null Beeld

Lynn Van Royen: 'Ik ga voor 'De slimste mens ter wereld' mijn slaap niet laten'

Met de termen ‘actrice’, ‘Marsman’ en ‘Beau Séjour’ zullen Jean-Marie Dedecker, Barbara Sarafian, Evi Van Acker en alle andere kandidaten van ‘De slimste mens ter wereld’ (volledige lijst van dit seizoen op verzoek) al een heel eind komen wanneer Erik Van Looy hen de komende weken koudweg de vraag ‘Wat weet u over uw medekandidate Lynn Van Royen?’ voor de voeten werpt. Maar wat dienen ze te antwoorden als ze ook de 40 (ping!) en de 50 punten (ping!) willen pakken?

Noud Jansen

Lynn Van Royen (28) «‘Aalst’: ik ben er opgegroeid en woon er nog altijd. En ‘mama’: ik heb twee

kinderen, van 6 en 2.»

HUMO Je was nog behoorlijk jong toen je je eerste kreeg.

Van Royen «Jong in

jaren, ja. Maar niet in wijsheid, hoor (lacht).»

HUMO Dat zal nog van pas komen in ‘De slimste mens’.

Van Royen «Hmm, we zullen zien. Ik denk dat wijsheid, échte wijsheid, niet veel te maken heeft met het al dan niet juist beantwoorden van een quizvraag. ’t Is ook daarom dat ik echt niet zit te stressen over mijn deelname. De mensen in mijn omgeving zijn daar precies meer mee bezig dan ik: ‘Allee jong, ben je niet nerveus?’ – ‘Goh, nee. Waarom zou ik?’»

HUMO Omdat je er niet al meteen in je eerste aflevering wil uitvliegen, misschien?

Van Royen «Natuurlijk zou het leuk zijn om wat langer in het spel te blijven. Maar ik zou er echt m’n slaap niet voor laten als het maar bij één aflevering zou blijven. ‘De slimste mens’ is geen belangrijk examen, hè? Het is en blijft een quiz, een spelletje. Een léúk spelletje, daar niet van – twee jaar geleden heb ik trouwens al eens enkele vragen ingesproken.»

HUMO Drie jaar geleden zei je in Humo dat je als actrice ooit het niveau van Meryl Streep en Leonardo DiCaprio wil bereiken. Je bent dus niet in alles even fanatiek?

Van Royen «O nee, helemaal niet. Het klopt wat je zegt, dat ik even goed hoop te worden als die twee acteurs: ik vind het maar normaal dat je in je job zo ver mogelijk probeert te reiken. Maar verder? Ik kan heel goed tegen mijn verlies, hoor.»

HUMO Nu snap ik wat je bedoelde toen je het daarnet over wijsheid had.

Van Royen «Wel, bedankt. Toch straf hoe díép je kunt gaan in een gesprek van amper vijf minuten (lacht).»

HUMO Welke vragen waren het eigenlijk die je twee jaar geleden voor ‘De slimste mens’ hebt ingesproken?

Van Royen «Fjoew! Dat ben ik alweer vergeten. Of nee, ik herinner er me nog eentje: ‘Wat weet u over ‘Home Alone’?’ En dan moest ik het iconische beeld van die film nadoen: verschrikte ogen, mond wijd open, twee handjes naast mijn gezicht.»

HUMO Wat weet jij nog over ‘Home Alone’, Lynn?

Van Royen « In vijf trefwoorden? ‘Favoriete kerstfilm’, ‘Macaulay Culkin’... Euh, even nadenken. Ah ja: ‘Home Alone 2’, ‘Home Alone 3’ en ‘Home Alone 4’. Dat waren er vijf, toch?»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234