Kunal Nayyar over 'The Big Bang Theory': 'Een miljard kijkers per aflevering, dat is keihard werken'

Niet zo lang geleden leek het voortbestaan van ‘The Big Bang Theory’ – al jaren met voorsprong de best bekeken comedyreeks ter wereld – aan een zijden draadje te hangen: de contracten van de vijf hoofdrolspelers liepen af, en de besprekingen over een nieuwe deal (een forse loonopslag incluis) liepen zeer stroef.

Een paar rondjes onderhandelen door de beste advocaten van Hollywood en wat extra nullen deden echter wonderen: in maart zetten de vijf hun krabbel onder een contract voor nog twee seizoenen, tegen een prijs van net geen miljoen dollar per episode – per persoon.

Vandaar wellicht die brede smile op het gezicht van Kunal Nayyar, de in Londen geboren maar in New Delhi opgegroeide acteur die al sinds de allereerste aflevering gestalte geeft aan de astrofysicus-met-een-vrouwenfobie Raj Koothrappali.

- Hoe is de sfeer op de set als de camera’s niet draaien? Op wiens kap worden er altijd grappen gemaakt?

Kunal Nayyar «De mijne, vrees ik. Simon Helberg (die Howard speelt, red.) is de grappigste van ons allemaal, en met hem wissel ik graag verbale steken uit – ook al moet ik dus meestal het onderspit delven (lacht). Maar de sfeer op de set is heel vrolijk. We zijn één grote familie waarvan de leden alles samen doen: eten, drinken – nu ja: enkel slapen doen we in ons eentje.»

- Ook op het scherm is de chemie tussen de acteurs opvallend. Hoe krijgen jullie dat voor elkaar?

Nayyar «Door hard te werken, en het héél serieus te nemen. Comedy vereist discipline: alles moet juist zitten, je kunt je geen slordigheden veroorloven. Als je weet dat we maar drie uur de tijd hebben om één aflevering op te nemen, maar dat ze wél door meer dan een miljard mensen bekeken zal worden, dan begrijp je dat we héél goed moeten weten wat we doen.»

- Liggen de scripts maanden op voorhand vast, of wordt er tot op het laatste moment aan gesleuteld?

Nayyar «De grote lijnen liggen natuurlijk vast, maar soms voltooien de schrijvers een aflevering pas de avond voordat de acteurs het script in handen krijgen. En naarmate het seizoen vordert, moeten de schrijvers zich reppen: tegen het eind weten ze vaak nog niet waar de aflevering van twee weken later over zal gaan. Het is vast stressen voor ze, maar ik neem aan dat ze goed worden betaald (lacht)

- Herinner je je auditie nog?

Nayyar «De mooiste dag van mijn leven! Ik mocht als schooljongen – yep, zo lang is het geleden – meedoen aan een auditie voor een nieuwe tv-reeks van het grote CBS. Het feit op zich was al heel wat. Ik herinner me dat ik vol zelfvertrouwen binnenstapte en zei: ‘Hallo! Ik kom auditie doen voor ‘Two and a Half Men’’ (een andere comedyreeks van hetzelfde productiehuis, red.). Vond ik zelf ontzettend goed gevonden, maar niemand lachte – pijnlijk.»

- Nu ben je één van de beroemdste mensen ter wereld. Hoe is dat?

Nayyar «Niemand noemt me nog Kunal. Overal waar ik kom, is het van: ‘Raj! Raj! Hou me vast! Raak me aan! Mag ik een selfie met je? Raj! Raj!’ In het begin probeerde ik me er tegen te verzetten, maar nu weet ik dat het zinloos is. Ze doen het ook niet om me te pesten, ze zijn gewoon blij me te zien. Maar ik ben blij dat mijn vrouw me toch nog af en toe met ‘Kunal’ aanspreekt (lacht)

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234