null Beeld

Magali Campos Olave, de vrouw van Gouden Schoen Matias Suarez

Nee, de deur van hun huis in Dworp werd niet platgelopen door platenbonzen met vette contracten onder de arm. Er belde zelfs niet één manager met een lucratief voorstel voor een nieuw op te richten latinogroepje.

Niet dat Magali Campos Olave (23) erop had gerekend, maar toch: na haar optreden op het Gala van de Gouden Schoen kreeg ze haast meer aandacht dan haar man Matias Suarez — de winnaar van de Gouden Schoen en de nieuwe prins van Anderlecht, nota bene. 'Ik kreeg wel telefoon van zijn Argentijnse manager. Hij zag het al voor zich: voor Mati een nieuw contract, en eentje voor mij bij een plaatselijk platenlabel. Twee artiesten voor de prijs van één. Ik heb hem vriendelijk doch kordaat bedankt voor het aanbod.'


Enkele quotes

HUMO Heb je een plan om in België als zangeres door te breken?
Suarez «Weet je, ik ben voor Mati naar België gekomen. Mijn carrière had ik opgeborgen - als we in Argentinië op vakantie zijn, treed ik nog weleens op, maar dat is voor de lol. Maar nu, na dat optreden op de Gouden Schoen, ben ik erover beginnen nadenken: Mati heeft zijn draai gevonden, onze dochter Halona is vier en gaat naar school, ik zou opnieuw tijd in mijn eigen carrière kunnen steken. Maar concreet is het nog niet, hoor.»
HUMO Was je zenuwachtig, die avond in het Casino Kursaal van Oostende?
Suarez «Een beetje wel. Dat moet ook: je moet altijd bang zijn van het podium, je moet altijd twijfelen aan jezelf. Alleen dan kun je jezelf honderd procent geven. Maar in Argentinië had ik al voor een groot publiek opgetreden, en ook live op televisie: ik wist wat me te wachten stond.
»Ik heb het hele optreden lang alleen naar Mati gekeken - niet naar al die mensen, niet naar de camera's, niet naar de spots die in mijn gezicht schenen. Dat hielp om mijn zenuwen en dus mijn stem onder controle te houden. Hij was véél zenuwachtiger dan ik: zijn handen waren ijskoud en hij trilde van de spanning. Ik denk dat hij meer stress had voor mijn optreden dan voor zijn mogelijke verkiezing als Gouden Schoen.»
HUMO Je zei na de uitreiking dat je al sinds je veertiende in een band zingt.
Suarez «Mijn neef Rodrigo El Potro was een grote artiest in Argentinië en ver daarbuiten - hij trad op in heel Zuid-Amerika. Mijn vader speelde op de drums in zijn band, en op een keer mocht ik meezingen. Rodrigo vond dat wel iets hebben, een meisje in het gezelschap, en sindsdien trad ik mee op.»

HUMO Ik kan me wel iets voorstellen bij de gevoelens van de jonge Matias Suarez toen hij jou zag optreden.
Suarez «Hij is dikwijls komen kijken, tot hij me eindelijk via een kennis durfde aan te spreken - hij speelde toen al voor Belgrano, dé ploeg van Córdoba, en dat was voor mij wel een goeie reden om hem achter de coulissen te laten komen. We hebben toen handjes geschud, en dat was het.»
HUMO Hij vertelde in Humo dat hij jou heeft leren kennen op een asado, een typisch Argentijns barbecuefeest.
Suarez «Dat was twee weken later, na onze eerste ontmoeting. We hebben daar wat gebabbeld en toen heeft hij mijn telefoonnummer gevraagd. Daarna heeft het zeker nog een maand of drie geduurd voor hij me durfde te zoenen (lacht). Zo'n verlegen jongen! Hij zei geen woord, hij keek me alleen maar aan met zijn grote, verliefde ogen.»
HUMO Ben je daarvoor gevallen?
Suarez «Toen ik hem leerde kennen, waren zijn vader en zijn schoonbroer gestorven - dat waren twee belangrijke mensen in zijn leven. Hij durfde zich niet te binden aan iemand, uit angst om die persoon opnieuw te verliezen. Ik heb hem echt moeten openwrikken, en toen dat was gelukt, zag ik een mooie man - vanbuiten, maar ook vanbinnen. Toen pas ben ik helemaal overstag gegaan, want van mijn kant was het geen liefde op het eerste gezicht.»

HUMO Het leven in België beviel Matias slecht: hij kwijnde weg van eenzaamheid.
Suarez «Het was allemaal nieuw en vreemd voor hem, en hij miste mij. Ik was ook ongelukkig: ik wou bij hem zijn, om het voor hem wat draaglijker te maken. Ik stapte dus naar Ulises en het management van de groep en zei: 'Ik wil naar Mati. Kunnen jullie mij een paar weken missen?' Ik mocht vertrekken, maar ik moest beloven dat ik maar twee weken in België zou blijven. De dag voor mijn vertrek hadden we nog een optreden. 'Tot over twee weken,' zei ik tegen iedereen, 'ik neem eventjes vakantie om mijn vriendje te bezoeken.' Maar twee weken later belde ik Ulises: 'Probleempje: ik denk dat ik niet meer terugkom.'»
HUMO Je was nog maar in België, of Matias bloeide open: 'Magali drukt me elke dag op het hart dat ik niet bang moet zijn om te zeggen hoe ik me voel - zeker als ik me slecht voel.'
Suarez «O ja, dat heb ik hem vaak gezegd: 'Wees eerlijk. Het is niet erg als je je een keertje niet goed voelt.'
»Hij begon wel goed te spelen, maar voor mij waren de eerste maanden in België verschrikkelijk. In Argentinië leefde ik 's nachts: we begonnen om tien uur 's avonds aan een optreden en pas tegen de ochtend kroop ik in mijn bed. Maar Mati ging om tien uur 's avonds al slapen! In Argentinië was er elke avond wel iéts te doen - een concert, een show, een toneelstuk, een musical, een afspraak met vrienden - terwijl we hier alleen waren. En als Mati ging trainen, bleef ik helemaal alleen thuis.
»Daar kwam wel verandering in toen ik zwanger bleek: we hadden dat niet gepland, maar blijkbaar wou God het zo. Sterker nog: toen ik op onderzoek moest, zei de gynaecoloog dat ik al twee maanden in verwachting was. Maar ik was pas één maand in België! Ik zag mijn zwangerschap als een teken: mijn plaats was naast Mati, samen met onze baby, ook al was dat in een vreemd land.»

HUMO Jij met al je muzikaliteit: welke soort muziek herken je in het voetbal van Matias?
Suarez «De cuarteto! Het ritme van de cuarteto komt van de bas: tunga-tunga/tunga-tunga. Twee akkoorden kort na elkaar, om snel op te bewegen, links-rechts, links-rechts. Zo speelt Mati: snel, vloeiend, in één beweging, met veel ritme en elegantie.»

undefined

Gouden Schoen - Magali Suarez

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234