null Beeld

'Mag ik u kussen?': Dana Winner op het menu

Vanavond heeft ‘Mag ik u kussen?’ milf op het menu staan in de gedaante van Dana Winner, de tot in de diepste binnenlanden van Zuid-Afrika op handen gedragen Limburgse nachtegaal die ondanks alles toch altijd heel gewoon is gebleven.

''Ik ben nogal recht voor de raap. Dat zal wel een beetje met mijn leeftijd te maken hebben, zeker?'' Dana Winner

Jagers van dienst zijn naast Erik Van Looy en Bart Cannaerts ook de onder amoureuze perikelen gebukt gaande Steven Van Herreweghe, die zich vorige week – hé, da’s ook toevallig! – schnabbelgewijs liet opmerken als presentator van de officiële lancering van ‘Puur’, het nieuwste prachtalbum van Dana. Kan geen toeval zijn, dachten wij zo, maar voor de zekerheid vroegen we het toch maar even aan de gevierde schlagerkoningin zelf.

Dana Winner «’t Is inderdaad geen toeval. Ik kende Steven niet, althans niet persoonlijk, maar tijdens de opnames bleek hij een heel toffe man te zijn, een toffe verschijning zoals ze zeggen. Dus ik dacht: waarom vraag ik hem niet om de voorstelling van de plaat te doen? En hij zag dat meteen zitten.»

HUMO Is hij een liefhebber van jouw muziek?

Winner «Je zou hem dat zelf moeten vragen. Maar tussen de regels door meen ik dat toch begrepen te hebben, ja.»

HUMO En, kon hij goed kussen?

Winner «Hela hela, jij probeert me hier uit mijn tent te lokken! Dat mag je niet doen, want ik mag nog niks verklappen over die aflevering.»

HUMO Wil je me wel verklappen hoe jij het best te verleiden valt? Wat moet een man wél, en wat moet hij vooral níét doen?

Winner «Ik zal je zeggen: ik ben nogal recht voor de raap. Dat zal wel een beetje met mijn leeftijd te maken hebben, zeker? En zo van die goedkope versiertrucs, daar kan ik niet goed tegen. Maar het allerbelangrijkste is toch dat ik mezelf kan zijn bij een man, dat ik geen spelletje hoef te spelen.»

HUMO En de persoon met wie je uiteindelijk gekust hebt – Steven Van Herreweghe, om hem niet bij naam te noemen – daar kon je jezelf bij zijn?

Winner «Welja, toch wel. Maar ik heb níét gezegd dat het Steven is geworden, hè!»

HUMO Had je vooraf met je vriend Marc Brouwers besproken hoe ver je met dat kussen mocht gaan?

Winner «Nee, daar hebben we het niet over gehad, echt waar niet. En voordat je ’t me vraagt: je moet maar kijken hoe ver ik ben gegaan. Ik ga daar nu nog niks over zeggen.»

HUMO Stel dat je in de toekomst nog eens te gast bent in ‘Mag ik u kussen?’, maar dan als jager. Wie zou je dan graag als prooi hebben?

Winner «Matthias Schoenaerts. Ik vind hem een heel mannelijk type, en ’t is een Limburger bovendien. Allee, van oorsprong toch. Ik heb ook het gevoel dat hij ondanks zijn talent zeer bescheiden is: dat siert ’m.»

HUMO Hij kan je krijgen?

Winner «Dat heb ik niet gezegd. Zoiets zou ik trouwens nóóit zeggen.»

HUMO Tijdens de opnames van ‘Liefde voor muziek’ zou je je nochtans hebben laten opmerken met je aangebrande moppen.

Winner «Hoe? Wie zegt dat?»

HUMO Johannes Genard, onlangs in Humo.

Winner «Is dat zo? Ik heb bij mijn weten niet één mop verteld tijdens de opnames, laat staan een aangebrande.»

HUMO Volgens hem gingen ze vooral over masturbatie.

Winner (valt van haar stoel) «Wat?! Ik kén daar zelfs geen moppen over! Maar enfin zeg, wat voor een bééld krijgen de mensen nu van mij? (Enigszins bekomen van de schrik) Allee kom, ’t is niet erg. Die Johannes is een grapjas, hè? Maar om toch even duidelijk te zijn: dat soort moppen heb ik zéker niet verteld.»

HUMO Is genoteerd. Bedankt voor het gesprek.

Winner «Heel graag gedaan. En stuur anders eens een mailtje naar Johannes: dat hij me die moppen eens doorstuurt.»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234