null Beeld

Mag ik u kussen?

Paartijd op Canvas: behalve een paar bestoomde designbrillen levert dat ook een tweede reeks van 'Mag ik u kussen?' op, het uiterst vermakelijke programma waarin elke week drie Bekende Verleiders één Bekend Lustobject moeten zien te verleiden tot een kus - tenzij het lustobject in kwestie vindt ze beter vrienden blijven, dat spreekt.

Frederick Vandromme

HUMO Is er mogelijk iets veranderd aan het concept?

Bart Peeters (presentator) «Fuck the format! In het eerste seizoen moesten de lijnen nog wat uitgezet worden, nu trachten we er zoveel mogelijk buiten te kleuren. Dat schijnt zelfs aangemoedigd te worden op Canvas. We laten bijvoorbeeld drie mannen los op een ándere man, of we zorgen dat de te verleiden vrouw zodanig vastgebetonneerd is aan haar eveneens bekende levenspartner - ik denk nu simpelweg aan Miet Smet - dat de verleiders de strijd haast op voorhand verloren hebben.

»Ik vind het ook spannend dat we ons geen fuck hoeven aan te trekken van leeftijdsbarrières. Dat jonge, in de fleur van hun leven verkerende gasten als Steven Van Herreweghe en Adriaan Van den Hoof zich uit de naad werken om de ravissante Frieda Van Wijck binnen te draaien, bijvoorbeeld. Wie zeurt over het leeftijdsverschil, heeft er niets van begrepen. Bel naar de hulplijn Madonna en je weet meteen: élke oudere vrouw droomt van een toyboy


HUMO De rubriek 'De openingszin' werd overboord gegooid.

Peeters «Geen seconde te vroeg. In ons enthousiasme hadden we vorig jaar over het hoofd gezien dat pick-up lines tegenwoordig alleen nog maar gebruikt worden door johnny's in de domste discotheken van het land. Nee, liever nog begraven we ons lustobject - we leven in tijden dat bijna iederéén sterft, waarom onze gasten dan niet? - en laten we de verleiders een romantisch opschrift voor hun grafzerk bedenken. Gebruik een openingszin en je lijkt een boerenlul; schrijf iemands grafschrift en voor je het weet lig je met een vrouw in je armen.

»Nog een belangrijke les: wie een vrouw bloemen schenkt, is op voorhand verdacht. Dan denkt ze meteen dat je iets van haar wil. Zeg het liever met 200 gram gorgonzola of desnoods met het skelet van een plaatselijk mandataris - uiteindelijk staat of valt elk cadeau met de uitleg die je erbij geeft.»


HUMO Sorteert 'Mag ik u kussen?' enig effect? Vermoed je dat er sinds de eerste reeks in Vlaanderen vaker met de hersenen wordt verleid dan voorheen?

Peeters «Natuurlijk doet het mij als televisiemaker pijn om langs Vlaamse wegen te rijden en te zien dat er nog steeds parketfirma's zijn die reclame maken middels een bloot wijf op een affiche. Maar op de keper beschouwd is het hún verlies. Dat bloot wijf valt in geen vijfhonderd jaar te versieren, terwijl intellectuele verleiding wél werkt.

»Je zult je herinneren dat vorig jaar zowel Goedele Liekens als de zogenaamd ontembare Natalia in de armen van Peter Van den Begin is gevallen. Welnu, niet lang daarna waren beide dames gewoon carrément wég van hun lief! Toen ik Peter Van den Begin daarna om uitleg vroeg, zei hij natuurlijk raadselachtig: 'Succes heeft vele vaders' - maar gelukkig weten wij wel beter.»

Canvas: Mag ik u kussen?

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234