null Beeld

'M!LF': Philippe Geubels

De eerste aflevering van 'M!LF', het televisie-uurtje van het niet ongevaarlijke Man! Liberation Front, is met 342.861 kijkers meteen goed voor een pole position op de 2BE-ranglijst. Reden genoeg om aan de bel te trekken van Philippe Geubels, behalve co-presentator en -bedenker van het programma dezer dagen ook op tournee met de voorstelling 'DROOG!'

Frederick Vandromme

Buitensporig veel feestvreugde heeft het kijkcijfernieuws overigens niet opgeleverd, zo blijkt. 'Ik moet werken. Ik heb geen tijd om te vieren, zenne.'


Philippe Geubels «Ik kan niet zeggen dat ik verrast of opgelucht ben, want ik had toch niks verwacht. Gewoon: omdat ik werkelijk niéts afweet van kijkcijfers. Het kan me dus ook niet zo érg veel schelen, maar 't is wel plezant dat onze boodschap goed verspreid wordt, natuurlijk.»


HUMO Kijk je eigenlijk vaak televisie?

Geubels «Nee, ik kijk doorgaans liever naar een film. Al was de laatste die ik gezien heb nu toevallig wel een hele stomme: 'Howard the Duck'. Die zat in het on demand aanbod op de digitale televisie. Toen ik klein was, vond ik dat een keigoede film, dus ik dacht: waarom niet? Maar hij viel me nu toch een beetje tegen. 't Is ook gewoon een heel ziéke film: op een bepaald moment begint een griet die eend op te geilen en te kussen. Da's dan zogezegd een kinderfilm!»

HUMO Ik zag je onlangs in 'Mag ik u kussen?', een programma waarin mannen hun gevoelige kant al eens durven te laten zien; is dat niet in strijd met de beginselen van het Man! Liberation Front?

Geubels «Je hebt daar wel een punt. Maar 't is een plezant programma: dat maakt het al iets minder erg. Scoort 'Mag ik u kussen?' eigenlijk een beetje goed?»

HUMO Niet zo slecht; vorige week haalde het 243.649 kijkers.

Geubels «Is dat ook al goed, tegenwoordig? (lacht) Nee, het format is wel tof. Het is eens iets helemaal anders, er zitten allemaal verschillende soorten mensen bijeen, Bart Peeters is een fantastische presentator en er is altijd die spanning: 'Wie gaat ze mogen kussen?' Ook tof om aan mee te werken.»

HUMO Zelf heb je Roos Van Acker binnengedraaid, terwijl je op dat moment officieel al uit de running was.


Geubels «'Binnengedraaid' is de waarheid geweld aandoen, 't was meer een zedige kus. Maar ja, ik heb de regels van het format straal genegeerd en ik ben er gewoon voor gegaan. Ik kan niet zo goed tegen mijn verlies.»

HUMO Mag je, zoals het een echte man betaamt, ook graag naar sport kijken?

Geubels «Zelden, maar ik heb wel een stukje van de laatste match van de Rode Duivels gezien, in Bosnië. Weet je wat het probleem is? Ze spelen veel te Engels. Ze gaan altijd maar weer voor die veel te lange ballen, en die komen nooit aan: dat marcheert niet. En de verdediging trekt dus echt op geen kloten. Allez, neem nu die tweede goal. Die Bosnische aanvaller had daar nog eerst een gazetje kunnen lezen en hij had de bal er nóg ingeshot.

»(Stil) Viel het eigenlijk op? Dat ik niets van voetbal ken? Ik hoorde gisteren gewoon iemand anders die opmerking maken, en ik zeg dat nu na. Kwam het een beetje goed over?»


HUMO Ik was er ingetrapt.

Geubels «Keigoed.

»'Belga Sport' zie ik ook wel graag, als we het toch over sport hebben. Altijd goed gemaakte reportages, toch wat ik ervan gezien heb. Die met Ingrid Berghmans, bijvoorbeeld. Zij moet het niet gemakkelijk hebben gehad, zag ik. Ik wist niet dat die judoka's vroeger zo armoedig moesten leven. Zij en Robert Van de Walle - met wie ze blijkbaar nog lang samengeweest is, wist ik ook niet - speelden destijds op wereldniveau, maar ze verdienden geen frank! En daarbovenop werden ze ook nog eens uitgemolken door bedrijven die hen zogezegd sponsorden, maar hen in werkelijkheid belachelijk weinig geld toeschoven. Toch straf.»


HUMO Zijn er programma's die ten onrechte weinig kijkers halen?

Geubels «Geen idee, ik weet niet wat er zoal goed scoort. Maar 'Mijn restaurant!' zie ik weleens graag. Ik heb het nog maar één keer gezien, maar toch: plezant. Vooral Rani De Coninck is leuk om naar te kijken.

»Dat doet mij aan iets denken. Ik heb hier eerst Bart Peeters opgehemeld en nu Rani. Volgens mij komt dat omdat ze vroeger nog samen 'De droomfabriek' hebben gedaan. Da's jeugdsentiment, jong: die mensen kunnen bij mij niets verkeerd meer doen.

»'Temptation Island' is ook altijd lachen. Daar wil ik wel eens voor thuisblijven. Erg, he? (lacht) Ik spreek daarvoor af met een paar maten; dan gaan we bij iemand thuis pintjes drinken en commentaar geven bij alle onnozeliteiten die de deelnemers uithalen. 'Seks en tetten' - je kan ervan zeggen wat je wil, maar 't blijft toch een goede oneliner, vind ik. En in de vorige aflevering zei die ene gast ineens 'Seks, dránk en tetten', bij wijze van variatie. Vond ik ook heel goed.»


HUMO Het vat ook goed samen waar 'M!LF' voor staat?

Geubels «Ja, het is bij ons toch iets breder dan dat. Ik weet niet of het opvalt, maar we hebben heel hard ons best gedaan om er meerdere lagen in te krijgen (lacht hard).

»Al moet ik zeggen: toen ik eraan begon, barstte ik vooral van de ideeën om tetten op zoveel mogelijk verschillende manieren in beeld te krijgen. Waarop onze eindredacteur altijd: 'Ja, tetten an sich zijn geen probleem, maar er moet wel iets meer achter zitten. Niet zomaar tetten om de tetten, of bier drinken om bier te drinken.' Goed om te weten.»


HUMO Ben je op straat al aangeklampt door mannen die verzuchten: 'Eindelijk eens iemand op televisie die ons begrijpt'?

Geubels (Lacht) «Nee. Maar daar zouden ze zo onderhand weleens mee mogen beginnen, vind ik.»


HUMO De dingen die je in 'M!LF' zegt, zijn natuurlijk bewust karikaturaal uitvergroot, maar niettemin: heeft je vrouw er nog geen opmerkingen over gemaakt?

Geubels «Absoluut niet. Ze vindt net dat het op televisie nog geweldig meevalt in vergelijking met hoe ik hier thuis rondloop (lacht hard). Nee, ze heeft er geen last van. Zolang er brood op de plank komt, is die al lang content. Vrouwen!»

'M!LF'
2BE, donderdag 9 en 16 april, 20.35

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234