null Beeld

Kris en Yves gaan bouwen voor het goede doel

Kris en Yves gaan bouwen! Ja, beste lezer, Kris Piekaerts en Yves Vanlinthout, de vliegende reporters van 'Man bijt hond', willen letterlijk en figuurlijk hun steentje bijdragen aan de bouw van een nieuw opvangcentrum in Haacht. Zelf hebben ze het erg naar hun zin bij de vzw Rozemarijn, maar steeds meer volwassenen met een mentale beperking zoeken ook zo'n warm nest. 'De wachtlijst begint over te stromen,' zegt Kris. 'Zoals bij een overstroming.'

sh

HUMO Jullie bouwproject krijgt subsidies van het ministerie van Welzijn, maar daarnaast hebben jullie nog zo'n miljoen euro nodig. Vandaar dat er allerlei benefietacties worden georganiseerd.

KRIS «Ja, wat is er allemaal al georganiseerd? Werchter natuurlijk: die posturen! De artiesten die er optraden, hebben voor ons 49 witte maskers van kunstenaar Jorgen Missotten beschilderd. Lily Allen heeft er zelfs haar wimpers op zitten plakken. En ze heeft er haar lippenstift opgesmodderd. Wel chic!»

HUMO De kunstwerkjes worden op 20 oktober geveild door Mon Bernaerts in Antwerpen.

KRIS «Ja, en wie wil er nu geen 50 euro geven voor een postuur? Je hebt natuurlijk zotten die zeggen: 'Oké, 100.000 frank wil ik voor zo'n beeldje wel geven.' Maar met 50 euro moet je ook content zijn, hè Koen: elk bod is welkom.»

KOEN DRIES (directeur van de vzw Rozemarijn) «Een grote Nick Cave-fan die er warm inzit, zal er hopelijk méér voor overhebben. Misschien zijn er zelfs buitenlanders geïnteresseerd - je zal ook online kunnen bieden op www.bernaerts.be.»

HUMO Was het anders nog een beetje leuk in Werchter?

KRIS «We zijn er één dag geweest.»

YVES «Hier zie! (wijst trots naar zijn Werchter-petje)»

KRIS «Gelukkig waren wij daar op zaterdag. Op zondag heeft het geregend: al die sukkelaars waren nat!

»De mensen op dat veld werden zot van ons. Ze vroegen handtekeningen: 'Gij zijt van 'Man bijt hond' alletwee, hè!'»

KOEN «Het publiek begon meteen naar hen te roepen, terwijl ze al vier jaar niet meer op tv zijn geweest.»

KRIS «De mensen houden van ons. Ze zouden Kris en Yves terug op tv willen duwen! Ik zou het niet erg vinden: ze mogen dat doen, de deuren staan open. Al vragen ze ons om nog maar één keer op tv te komen, dan doen we het nóg. Maar ja, wij zijn geen baas, hè: het productiehuis Woestijnvis beslist.»

YVES «Da's waar.»

KRIS «Als ze er niet meer aan uitkunnen, dan bellen ze. Maar als ze ons niet nodig hebben... Nu ja, we zijn al content dat ze ons elk jaar blijven uitnodigen op de feesten van Woestijnvis. Dat is tof: goed eten en al!»

Lees het volledige interview vanaf 31 augustus in Humo 3600

undefined

undefined

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234