null Beeld

Line & Victor, het enige overblijvende koppel uit 'Blind getrouwd'. 'Onze eerste goeie ruzie moeten we nog hebben'

Liefde is een kansspel, zo bleek eens te meer tijdens de finale van ‘Blind getrouwd’. U supporterde massaal, maar voor Joris en Annelies, Tim en Elke, Lenny en Jolien, en Stijn en Joke bleek geen database sterk genoeg. Van de 3.700 mannen en vrouwen die zich dit jaar inschreven, vormen er op het einde van de rit twee een koppel: Victor en Line.

Sophie Pycke

HUMO Hoe voelt het om als enige koppel over te blijven?

VICTOR VAN MEERTEN «We hebben daar geen raar of speciaal gevoel bij. Elk koppel heeft zijn redenen om al dan niet door te gaan. Wij zijn blij dat we al tot hier zijn geraakt en doen nu stapje voor stapje voort.»

LINE VERCKIST «Ik heb gevoeld hoe televisiekijkend Vlaanderen voor ons supporterde. Tijdens de krokusvakantie ben ik gaan skiën, en kwam er elke après-ski wel een nieuwe beste vriendin tevoorschijn. ‘Ah, Line, ge zijt zo’n toffe. Mocht ik lesbisch zijn, ik zou het wel weten. Maar jij en Victor, da’s een match!’ Soms begonnen ze me zelfs te filmen. Mijn vrienden hadden het daar lastiger mee dan ikzelf.»

VICTOR «Mijn marktwaarde lijkt er ook op vooruit te zijn gegaan. Ik krijg regelmatig berichtjes op Facebook van vrouwen, vanmorgen zelfs nog! Maar ik laat ze altijd lezen aan Line.»

HUMO Zijn jullie aan ‘Blind getrouwd’ begonnen als happy single of met een gehavend hart?

LINE «Ik was al drie jaar vrijgezel en voelde me prima. Maar wanneer je 30ste verjaardag begint te naderen, voel je hoe je naaste omgeving plots een versnelling hoger schakelt: een huis, kinderen. Ik heb me daar lang niets van aangetrokken: ik ging gezellig in mijn eentje op reis naar Indonesië. Maar op sommige momenten hakte het er toch in: dan stond ik daar op een mooi uitzichtpunt, omringd door kleffe koppeltjes die samen een foto maakten, terwijl ik onhandig stond te glimlachen naar mijn selfiecamera.»

VICTOR «Ik had mijn leventje als single ook wel op orde. Ik zat niet zielig in de sofa te kniezen om verloren liefdes. Maar ik bedacht me wel steeds vaker dat het, na zes jaar als single, wel tof zou zijn om mijn leven te delen met iemand.»

HUMO Hoe pakten jullie daten vóór ‘Blind getrouwd’ aan?

VICTOR «Ik had nog net geen swipeduim! Ik was een bekende Tinderaar in Arendonk en omstreken (lacht). Maar toch kwam ik nooit verder dan twee of drie dates. Het bleef altijd oppervlakkig. Ik krijg altijd meteen het gevoel dat er niets méér inzat, waardoor ik mijn best niet meer deed.»

LINE «Na mijn laatste relatie hebben mijn vriendinnen mij verplicht om een Tinderprofiel aan te maken. Ik heb het een paar maanden een kans gegeven, maar het zei me niet veel. Ik ben geen krak in chatten. En het leek me ook tijdverspilling, omdat ik volop bezig was met mijn doctoraat. Ik dacht altijd dat ik mijn lief weleens in het café zou tegenkomen.»

VICTOR «Het is het gemeentehuis geworden, voor het altaar.»

HUMO Wat als jullie elkaar op café hadden leren kennen?

LINE «Ik denk niet dat we dan nummers hadden uitgewisseld.»

VICTOR «Ik denk zelfs dat we elkaar niet hadden opgemerkt. Als ik nu naar Line kijk, vind ik haar een fantastisch mooie vrouw. Maar ze is niet iemand op wie ik spontaan zou afstappen.»

LINE «Ik let vooral op de handen. Verzorgde nagels zijn een must!»

VICTOR «Dus toen ik je trouwring omdeed, ging er niet veel goeds door je hoofd?»

LINE «Ik dacht: vuilaard! (lacht) Nagelbijten vind ik vervelend.»

VICTOR «Het is een tic. Ik heb het zelf niet door. Maar ik ben wel al gestopt met roken! Eén verslaving per keer.»

HUMO De experten van ‘Blind getrouwd’ gaan er prat op koppels te matchen op basis van wetenschappelijke data. Maar over de aard van die data, blijven ze nogal vaag. Weten jullie waarom ze jullie tweeën hebben samengebracht?

VICTOR «Ik weet alleen dat ik zeven uur lang vragenlijsten heb ingevuld.»

LINE «O, bij mij heeft het nog langer geduurd.»

'Ik dacht altijd dat ik mijn lief in het café zou ontmoeten' 'Het is voor het altaar geworden'

VICTOR «Ik heb ook een hele verzameling foto’s en filmpjes van vrouwelijke kandidates gezien. Ik moest aangeven of ik die vrouwen aantrekkelijk vond. Voorts werd er vooral gefocust op waarden en normen. Die wetenschappelijke invalshoek kan een goeie basis zijn, maar ik vertrouw er niet blind op. Het meeste moet je zelf doen.»

HUMO Mochten jullie breekpunten opgeven?

VICTOR «Gelukkig maar! Ik kan echt niet tegen mensen die altijd te laat komen. Etiquette vind ik ook belangrijk. Niets zo irritant als een deur die vlak voor je neus dichtvalt. En mensen die niet deftig kunnen eten, zijn ook een no-go!»

LINE «Ik wou absoluut niemand die racistisch is of niet openstaat voor nieuwe dingen.»

HUMO Het relatie-experiment is goed uitgedraaid voor jullie. Hebben jullie het gevoel dat jullie de liefde vroeger verkeerd aanpakten?

LINE «Ik probeerde altijd krampachtig de ‘gebreken’ van de andere bij te stellen. Zelfs nog tijdens onze huwelijksreis. De eerste keer dat we gingen wandelen op het strand, wilde hij al snel terugdraaien. Hij had die rotsen wel al gezien, ik wou ze nog even beklimmen. Toen voelde ik paniek: zal ik me niet te snel vervelen? Wat als ik nog eens een grote reis wil maken en Victor liever thuiszit? Maar ik heb die fixatie kunnen loslaten. Net omdat Victor zo rustig en stabiel is, denk ik. Ik besef nu dat werken aan een relatie iets anders is dan de andere proberen te fixen.»

VICTOR «Ik heb alleszins veel meer mijn best gedaan dan vroeger. Als ik vroeger op een muur botste, gaf ik het op – en dan nog niet eens zo’n hoge muur als Lines IJzeren Gordijn! ‘Het lukt niet, op naar de volgende!’ Dat heb ik dit keer niet gedaan. Misschien deels door het programma, maar ook omdat ik snel merkte dat ik Line heel leuk en bijzonder vond.»

LINE «En omdat je al een ring rond je vinger had, dat hielp waarschijnlijk ook (lacht).»

VICTOR «Kom, een beetje vertrouwen alstublieft! Het lijkt nu misschien alsof ik Lines muur op eigen houtje heb gesloopt, maar dat klopt niet. We hebben dat samen gedaan.»

LINE «Zoals ik al zei: Victor danste een quickstep, ik een wals. Ik was meer gesloten, hij wilde zich al snel volop smijten. Door mij ruimte te geven, heb ik hem kunnen inhalen en dansen we nu allebei een leuke swing.»

HUMO Hoe hard is het om mee te doen aan het programma?

VICTOR «Het was een ware mindfuck, en erg slopend. We waren vaak allebei niet voor half 7 thuis en om 6u ging de wekker alweer. Hup, camera’s erbij, babbels met experten, vragenlijsten beantwoorden.»

LINE «En dan nog mijn doctoraalverdediging erbij. Ik ben haast nooit ziek, maar tijdens de opnames ben ik bijna vier volle weken ziek geweest.»

HUMO Hoe irritant zijn die camera’s die de hele tijd rond je hangen?

VICTOR «Ik had de impact onderschat. Het is onmogelijk om die camera’s te vergeten. Je denkt altijd: ‘Wat zal de kijker van mij vinden?’»

HUMO En die momentjes in bed, worden die in scène gezet?

LINE (lacht) «Toegegeven, het is een beetje raar om in je bed te kruipen en het licht uit te doen, om vervolgens in dat felle licht van de camera te staren en daarna de geluids- en cameraman op kousenvoeten naar buiten te zien sluipen. ‘Ja, we zijn dan weg, hè!’»

VICTOR «Die ochtendmomentjes waren nog lastiger. We zijn allebei ochtendmensen, dus om acht uur lagen wij al klaarwakker in bed, maar mochten we nog niet opstaan omdat de cameraploeg zou langskomen.»

HUMO De kijkers verwachtten al snel wat meer intimiteit, maar die kwam er niet meteen. Waaraan lag dat?

VICTOR «Wij hadden een goeie klik op de huwelijksdag, maar daarna ging het moeizamer.»

LINE «Ik kan wel begrijpen dat de kijkers op hun honger blijven zitten, maar je mag echt niet onderschatten hoe moeilijk het is om meteen een relatie te beginnen met iemand die je niet kent. Die fysieke klik die je normaal gezien meteen voelt, moesten wij via een omweg gaan zoeken. ‘Hoe werkt dit hier?’ heb ik mezelf vaak afgevraagd.»

HUMO Je bent de friendzone toch maar mooi ontvlucht, Victor!

VICTOR «Mijn tip: niet opgeven en jezelf blootgeven. Blijven gaan!»

HUMO Wat brengt de toekomst?

LINE «Daar denken we nog niet over na. Samenwonen staat nog niet op de agenda. We kunnen nu eindelijk dingen doen die andere koppels ook doen, zoals samen naar de winkel gaan. O, en onze eerste grote ruzie moeten we ook nog hebben!»

VICTOR «Ik ben erin geslaagd om Arendonk voor de duur van het experiment in te ruilen voor het verre Lier dus wie weet, misschien volg ik Line wel naar het buitenland voor haar job. Deze relatie heeft me bloed, zweet en tranen gekost. Of alleszins toch tranen (lacht). Dus ik denk niet aan opgeven.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234