null Beeld

Laurie Nunn over 'Sex education': 'Een reeks over een tiener die seksadvies geeft in de schooltoiletten, wie zat daarop te wachten?'

Otis en co. zijn terug in ‘Sex Education’, de Britse reeks over een tienerjongen die zijn klasgenoten leerrijk seksadvies verschaft, en afgaand op de reacties keken heel wat mensen uit naar het tweede seizoen. Dat de serie zo populair zou worden, was voor iedereen een verrassing, niet het minst voor bedenkster Laurie Nunn.

elv

Laurie Nunn «Ik had mij mentaal voorbereid op een gigantische flop. Een reeks over een tiener die seksadvies geeft in de schooltoiletten: wie zat daarop te wachten?»

HUMO Heeft het onverwachte succes het tweede seizoen beïnvloed?

Nunn «In grote lijnen stond de tweede reeks al op papier nog voor het eerste seizoen was verschenen. Ik heb er dus zonder druk van buitenaf aan kunnen werken, en dat was een zegen. Ik ben ervan overtuigd dat andermans meningen je instinct in de weg staan.»

HUMO Wat was de grootste uitdaging?

Nunn «Nu Otis’ erectieproblemen de wereld uit zijn en hij een liefje heeft, moest ik hem deels heruitvinden. Het was belangrijk de eigenschappen te behouden die ervoor hebben gezorgd dat de kijker van hem is beginnen te houden, maar tegelijkertijd moest hij evolueren naar een slightly monstrous 16-jarige.»

HUMO Gebeurt het soms dat je een verhaallijn schrijft die tijdens het filmproces anders uitdraait dan je had voorzien?

Nunn «Het personage van Aimee Lou Wood (die Aimee Gibbs speelt, red.) kwam oorspronkelijk niet op de voorgrond, tot een mannelijke collega mij bij de eerste aflevering vertelde dat we niet zouden slagen voor de Bechdeltest, die vereist dat in fictie minstens twee vrouwelijke personages een dialoog voeren over een ander onderwerp dan mannen. Door haar een rij naar voren te schuiven, ontstond er een fijne dynamiek tussen Maeve en Aimee, die in dit seizoen verder zal worden uitgewerkt.»

HUMO ‘Sex Education’ is volledig van Britse makelij, maar het lijkt door dat decor van een high school wel vaak Amerikaans.

Nunn «Je bent niet de enige die dat verwarrend vindt (lacht). Ik ben al van jongs af geobsedeerd door tienerdrama’s als ‘Freaks and Geeks’ en ‘The O.C.’, en in het bijzonder het werk van John Hughes, de bedenker van ‘The Breakfast Club’. Ik droomde ervan iets in die stijl te maken.»

HUMO Nu seizoen twee af is: komt er nog een derde?

Nunn «Dat weet ik jammer genoeg nog niet. Ik denk dat Netflix de kijkcijfers wil afwachten alvorens een nieuw seizoen te bestellen. Maar als ze een derde hoofdstuk willen, zal ik met plezier toestemmen. Ik heb nog een schuif vol ideeën.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234