null Beeld

Magazine: Iedereen beroemd

Ons favoriete duo van het moment is niet langer Maarten Vancoillie en Sven Ornelis, Freek Braeckman en Tomas De Soete of Ben Crabbé en Zijn Voorhoofd, maar wel Jos en Jacqueline. Nog nooit van hen gehoord?

mke

Dan moet u vanavond beslist eens naar ‘Iedereen beroemd’ kijken. Hun bijdrage beperkt zich doorgaans tot vijf minuutjes, maar behoort wel tot het leukste wat er vandaag op televisioneel gebied te beleven valt. Het concept is even simpel als geniaal: het gepensioneerde koppel uit Baal ontvangt elke week een Bekende Vlaming op de sofa, waarbij zowel de gast als het tweetal niet weet met wie ze een uurtje gaan keuvelen. Na enkele afleveringen is al een zekere rolverdeling te ontwaren. Zo is het vooral Jacqueline die honderduit praat – een paar weken geleden nog over die keer dat ze uit haar lichaam was getreden – terwijl Jos het gezelschap van spijs en drank voorziet.

HUMO Zo mogen we dat toch zeggen, hè, Jacqueline?

Jacqueline «Ja, mijn buren hebben me er ook al op gewezen: ‘Jij blijft altijd maar in je zetel zitten, terwijl Jos alles moet doen!’ Maar ja, je kunt toch moeilijk op het moment zelf pas beslissen wie er een drankje gaat halen? Dus hebben we op voorhand afgesproken dat ik bij de gast blijf en Jos rondloopt. Mijn man doet dat graag, zo eens een glaasje inschenken, de taart aansnijden, een presentatieke doen... Hij staat ook graag in de keuken.»

HUMO Schuilt er een nieuwe man in Jos?

Jacqueline «Een heel oude nieuwe man dan toch! (hilariteit) Ach, weet je, toen ik jonger was, heb ik jaren voor hem gezorgd. Nu we met pensioen zijn, zijn de rollen een beetje omgedraaid. Dat mag toch, hè?

»Jos is ook niet zo’n babbelaar als ik. Over oldtimers praat hij graag mee, maar voor de rest? (lacht) Van muziek kent ’m ook al niet veel, ik ben de muzikale van ons tweeën.»

HUMO Een rode draad door de gesprekjes is jullie kat, die buiten beeld door de kamer loopt.

Jacqueline (enthousiast) «Ah ja, onze poes Kartouche! Tijdens de opnames blijft de schuifdeur op een kier staan, zodat Kartouche gewoon kan binnenkomen. De mannen (van de productie, red.) zitten in de kamer hiernaast als de camera draait, en die roepen haar dan stilletjes: ‘Kom, Kartouche!’

»In het begin was ze wel wat bang. Ze is heel bang van stokken, en de poten van die camera’s en de verlichting vond ze maar niks. Ik denk dat ze vroeger slaag heeft gekregen, een soort trauma, hè. Maar voor de rest is ze niet schichtig, al gaat ze niet op de schoot zitten. Toen Goedele Wachters langskwam, was ik daar wel blij om, want die is allergisch voor katten, hè. Gelukkig is ze niet beginnen te niezen. Tja, niet iedereen kan daar tegen. Sommige mensen hebben liever een hond, ik ben nu eenmaal, ja... katachtig (lacht).»

HUMO Zijn er BV’s die je liever niet aan de deur zou krijgen?

Jacqueline «Ik hoor je al komen! Jij hebt de krant gelezen, zeker? (lacht)»

HUMO Ik heb inderdaad opgevangen dat Marcel Vanthilt niet welkom is.

Jacqueline «Ja, ik weet niet hoe het komt, maar ik heb echt geen voeling met die man. Hetzelfde met Brusselmans, die schrijver. Als je leest wat die allemaal durft te schrijven... Mens toch!»

HUMO Met Herman Brusselmans zou het gesprek dus wat minder vlot verlopen?

Jacqueline «Ik denk het, ja, omdat ik niet zou weten wat te vragen. Je kan toch niet over al die ex-lieven beginnen, of over zijn coiffeur. Of waarom hij altijd zo stuurs is, dat kunt ge toch ook niet vragen?»

HUMO Van ons mag je altijd proberen, Jacqueline!

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234