null Beeld

'Mag ik u kussen?': de vrouwen van de verleiders

We kennen er: mannen die zich, in de hoop nog eens van bil te kunnen gaan, met aandoenlijk veel vertrouwen bedienen van de verleidingstrucs die hen worden aangereikt in het vermakelijke Canvas-programma 'Mag ik u kussen?'. De vraag is: lijmen welbespraakte donjuans als Dimitri Leue, Tom Waes en Bart Cannaerts ook zoveel chicks als er géén goedlachs publiek in de buurt is?

Enkele quotes uit het interview

Dimitri Leue
HUMO Wat zijn Dimitri's minder sterke punten in het verleidingsspel? Wanneer heb je je mantel der liefde moeten bovenhalen?
Eva De Mul «Hij is iemand die heel snel denkt en in een gesprek niet zelden een paar stappen overslaat, waardoor zijn uitspraken soms heel fout overkomen. Ik geloof dat hij een vrouw ooit 'ns heeft aangesproken met: 'Uw decolleté is zeer verwarrend.' Hij bedoelde: 'Het trekt nogal de aandacht, waardoor ik voortdurend geneigd ben ernaar te kijken, en dat maakt het iets moeilijker praten' - hij wilde haar dus eigenlijk een compliment geven, maar hij verwoordde het op zo'n manier dat ik vrees dat die vrouw sindsdien alleen nog maar rolkragen aandoet (lacht).
»Hij heeft ook eens, uit niets dan bezorgdheid, en in het bijzijn van een heleboel mensen, aan een vrouw gevraagd: 'Is dat niet vervelend, zulke grote borsten?' Hij is dan oprecht bezorgd dat ze daar rugpijn van krijgt of zo, maar hij denkt er nooit aan om die vraag enigszins te kaderen, en staat er niet bij stil dat een vrouw zoiets als een belediging kan opvatten. Jaren later heb ik vernomen dat die dame daar inderdaad lang mee heeft ingezeten - ze wist niet wat ze ervan moest denken. Intussen is het gelukkig rechtgezet.
»Voor de rest heeft hij vast nog wel meer slechte kantjes, maar ik ondervind dat ik die heel gráág met de mantel der liefde bedek. Dimitri verstaat namelijk als geen ander de kunst mij het gevoel te geven dat ik de perfecte vrouw ben. Terwijl ik heel goed weet dat ik niet ben. Paaien en de juiste dingen zeggen: het is een tweede natuur voor 'm - hij weet zijn woorden altijd zo te kiezen dat ik 'm meteen geloof. Wellicht is dat de reden waarom ik 'm met veel plezier zijn mindere eigenschappen vergeef.»

Tom Waes
Mieke Morel «Ik vermoed dat hij oprecht gelooft dat hij een slechte verleider is. Hij denkt dat al zijn relaties tot nog toe te danken zijn aan toeval, of aan de vrouw. Maar verleiden gebeurt heel subtiel, hè. De doorgewinterde verleider die alle truken uit de kast haalt: dát is pas een afknapper.
»Je voelt het als vrouw ook als een verleidingstruc al zo vaak gebruikt is dat er eelt op is komen te staan: vreselijk. Nee: hoe slechter een man in dat soort dingen denkt te zijn, hoe charmanter het vaak overkomt.
»Foute verleiders veinzen doorgaans interesse in je job, en wel op zo'n manier dat ik er alleen maar bij kan denken: 'Gast, ik zit op café. Ik heb nu toch geen zin om over mijn werk te praten, zeker?' Tom toont steevast oprechte interesse. Hij kan met iedereen praten, heel down to earth, op een zeer ontwapenende manier, zonder slechte bedoelingen whatsoever. Dat maakt hem net zo aantrekkelijk.
»Nee, iemands hart winnen: dat zal voor Tom nooit een probleem zijn.»

Bart Cannaerts
Griet Melis «Nee. Bart heeft me helemaal níét verleid. Nadat we elkaar hadden leren kennen, zijn we talloze keren op date geweest zonder dat we het ooit op een kussen hebben gezet. Na een tijdje begon ik te denken: 'Gast, komt er nog iets van?'
»Nadat we nog maar eens onverrichter zake naar onze fietsen aan het wandelen waren, zei hij plots, alsof hij mijn gedachten kon lezen: 'Nee, ook vanavond zal ik u niet kussen.' Waarop ik dacht: bon, dan doe ik het maar zelf. Dat was onze eerste kus.»
HUMO Waarom zei hij dat, denk je?
Griet «Geen idee, maar 't heeft natuurlijk wel gewerkt. In die zin is het een tactiek als een ander. Ik weet trouwens niet hoe hij het bij zijn vorige lieven heeft gedaan, maar ik kan me niet voorstellen dat hij toen wél de grote macho was die een meisje vlotjes tegen de muur drukte (lacht)

undefined

U leest het volledige interview op dinsdag 8 februari in Humo 3675/06.

Herbekijk: 'Word gelegenheidsprinses in 'Mag ik u kussen?': de finalistes!" »

Bekijk een fragment uit 'Mag ik u kussen?':

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234