null Beeld

Krul van het jaar: Anke Buckinx, de sidekick van Wim Oosterlinck

Kleine bekentenis: ik ben, in de jaren dat ze 'De afrekening' presenteerde op TMF, vaagweg verliefd geweest op Anke Buckinx. Het had ongetwijfeld iets te maken met dat kapsel - een bloeiend woekeren van zwarte krullen.


Enkele quotes van Anke Buckinx

Later ging Buckinx (30 nu) aan de slag bij Q-Music, waar ze tot op heden de vaste handlanger is van Wim Oosterlinck: tijdens de avondspits ratelt ze elke aanzet tot verkeersagressie weg. Tussendoor dissecteerde ze ook nog het beest met de twee ruggen in 'Honderd hete vragen' op 2BE.HUMO Hou je van je werk?

Buckinx «Meer nog: het is alles voor mij. Kijk, mijn lief is om zes uur klaar met werken. Dan komt hij thuis en begint zijn leven pas. Hij gaat basketten, of gamen, of hij is met muziek bezig op zijn computer.
»Maar als ik thuiskom na mijn werk, ben ik uitgeraffeld, en wil ik gewoon tv kijken en niet te veel meer babbelen. Mensen vragen me soms wat mijn hobby's zijn. Wel, ik heb er geen. Al mijn tijd en energie gaan naar mijn werk.»

HUMO Het geluk lijkt je aangewaaid te komen. Zie je jezelf als een zondagskind?

Buckinx «Misschien wel. Ik heb tot nu toe alleen maar fijne dingen gedaan. Dat heeft te maken met chance. Soms zucht ik dat ik wel wat meer voor televisie zou willen werken, maar meteen daarna denk ik: er zijn zoveel meisjes die dromen van wat ik nu al allemaal mag doen.
»Ik ben blij met wat ik heb. En sinds ik bij Q zit, overkomen de dingen mij. 2BE belde me voor een test, en ik mocht 'Honderd hete vragen' doen. Flair vroeg me om stukken te schrijven. Ik heb al allerlei dingen mogen doen zonder er achteraan te moeten zitten.
»Vraag me niet om te netwerken: slijmen bij de juiste mensen vind ik een afschuwelijke bezigheid. Ik kan heel goed babbelen, met iedereen, maar ik klap dicht wanneer ik iets van iemand gedaan moet krijgen.
»Als ik iemand tegenkom bij wie ik goed moet staan, ga ik in mijn handtas zoeken naar mijn gsm - omdat ik mezelf geen houding weet te geven. Ik zie mensen soms vlakaf om een job vragen, en vaak krijgen ze die dan ook. Ach ja: ik wacht liever tot ze mij bellen.»

HUMO Je bent een opvallende verschijning in het straatbeeld. Fijn?
Buckinx «Vind je dat? Ik streef dat toch niet na. Maar er is dat haar, hè. Grappig: ik heb pas krullen gekregen op mijn twaalfde. (Professortoontje) Als je hormonen veranderen, kunnen je haarzakjes ook veranderen. En plots krijg je dan krullen.
»Op de speelplaats riepen ze poedel naar mij. Maar da's geen trauma: 't heeft er alleen maar toe geleid dat poedels nu mijn lievelingsdieren zijn. Echt: ooit wil ik een koningspoedel als huisdier. Als ik er nu ergens eentje zie, móét ik ermee op de foto. Het gevoel van: o, wij zijn een beetje hetzelfde (lacht).
»En ik heb tenminste haar dat niemand heeft. Ik ben gelukkig dat ik een ander kapsel heb dan de gemiddelde (aarzelt)... Ik ga geen namen noemen, maar je kent ze wel, de trientjes met hun golvende, donkerblonde hair extensions.
»Ik wil natuurlijk wel gezien worden als een mooie vrouw, als een seksueel wezen. Maar ik heb er nooit bij stilgestaan dat er mannen zijn die me effectief een stoot vinden. Bij TMF was iedereen verliefd op An Lemmens, toch? Iedereen die ooit door haar geïnterviewd werd, had de hots voor haar.
»Ik denk dat luisteraars van Q mij in de eerste plaats als de toffe zien. Omdat ik onnozele praat verkoop, en vrolijk en luchtig ben - het meisje dat de boel kan animeren op het caféterras. Ik vind het vooral fijn als mensen me zeggen dat ze me grappig vinden.»

U leest het volledige interview op dinsdag 24 mei in Humo 3690/21.

null Beeld
Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234