null Beeld

Tussen Hemel & Hel

Lauren Versnick: 'De lichamelijke liefde is superbelangrijk. Het leven is te kort om slechte seks te hebben'

Lauren Versnick, actrice, model en Jens Dendonckers significant other, verschijnt een tikje te laat op de afspraak, maar bij 40,6 graden buitentemperatuur heeft ze een geldig excuus: ‘We hadden een airco besteld via Coolblue, maar de leverancier liet op zich wachten.’

Deze ‘tussen hemel en hel’ verscheen oorspronkelijk 29 juli 2019

Lauren Versnick «Jens wordt echt niet goed van de hitte, en bovendien hebben we sinds een tijdje twee jonge katten in huis, Maurice en Toulouse, dus we kunnen het risico niet lopen de ramen open te zetten voor wat tocht. Dus ja: een airco moest en zou er komen.»

HUMO Vanwaar Maurice en Toulouse?

Versnick «Die namen waren mijn idee. Net zoals de katten zelf, trouwens. Ik kan mijn wil nogal doordrukken, wat de mensen uit mijn omgeving weleens op de zenuwen kan werken. Mijn moeder (Lynn Wesenbeek, red.) en mijn zus noemen me thuis weleens de sergeant: ‘Ah, de sergeant is hier.’ Vroeger was ik degene die ’s morgens beneden aan de trap mijn mama en mijn zus stond op te jagen: ‘Komaan, we moeten naar school!’ En tijdens de examens wilde ik altijd op een afgesproken moment eten. Ik bepáálde dat gewoon, mijn mama moest maar volgen (lacht). Erg, hè?»

HUMO Waar erger je je zelf aan?

Versnick «Aan wachten: ik heb geen geduld, voor niets. En ook aan onvriendelijkheid. Mensen kunnen tegenwoordig zo onbeleefd zijn tegen elkaar! Vaak krijg je amper een goeiendag wanneer je een winkel binnenkomt. Dan denk ik: ik kom hier toch iets kopen? Een hallo en een goeiendag kosten niets, en iedereen voelt zich er goed bij. En ik kan ook niet tegen onrechtvaardigheid, daar word ik echt boos van.»

HUMO Wat is voor jou de hemel op aarde?

Versnick «Een gezellige avond aan tafel met al mijn beste vrienden. Of rustig in de tuin zitten met mijn mama en haar hondje Florke, en met mijn grootmoeder – de moeder van mijn vader. 89 is ze nu, maar ze is nog helemaal mee: ze heeft een iPad, Facebook en Instagram, en ze liket de filmpjes en foto’s die mijn zus en ik posten. Ze is ook zo belezen! Voor de verjaardag van Jens wilde ik boeken kopen, en dus heb ik naar haar gebeld: ‘Wat moet ik doen?’ Ze heeft een flink lijstje opgesteld van alle boeken die zij graag heeft gelezen.»

HUMO Jijzelf bent geen lezer?

Versnick «Als kind en aan de universiteit wel, maar daarna is het er niet meer van gekomen. Ik ben al een paar keer opnieuw in ‘Mythos’ van Stephen Fry begonnen, een tip van Jens, maar ik raak er maar niet doorheen. Maar misschien begin ik binnenkort wel weer.

»Jens had me gevraagd om een boek voor hem te kopen dat hij nog niet had gelezen, en waarvan ik hem moest kunnen zeggen waarom ik dacht dat het iets voor hem was, én waarom ik dacht dat ook ik het graag zou lezen. Twee dagen ben ik aan het researchen geweest, en uiteindelijk ben ik uitgekomen bij ‘Doctor Faustus’ van Thomas Mann, omdat Jens zot was van ‘De toverberg’, en bij ‘Nachttrein naar Lissabon’ van Pascal Mercier. Dat tweede boek gaat over een professor die midden in een les de aula verlaat om de trein naar Lissabon te nemen, op zoek naar sporen van een filosoof wiens werk hem in de ban heeft. En op een dieper niveau gaat het over keuzes maken. Dat thema boeit me, omdat ook ik weleens voor een professionele of relationele keuze kom te staan. Als ik een keuze maak, is die weloverwogen en leg ik me neer bij de consequenties, wat niet wil zeggen dat iedere keuze definitief is: als na verloop van tijd blijkt dat je de verkeerde afslag hebt genomen, keer dan terug en neem de andere. Alleen de dood is onomkeerbaar.»

HUMO Hoe stel je je de hel op aarde voor?

Versnick «Het leven is voor mij al lief geweest. Ik ben nu 25: op die leeftijd had mijn vader al zijn vader verloren, en mijn moeder haar moeder. Uiteraard staat de scheiding van mijn ouders, toen ik 7 jaar was, niet in de top tien van leukste momenten van mijn leven. Maar ze kunnen het nog goed met elkaar vinden, en ik heb er nooit vreselijk van afgezien.

»Vorig jaar heeft mama ‘50 tinten wijs’ uitgebracht, een boek waarin ze bekende vijftigers interviewt. Ik heb enkele van die interviews uitgetypt, onder andere dat met psychiater Dirk De Wachter. Hij zegt dat mensen meer moeten leren om ongelukkig te zijn. In deze Instagramwereld hebben veel mensen het idee dat ze altijd gelukkig moeten zijn, omdat op Instagram iedereen doet alsof hij het perfect voor elkaar heeft. Heb je dan eens een mindere dag, dan voel je je gelijk een mislukkeling. Daarom is het goed om te beseffen dat zo nu en dan verdrietig zijn geen schande is. Als ik me eens niet goed voel, dan laat ik het gewoon toe. Ik hoef toch niet mijn vrolijke zelf te zijn als ik daar geen zin in heb? Op zo’n dag knuffel ik mijn katten of ga ik wandelen aan de zee, met mijn koptelefoon op.»

HUMO Welke muziek speel je het liefst op die koptelefoon?

Versnick «Vooral van die typische Qmusic- en MNM-feelgoodnummers. Ik heb altijd één lievelingsnummer, dat ik zo vaak afspeel dat ik het op den duur kotsbeu ben en vervang door een ander. Nu is dat ‘Shallow’ van Bradley Cooper en Lady Gaga, en daarvoor was het ‘The Scientist’ van Coldplay. Jens vindt me natuurlijk een complete muziekbarbaar: hij heeft het meer voor Whispering Sons, maar daar word ik dan weer nerveus van. Als we ergens naartoe gaan, zetten we tijdens de heenrit mijn playlist op, en tijdens de terugrit die van hem.»

HUMO Hou je van kunst?

Versnick «Met beeldende kunst heb ik niets. Ik hoop dat dat wel nog zal komen: ik wil bijleren, zodat ik over twintig jaar een andere vrouw ben dan nu op mijn 25ste. Maar voor mij is mode ook kunst, omdat het een vorm van zelfexpressie is. Als kind al wilde ik hoofdredactrice van de Amerikaanse Vogue worden – Anna Wintour, dus. Dat is me nog niet gelukt, maar ik kan er wel geweldig van genieten dat ik op de fotoshoot die ik vandaag heb gedaan, een prachtige jurk in kasjmier heb mogen dragen. ’t Was met pijn in het hart dat ik die heb teruggegeven.»

HUMO Heb je nooit de ambitie gehad om modeontwerper te worden?

Versnick «Grappig dat je het vraagt: da’s een ideetje dat aan het borrelen is. Maar als ik iets doe, wil ik er mijn volle aandacht aan geven. En nu is dat voorlopig nog niet mogelijk.»

HUMO Hou je van lekker eten en drinken?

Versnick «O, ja. Ik ben gek op spaghetti bolognese, frietjes, chocomousse, sushi en bananentaartjes. En op chocola. Zelf kook ik niet zo graag, omdat ik er te weinig geduld voor heb. Maar mijn oma probeert me af en toe recepten door te geven. Laatst heb ik haar gefilmd toen ze fricandeau aan het maken was. Dat doe ik ook, omdat de tijd niet aan haar kant is, en omdat ik denk: over tien jaar ga ik spijt hebben dat ik niet genoeg van haar levenswijsheid heb geprofiteerd.»

HUMO Wat verschaft je geestelijk genot?

Versnick «Onlangs hebben Jens en ik op een rommelmarktje een vintage commode uit de jaren 70 gekocht. Iedere keer als ik die in de woonkamer zie staan, denk ik: ah! Zo mooi!»

HUMO Wat vind je van Jens’ onemanshow ‘Bang van Dendoncker’?

Versnick «Ik heb ’m al te vaak gehoord om er nog mee te kunnen lachen, maar het is heerlijk om hem in zijn element te zien. Er wordt bij ons thuis ook behoorlijk wat afgelachen: ik met hem, en hij met mij. Zo begin ik als ik thuiskom weleens tegen de katten te praten: ‘Dag, mijn schatjes! Hoe was jullie dag?’ Dan zie ik Jens staan kijken: what the fuck? (lacht) Hij is nu aan zijn nieuwe show aan het schrijven, en ik zeg altijd dat hij me commissie zal moeten betalen op iedere grap die hij over mij maakt.»

HUMO Wat is voor jou het hoogste lichamelijke genot?

Versnick «Over m’n rug gewreven worden. Mijn oma heeft daar de perfecte nagels voor, al kan Jens er ook wel wat van. En ja, de lichamelijke liefde is natuurlijk ook superbelangrijk. Het leven is te kort om slechte seks te hebben.»

HUMO Ha, we hebben een titel.

Versnick (lacht) «Ik ben altijd heel open geweest over dat onderwerp, ook thuis aan tafel. Mijn papa (Geert Versnick, red.) heeft daar weleens moeite mee, wat ik grappig vind. Ik kan er altijd ontzettend van genieten wanneer hij niet weet hoe hij zich moet houden. Mijn mama heeft er minder problemen mee – ik heb haar vanochtend zelfs nog gebeld omdat ik niet wist wie ik als mijn favoriete onenightstand moest kiezen.»

HUMO En?

Versnick «Ze vertelde me dat zijzelf ooit voor Peter Van den Begin heeft gekozen, ik wist dat niet (lacht). Enfin, ik ben uitgekomen bij Bradley Cooper. Maar omdat ik weet dat het altijd leuk is om ook een Vlaamse onenightstand te vernoemen, ga ik ook voor Raf Simons. Geen hetero, ik weet het, maar hij heeft me altijd geïnspireerd. En ik vind hem een mooie man.»

HUMO Bedankt voor het gesprek.

Versnick «Zijn we er? Tof, dan ga ik nú naar mijn nieuwe airco.»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234