ze eens zien?’ Ik zei: ‘Nee, Jean, ik zou nog liever naar een film van Jan Verheyen kijken dan naar jouw leuke tietjes’, en ik haastte me weg van dat immorele type. Maar goed, hij had me ervan kunnen overtuigen dat een oude man gerust een relatie kan hebben met een jonge vrouw.

Doch kan het ook omgekeerd? Hieromtrent ging ik praten met de 69-jarige Yvonne, die vroeger bodyguard is geweest in het beveiligingsteam van koning Boudewijn en die op een keer, toen onze helaas reeds lang overleden vorst op staatsiebezoek was in ex-Joegoslavië, een Kroatisch 9-jarig meisje in haar preut heeft geschopt omdat ze dacht dat het de koning in het kruis wilde tasten, terwijl het arme kind Boudewijn alleen een bosje bloemen wilde overhandigen. Yvonne is een stevige kenau, die nog iedere ochtend met gewichten werkt, zich inspuit met medicamenten uit de veeartsenijwereld om fit te blijven en per dag drie gebraden kippen, zes dozijn rauwe eieren en een kilo gestolde urine van een drachtige merrie opeet. Niet lang geleden is ze gaan samenwonen met de 16-jarige Sven, die het als jonge acteur tot hulpagent in musicals van Studio 100 zou willen schoppen, die jammer genoeg aan de ziekte van Ustafa lijdt en slechts 1 meter 36 groot is. ‘Het is simpel,’ zei Yvonne tegen mij, ‘ik hou van Sven en hij houdt van mij. Waar zit het probleem? Oké, door de ziekte van Ustafa kan Sven alleen klaarkomen als je z’n sperma intraveneus aftapt, maar wat dan nog? We zijn een gelukkig koppeltje, en als iemand ons op straat durft uit te lachen of Sven iets achternaroept aangaande z’n geringe gestalte, dan sla ik die persoon tegen de vlakte en geef ’m een paar trappen in de nierstreek na.’

Alweer een bewijs dat het cliché ‘Op liefde staat geen leeftijd’ niet zomaar een verzinsel is, en in alle bescheidenheid kan ik dat bevestigen, want ik (59) en m’n vriendin Lena (25) hebben een zeer bevredigend gemeenschappelijk leven, en we vinden het bijvoorbeeld allebei heel plezant om tegader achter een struik te zitten schijten. Het is een veelgehoorde klacht dat clichés meestal de waarheid de nek omwringen, maar in dit geval hebben we te maken met een cliché dat als een paal onder water ligt.

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234