null Beeld

'Mag ik u kussen?': welke manspersoon beter geplaatst om Maggie De Block tegen z'n gilet te trekken dan comedian Kamal Kharmach?

Zeg nu zelf: welke manspersoon is beter geplaatst om de minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block in ‘Mag ik u kussen?’ tegen z’n gilet te trekken dan comedian Kamal Kharmach, in zijn premaagringperiode bekend als ‘die gast van 200 kilo die een hartaanval zal krijgen op het podium’. Ha! Maar eerst maar eens peilen naar z’n kijk- en surfgedrag.

Kristoff Tilkin

'Ik mis tv-programma's die wat minder strak geformatteerd zijn.'

HUMO Hoeveel radio- en tv-toestellen heb je in huis?

Kamal Kharmach «Geen radio’s, ik luister naar Radio 1 en MNM in de auto. Wél drie televisietoestellen, maar binnenkort ga ik alleen wonen en moet ik alles zelf betalen – versta: vaarwel televisie.»

HUMO Wat zijn je favoriete tv-programma’s van dit moment?

Kharmach «‘The Daily Show’: omdat ze er steevast in slagen de actualiteit van de dag grappig te maken. Dichter bij huis: ‘Mag ik u kussen?’ en ‘Van Gils en gasten’, en maar een heel klein beetje omdat ik voor hen heb gewerkt.»

HUMO Wat is het beste tv-programma aller tijden?

Kharmach «‘Da Ali G Show’: ronduit bangelijk dat je zulke straffe tv kunt maken door politici, lobbyisten en consorten in een vreemde omgeving te zetten.»

HUMO Wat is het meest beklijvende tv- en/of radiomoment aller tijden?

Kharmach «Dat zijn altijd momenten van grote miserie geweest: de aanslagen in Brussel, of nine eleven. Ik herinner me nog levendig hoe ik op 11 september 2001 aan mijn ouders vroeg of de derde wereldoorlog zou beginnen, en daarna nog amper durfde te gaan slapen – net zoals m’n kleine zusje onlangs.»

HUMO Wat is het grappigste dat je ooit op tv hebt gezien?

Kharmach «In mijn jeugd was ik hartstochtelijk fan van ‘Familie Backeljau’. Ik vond het alleen raar dat het zich afspeelde in de Antwerpse wijk Luchtbal: ik kende veel Marokkanen die daar woonden, maar in het programma waren enkel witte gezichten te zien – ik hoopte altijd dat één van mijn vrienden eens zou opduiken in de achtergrond. Ook heel goed: ‘In de gloria’.»

HUMO Wat mis je in het huidige tv- en/of radioaanbod?

Kharmach «Programma’s die wat minder strak geformatteerd zijn, want tegenwoordig is zelfs het enthousiasme of de interactie bedacht én uitgewerkt – sinds ik zelf meewerk achter de schermen begrijp ik waarom, maar televisie heeft niettemin wat meer peper in het gat nodig. Zoals in ‘Beste kijkers’, dat heel erg afhankelijk is van het enthousiasme van de gasten.»

HUMO Wie is je favoriete anker?

Kharmach «Phara de Aguirre

HUMO Ben je ooit verliefd geweest op een tv-figuur?

Kharmach «Op Leentje uit ‘Familie’. Ik keek er dagelijks naar, en op den duur kende ik haar zo goed dat ik wist wat ze nodig had – mij dus.»

HUMO Welke dvd-serie zou je meteen (her)bekijken als je een paar dagen kijktijd cadeau kreeg?

Kharmach «‘House of Cards’ en ‘Friends’.»

HUMO Welke programma’s wil je per se live bekijken?

Kharmach «Alleen ‘Het journaal’. Al kan ik me ook voorstellen dat het leuker is om commentaarprogramma’s als ‘De slimste mens’, ‘De mol’, ‘The Voice van Vlaanderen’ of ‘Villa Politica’ live te bekijken, omdat je dan mee kunt twitteren.»

HUMO Ben je baas over de afstandsbediening?

Kharmach «Totaal niks over te zeggen, zelfs niet over de vrije ruimte op de harde schijf van de digicorder.»

HUMO Kijk je ook tv via computer of tablet?

Kharmach «Moet wel, omdat ik de afstandsbediening nooit te pakken krijg.»

HUMO Heb je weleens je eigen naam gegoogeld?

Kharmach «Ja, en ’t was een zeer teleurstellende ervaring. Ik moest voor ‘Achter de rug’ grappen verzinnen over Bilall Fallah en Adil El Arbi, en ik wilde aantonen hoeveel onbekender die eerste is. Ik dacht: ik vergelijk even hun respectievelijke hits op Google. Bleek Billal 3 keer zoveel hits te hebben dan ikzelf, en Adil zelfs 20 keer zoveel: pijnlijk.»

HUMO Hoeveel vrienden heb je op Facebook?

Kharmach «950, waarvan er 12 me op eenvoudige aanvraag thuis zouden komen helpen met schilderen.»

HUMO Kan je op vakantie twee weken zonder tv, radio en internet?

Kharmach «Ik denk van wel. Het zou me zelfs deugd doen.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234