‘Ik ging graag naar de voetbalmatchen van mijn vriend. Heel tof om al die mannen in korte shorts te zien’ Beeld
‘Ik ging graag naar de voetbalmatchen van mijn vriend. Heel tof om al die mannen in korte shorts te zien’

tussen hemel en hel

Lotte Vanwezemael: 'Één grote orgie, waar ik à la minute kan kiezen: Nu wil ik met jou!’

Zoals veel Limburgers is ook Lotte Vanwezemael (27) honkvast: ondanks haar job als huisseksuologe van MNM resideert ze nog altijd in het door callboy Devon Macharis beroemd geworden dorpje waar ze is opgegroeid. Edoch, haar hemel op aarde bevindt zich een slordige 3.000 kilometer ten zuidoosten van Kaulille.

Noud Jansen

LOTTE VANWEZEMAEL «Twee jaar geleden ben ik met mijn lief naar het Griekse eiland Kos geweest, waar we een keer in de vroege ochtend op een terrasje hebben gezeten dat uitkeek over het hele eiland en de zee. Hij dronk een koffie en ik een limonade, en we keken naar de opkomende zon en luisterden naar de stilte. Ik dacht: hier zou ik de rest van mijn leven kunnen blijven zitten. Al had ik er dan liever een flesje wijn bij gehad in plaats van een glas limonade.»

HUMO Ben je een enthousiaste drinker?

VANWEZEMAEL «O ja, altijd geweest. In mijn studententijd ging ik bijna elke weekavond op stap, en in de weekends werkte ik in een café in Neerpelt: toen dronk ik dus véél. Nu ga ik veel minder uit, maar de keren dat het gebeurt, ga ik er ook echt voor. Niet dat ik ooit blackouts heb of zo, maar ik kan zo van die avonden hebben waarop het net is alsof ik kan blijven drinken.»

HUMO Hoe ben je als je te veel gedronken hebt?

VANWEZEMAEL «Ik ga door drie fases. Eerst begin ik veel te babbelen en te lachen, daarna word ik emotioneel en zie ik al mijn vrienden doodgraag, ten slotte word ik wazig en sta ik erbij als een zak patatten. Maar sowieso trek ik, ergens tussen die fases in, de dansvloer op, waar je me de rest van de avond kunt vinden. Tot ergernis van mijn lief ben ik ook steevast degene die op het einde van de avond naar huis gesleurd moet worden.

»Tegenwoordig beperkt mijn alcoholverbruik zich vooral tot een flesje wijn wanneer we bezoek hebben. Vroeger met vrienden kochten we altijd de goedkoopste fles in de Aldi, om zo snel mogelijk zat te worden, maar nu zitten mijn vriend en ik zo’n beetje in de fijnere wijnen. Een tijdje terug heb ik een wijnabonnement genomen: sindsdien krijg ik elke maand twee goeie flessen opgestuurd. Zo leer je wijn wat meer appreciëren.»

HUMO Ben je op culinair vlak al net zo’n fijnproever?

VANWEZEMAEL «Bwa nee, qua eten ben ik niet moeilijk. Ik vind ook bijna alle keukens lekker: de Italiaanse, de Mexicaanse, de Belgische. Hier in de buurt is een Argentijns restaurant waar je van die grote steaks kunt eten: lekker. Al eet ik doorgaans liever scampi’s, of een kabeljauwhaasje.»

HUMO Wanneer in je leven was je het ongelukkigst?

VANWEZEMAEL «In de eerste jaren van het middelbaar, toen ik nog een echt seutje was.»

HUMO Jij?

VANWEZEMAEL «Jaja. Ik studeerde graag en had goeie punten, en ik zag er nog echt uit als een kind: twee paardenstaarten, truien van K3 en beenwarmers met verschillende kleuren. Ik viel compleet uit de toon, en ik werd zo zwaar gepest door de jongens in mijn klas dat ik op een bepaald moment niet meer wilde leven. Gelukkig heeft mijn vriendin, die meer the cool kid was, op een gegeven moment gezegd: ‘We stappen nú naar de directeur, want dit moet stoppen.’ Die pesterijen zijn toen gaan liggen, en van de weeromstuit begon ik compensatiegedrag te vertonen: ook al was ik eigenlijk helemaal niet zo rebels, ik ging toch van alles uithalen om stoer gevonden te worden. Ineens hoorde ik bij de meisjes die om de haverklap strafstudie kregen.

»Vrij recent ben ik nog eens doodongelukkig geweest: toen ik begin maart het carnaval in Kaulille moest missen, omdat ik opnames had voor mijn ‘Doe ik het goed?’-videoreeks. Al sinds mijn 4de zit ik in het carnaval: mijn zus en ik zijn jeugdprinses geweest, mijn ouders zitten in de Raad van Elf, mijn opa is erevorst. Dan voor het eerst in 23 jaar niet meelopen met de stoet was pijnlijk. Om het toch min of meer goed te maken, ben ik samen met een vriendin last minute naar Aalst Carnaval gegaan. Tof, maar geef mij toch maar Noord-Limburg.»

HUMO Waar heb je een hekel aan?

VANWEZEMAEL «Aan mensen die niet op tijd komen. Ik ben een perfectionist, op het autistische af: als er afspraken gemaakt worden, wil ik dat die nageleefd worden. Mijn lief is daar allemaal veel relaxter in. Als we ergens heen moeten, zal ik me voldoende op voorhand klaarmaken en alles klaarleggen wat we moeten meenemen. Maar hij realiseert zich vijf minuten vóór we moeten vertrekken pas wat hij nog moet doen en meenemen. Ik besef wel dat hij nu eenmaal zo in elkaar zit, maar soms heb ik het er toch moeilijk mee. Al ben ik er ook wel weer een beetje jaloers op. Kon ik dat ook maar, denk ik weleens, alles loslaten en zeggen: ‘Foert, we zien wel.’»

HUMO Wat bezorgt je geestelijk soelaas?

VANWEZEMAEL «Onlangs heb ik van die Brain Train-apps op m’n gsm geïnstalleerd, waarbij je bijvoorbeeld zo snel mogelijk de vorm die niet in het rijtje thuishoort eruit moet zien te pikken, of met zes letters zo veel mogelijk woorden moet zien te vormen binnen de minuut. Heel bevredigend om te zien hoe je steeds sneller wordt, en telkens je record breekt. Ik ben nogal prestatiegericht, vrees ik.»

HUMO Lees je graag?

VANWEZEMAEL «O ja. Ik lees eigenlijk enkel op vakantie, maar dan vliegen de boeken er ook echt door - ik zit dan soms van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat te lezen. De laatste keer dat we op vakantie gingen, naar Egypte, had ik vooraf alle Harry Potter-boeken op mijn e-reader gezet: ik heb ze nog maar eens allemaal na mekaar uitgelezen, voor de tiende keer al. Veel grotere Harry Potter-fans dan ik zul je niet snel vinden.»

HUMO Ben je een kunstliefhebber?

VANWEZEMAEL «Goh, niet echt. Mijn vriend is nu al een jaar aan het schilderen omdat hij helemaal in de ban was geraakt van de tv-show ‘The Joy of Painting’ van Bob Ross. In het begin dacht ik: o nee, alweer een hobby erbij. Maar ik moet toegeven dat het indrukwekkend is, wat hij al kan.

»Ik ben vooral een dansliefhebber. Een goeie dans- of balletvoorstelling kan iets bij mij teweegbrengen dat pakweg de Mona Lisa niet kan: kippenvel, en soms zelfs tranen in mijn ogen. Ik heb ook altijd zelf gedanst: als klein meisje wilde ik prima ballerina worden.»

HUMO Dans je nog steeds?

VANWEZEMAEL «Jammer genoeg niet. Ja, in de badkamer voor de spiegel. Maar ik wil het hoe dan ook ooit weer oppikken. Ze zeggen weleens dat je lichaam een dansgeheugen heeft, dat die bewegingen altijd ergens blijven zitten. Daar hoop ik dus maar op. Alleszins lukt mijn spagaat nog vrij goed - een maand of twee geleden ben ik hem opnieuw beginnen te trainen.»

HUMO Wat beschouw jij als het hoogste lichamelijke genot?

VANWEZEMAEL «Een orgasme. Alleen weet ik niet goed wat ik leuker vind: een orgasme na masturbatie of na seks met z’n tweeën. Ze hebben allebei zo hun charmes, zal ik maar zeggen.»

HUMO Oké dan, Seksuolotte, tijd voor de harde actie.

VANWEZEMAEL «Mijn favoriete onenightstand, bedoel je? Voor mij is dat een mengeling: ik wil het hoofd van deze man, de charmes van die man, en de benen van nog een andere. Ofwel stel ik me een grote orgie voor, waar ik à la minute kan kiezen: ‘Nu wil ik met jou.’»

HUMO J’écoute.

VANWEZEMAEL «’t Is wel een lijstje, hoor. Sowieso is Cristiano Ronaldo erbij, vanwege zijn atletische lichaam. Mijn vriend heeft lang gevoetbald, en ik ging zo veel mogelijk naar zijn wedstrijden kijken: heel tof om al die mannen in hun korte shorts te zien. Maar wie is er nog bij? Zac Efron, vanwege zijn knappe kop. En Harry Styles, omwille van dat Britse accent - hij moet zijn mond nog maar opendoen of ik ga al overstag.

»Qua Vlamingen had ik zo gedacht aan een mix van Kobe Ilsen, Viktor Verhulst, Mathieu van der Poel en Matteo Simoni. Kobe Ilsen voor zijn postuur, Viktor Verhulst voor zijn kaaklijn, Mathieu van der Poel voor zijn bovenbenen, Matteo Simoni voor zijn persoonlijkheid. Ik ken hem niet persoonlijk, maar volgens mij kan hij je heel goed inpakken, is hij een meesterflirter.»

HUMO Zijn we er?

VANWEZEMAEL «Nee, er is ook nog iemand met wie ik lange gesprekken zou willen voeren, maar met wie ik nooit in bed zou duiken: Dirk De Wachter. Zo’n interessante man! Wat hij ook zegt, ik vind het boeiend. Ik heb nog les van hem gehad, wist je dat? In het begin had ik een beetje schrik van hem, totdat ik een mondeling examen bij hem moest doen op de dag dat de Rode Duivels één of andere belangrijke wedstrijd speelden. Ik ging voor hem zitten, en toen hij mijn nagels zag in de Belgische driekleur, vroeg hij: ‘Ah, ga je ook supporteren vanavond? Lukaku is geblesseerd, hè?’ Ik dacht: wow, met zo’n intelligente prof kun je dus ook gewoon over het voetbal praten.»

HUMO Maar een echte onenightstand met hem zie je niet zitten?

VANWEZEMAEL «Nee. Een onenighttalk, is dat een woord?»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234