null Beeld

Magazine: Nostalzinski

Het jong grut van tegenwoordig lui, respectloos en GAS-boetegeil? Dat blijkt alleszins niet uit 'Magazinski', het puike programski over jonge menski op Canvas en OP12. Om wie al vrolijk gemeno- dan wel gepenopauzeerd heeft toch ook wat te gunnen, wordt de laatste aflevering omgedoopt tot 'Nostalzinski': een heuse seniorenspecial.

hm/jol

Wat u kunt verwachten? Dat mag Joost weten. Of Dina Van Daele. Want net zoals in alle vorige afleveringen plakt de enthousiaste huisvrouw een passend antwoord op werkelijk iedere vraag.

Dina Van Daele «De meest gehoorde kritiek op 'Magazinski' was dat het altijd over jongeren ging. Daarom hebben we besloten om één aflevering over ouderen te maken. De criticasters zullen wel anders piepen wanneer ze die special gezien hebben. Ze zullen luid roepen: 'Gelukkig gaan al die andere uitzendingen wél over jongeren! En duizendmaal sorry voor onze oerdomme kritiek!'»

HUMO De voorbije maanden gaf je jongeren advies over pijpen, ongewenste zwangerschappen en masturberen. Wijs je oudjes ook de weg down under?

Van Daele «Goh,als jongeren problemen hebben met pijpen en masturberen, heeft dat meestal te maken met een slechte motoriek of een gebrekkige oog-handcoördinatie. Bij oudjes ligt dat natuurlijk anders. Pijpen met een kunstgebit is toch een heel andere ervaring, die nieuwe problemen met zich meebrengt. Ik had nooit gedacht dat ik de term fixodent zou gebruiken in de context van seksuele voorlichting, maar je ziet: de wereld blijft ons verrassen!»

HUMO Hebben de senioren even prangende vragen als de jonkies?

Van Daele «Die problematiek is altijd even ingrijpend. Of het nu gaat over ‘Hoe moet ik pijpen?' tot ‘Hoe vul ik mijn pijp?’, iedereen die het bos door de bomen niet meer ziet, kan bij Dina Van Daele terecht. Of dat nu een verdord kerstbomenbos of een jonge struik is (giechelt).»

HUMO Hoe komt het toch dat jij zo'n vat vol wijsheden bent?

Van Daele «Levenservaring, denk ik. Ik vul mijn dagen ook met het lezen van echte vakliteratuur, zoals Humo en Story. Daar haal ik toch telkens weer aanknopingspunten uit voor wie de band met de realiteit kwijt is. Zo wil ik graag aan Eva Pauwels vertellen dat kakken in het openbaar hip is! Die groene bosnimf van een Bartel Van Riet promoot het zelf. Waarom Eva er dan zo op afgerekend wordt, dat begrijpt echt niemand natuurlijk. Los daarvan ben ik zelf een ontzettend hippe moeder van twee youngsters. Onze Jornen ons Ninazorgen ervoor dat ik helemaal mee ben, ’t is te zeggen: ik zorg daar zelf voor. (Ernstig) Want nog voor zij mij kunnen uitleggen wat swagis, heb ik al #yolo getweet.»

HUMO Je lijkt ons het type moeder waar kinderen zich dood voor schamen. Geneer jij je nooit?

Van Daele «Generen, goh,ja. Het is te zien wat je onder generen verstaat. (Twijfelend)Als onze Patrick na een avondje zogenaamd wijnproeven ladderzat en poedelnaakt door onze straat loopt, dan kan ik u verzekeren dat er aangenamere dingen bestaan. Maar generen voor wat de kids mij vragen? Nooit! Als ze al niet meer kunnen rekenen op hun ravissante raadgeefster in tijden van radeloze razernij, welke zekerheden zijn er dan nog?»

HUMO 'Nostalzinski' is meteen ook de laatste aflevering van 'Magazinski'. Niet bang voor het zwarte gat?

Van Daele «Toch niet als het over het zwarte gat van Vincent Kompanyof Romelu Lukaku gaat, hihi! (lacht) Wat doe ik toch weer lekker gek! Nee, ik ben niet bang, hoor, want ik heb tijdens mijn 'Magazinski'-periode maar liefst 623 vriendjes gemaakt op Facebook. Met hen communiceer ik nog altijd elke dag openlijk en zonder het spreekwoordelijke blad voor de mond.»

HUMO Je noemt jezelf de godin van de goede raad. Zouden wij, om af te sluiten, ook wat advies mogen vragen? Zeg ons, Dina, hoe krikken we onze verkoopcijfers weer omhoog?

Van Daele «Daar is werkelijk maar één goed begin voor: een coverfoto van Dina Van Daele met als didactisch materiaal slechts een setje kokosnoten. Gabriel Ríos mag meedoen als hij wil. Of die vriendelijke Vincent Kompany, dat mag ook (lacht).»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234