M!LF: Regi Penxten


Uiteraard zijn Philippe Geubels en Jan Van Looveren pussies die thuis met twee woorden spreken, braafjes de afwas doen

Maar op maandagavond is het duo best te pruimen als de met hun overdaad aan testosteron pochende mannen van het Man! Liberation Front.

'Eerlijkheid loont niet als je op bh-jacht bent'

Misschien wel het vermakelijkste rubriekje: 'De nieuwste man', waarin grote en minder grote mannetjesdieren als Sergio, Koen Wauters en Axel Daeseleire in allerlei proeven mogen bewijzen dat ze géén nieuwe mannen zijn.

De winnaar valt telkens af - wie 't laatst overblijft is met andere woorden de grootste puss. Het volksmennende blondje Reginald 'Regi' Penxten maakte tot nog toe geen übermannelijke indruk.

Regi «Het begon al met de eerste proef. Die was 's ochtends: ik moest er vroeg voor uit mijn bed, en dat is niet m'n sterkste kant. Enfin, sta je daar nog met een halve slaapkop, krijg je meteen twee brandslangen op je gericht. Padáf, los in mijn kloten geschoten!

»Ik verzeker het je: dan ben je voor de rest van de dag klaarwakker. Bedoeling was dat we, ondanks die twee heftige stralen water, naar een belletje sprongen dat ergens hoog in de lucht hing, en het deden rinkelen. Sergio won die proef, wat perfect logisch is: er bestaat geen brandslang waarmee je Sergio weggespoten krijgt.

»Ik vreesde toen eventjes dat alle proeven van dat kaliber zouden zijn, maar dat bleek gelukkig niet zo. Integendeel: er zaten geweldige opdrachten tussen.»


HUMO Zoals in de tweede aflevering, toen jullie helemaal loos mochten gaan met een stel afgedankte auto's?

Regi «Absoluut. We kregen ieder een auto toegewezen, en de bedoeling was om alle mogelijke onderdelen los te wrikken - wie het grootste gewicht verzamelde, was de winnaar. Tja, dat escaleerde natuurlijk: na een tijdje waren we die auto's gewoon compleet tot schroot aan het herleiden.

»Echt een absolute aanrader qua agressietherapie overigens. Sindsdien vind ik dat iedereen minstens één keer in z'n leven een auto tot schroot geklopt moet hebben (lacht).

»De proef in de derde aflevering was op papier ook een toppertje. We moesten geblinddoekt op een groepje vrouwen af, en ze vervolgens van hun bh ontdoen. En ik was natuurlijk de enige sul die het spel eerlijk speelde. Ik wist drie bh's te verzamelen, en daarna vond ik geen enkele vrouw meer.

»Omdat ik zo naïef was om de aanwijzingen van Philippe en Jan - 'Naar links! Naar rechts nu!' - op te volgen, tot ik in een of ander bos zat, vér weg van al die vrouwen. En omdat de rest van het deelnemersveld vrolijk onder z'n blinddoek aan het gluren was, natuurlijk. De moraal is volgens mij: eerlijkheid loont niet als je op bh-jacht bent. (lacht)»

Herbekijk de bh-proef:

Regi (lacht) «Ik ben absolúút geen mietje. Gelukkig niet! Interview mijn madam maar eens: die zal bevestigen dat ik net een té echte man ben. Ik ben het cliché van de kerel die alles laat rondslingeren, en zich verkneukelt in z'n eigen winderigheid. Ventheid, kortom.»


HUMO Ben jij eigenlijk populair bij homo's?

Regi «Goh... Ik geloof van niet. In het Sportpaleis regent het damesslipjes en bh's op het podium, maar een boxershort heb ik nog nooit gezien. Ik zou er zeker niks op tegen hebben, hoor, als homo's massaal op me zouden hitten. Al moet ik er wel bij zeggen dat mijn persoonlijke interesse nogal, euh, overtuigend op vrouwen gericht is.»


HUMO Even serieus nu: moeten mannen zonodig in een hokje gestopt? De macho, de sportieveling, de nieuwe man, het watje?

Regi «Natuurlijk niet. Ik mag toch hopen dat 'M!LF' niet serieus genomen wordt. Dan heb je volgens mij toch een probleem qua inlevingsvermogen.

»Ik geloof zelf zeker niet dat al dat hokjesdenken op de realiteit berust. Koen Wauters verwoordde het perfect toen hij de winnaar werd in de derde aflevering.

»'Voilà, ik ben een echte man,' zei hij. 'En nu ga ik naar huis, een gezichtscrème smeren, een wasje insteken en heel vriendelijk vragen aan m'n vrouw of ik eventueel haar bh mag losknopen.'

»Dat vat het helemaal samen: je bent nooit alleen maar een janet, of alleen maar een stoere man. Ik smeer óók dagelijks een crème op m'n gezicht, maar tegelijk laat ik natuurlijk ook mijn dagelijkse portie scheten - het liefst luid, en stevig gekruid.»

HUMO En daar ga je dan uiteraard flink mee opscheppen bij de andere deelnemers van 'De nieuwste man'?

Regi «Natuurlijk! Dat jongens-onder-elkaar-sfeertje is ronduit geweldig. Ik had dat ook wel verwacht: zet wat leuke venten bij elkaar, en het voelt meteen alsof je op chirokamp bent. 't Zijn ook stuk voor stuk toffe gasten, hè. Luk Wyns bijvoorbeeld was echt een revelatie voor mij: crème van een gast! Ik zou zelfs meer zeggen: dagcrème van een gast! (geweldig lachend af)»

Herlees een interview met Philippe Geubels en Jan Van LooverenML!F

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234