null Beeld

'Little Big Shots': Nathalie Meskens let op de kleintjes

De nieuwe Nathalie Meskens is aanmerkelijk peziger dan de oude – het resultaat van doorgedreven work-outs en een onwrikbaar geloof in de heilige Pascale Naessens – maar verder is ze gewoon haar gul lachende zelf gebleven.

Noud Jansen

'We hebben een extreem goeie paaldanseres van 8!'

Nathalie Meskens «Ik hoorde voor het eerst van ‘Little Big Shots’ toen iemand uit de redactie van ‘Beste kijkers’ me er een halfjaar geleden iets van liet zien op internet: ‘Moet je eens kijken, zo’n tof programma! Dit zouden we toch ook bij ons moeten kunnen maken?’ Een paar maanden later had ik een vergadering bij VTM, om eens te zien of ik tussen de bedrijven door geen programma kon presenteren dat beperkt is in de tijd – ik heb het dezer dagen nogal druk met andere dingen. We waren nog maar net aan de vergadering begonnen toen ze tot mijn verrassing met ‘Little Big Shots’ op de proppen kwamen. Ik zei: ‘Stop maar al, dees gaan we gewoon dóén!’»

HUMO Even tussendoor: waarmee heb jij het dezer dagen zo druk?

Meskens «Ik heb net in twee films gespeeld en op dit moment ben ik een nieuwe fictieserie aan het draaien voor VTM, met Tine Embrechts en Nico Sturm. En op 10 september gaat mijn Motown-show in première. Zou je dat please, please, please willen vermelden in je artikel? ’t Is in de Roma in Antwerpen.»

HUMO Al goed. Ga door over ‘Little Big Shots’.

null Beeld

Meskens «Zo’n fijn format! Ik zit daar op die sofa een ongedwongen, spontaan gesprekje te voeren met een kleine, waarna die iets heel spectaculairs of tofs of schattigs laat zien. En dat is heel uiteenlopend: je hebt er die goed viool kunnen spelen, of zingen of breakdancen. Maar we hebben ook een extreem goeie paaldanseres van 8, en een meisje dat al vanaf haar 6de haar eigen kleren ontwerpt, naait en stikt. Maar wat ik nog het fijnste vond, waren de momenten dat er tijdens de opnames iets onverwachts gebeurde. Eén keer zat er een mannetje van 4 naast me, Arend, die alle automerken vanbuiten kende. Hij had ook een aantal miniatuurautootjes bij zich, en op een gegeven moment draaide hij zich met zijn rug naar de camera, en begon hij doodgemoedereerd op de rand van die zetel met zijn autootjes te spelen. Zo grappig!»

HUMO Stel dat jij en je man Jeroen Van Dyck een zoontje van 4 hadden dat alle automerken vanbuiten kende, zou jij hem dan laten opdraven in ‘Little Big Shots’?

Meskens «Zeker. Ik weet namelijk hoe goed de kinderen die aan het programma meedoen, begeleid worden. ’t Is natuurlijk niet niks om ongedwongen te doen in een studio met driehonderd man publiek, waar ze mij dan nog voor het eerst zien. Daarom laten ze die kinderen eerst twee dagen in de studio spelen, met een psychologe en de ouders erbij. De redactie heeft dat geleerd van de Amerikanen – echt graaf om te zien. ‘Little Big Shots’ is trouwens ook geen wedstrijd, hè? Dat gedoe van ‘Wie is de beste?’ of ‘Wie is de op één na beste?’, daar doen we niet aan mee.»

undefined

'Dat gedoe van 'Wie is de beste?', daar doen we niet aan mee'

HUMO Dit is de eerste buitenlandse versie van het programma. Heb je contact gehad met de bedenkers, Ellen DeGeneres en presentator Steve Harvey?

Meskens «Ja, ik ben eind juli naar LA geweest om met hen te gaan praten. Enfin, Ellen DeGeneres was op vakantie, maar Steve Harvey was bezig met het tweede seizoen. Zodoende heb ik enkele repetities en opnames kunnen bijwonen, en heb ik een tijdlang met hem gepraat over de show, en over hoe hij het aanpakt. Hij zei: ‘Nathalie, bereid niks voor, want dat gaat toch niet werken.’ Je moet de kinderen vooral op hun gemak zien te stellen, zei hij, en gewoon laten gebeuren wat er gebeurt. Als je bijvoorbeeld op voorhand weet dat een kind een schildpad met een grappige naam heeft, en je vraagt tijdens de opname naar de naam van die schildpad, dan zul je altijd zien dat dat kind zegt: ‘Ik héb geen schildpad’ (lacht).»

HUMO Toch jammer dat Ellen DeGeneres met vakantie was.

Meskens «Wel een beetje, ja. Maar ik heb in LA wel van de gelegenheid gebruikgemaakt om met een paar grote producers te spreken: ook leuk.»

HUMO Om te vragen of ze toevallig geen multi- inzetbare, perfect Engelssprekende, buitengewoon capabele Belgische presentatrice konden gebruiken?

Meskens «Dat niet, nee (lacht). Maar de mensen van Warner (de producent, red.) hebben me wel uitgenodigd om nog ’s terug te komen. Helemaal op z’n Amerikaans, natuurlijk: ‘Now you’re from the Warner family, you’re always welcome. If you want to come to any show, just let us know’. Wel tof: als ik nog ’s naar LA ga, dan kan ik een show gaan meepikken. Die Ellen DeGeneres, ik vind dat zó’n graaf wijf. ’t Zou heel leuk zijn om ook eens met haar te kunnen babbelen.»

HUMO Vraag haar of ze geen interview wil doen met een multi-inzetbare, perfect Engelssprekende, buitengewoon capabele Belgische journalist.

Meskens (lacht) «Komt in orde.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234