null Beeld

Magazine: Ooit komt het goed

Het vorig jaar schielijk ter ziele gegane ‘Magazinski’ was zo’n programma dat iedereen goed vond, maar waar niemand naar keek: een uitstekende zaak dus dat het nieuwste programma van productiehuis Alaska TV niet is weggestopt in het dorre niemandsland dat OP12 heet, maar zowaar in praaim­taaim op Eén wordt uitgezonden.

‘Ooit komt het goed’ is de naam, en het is een op de leest van ‘Basta’ geschoeid, hooglijk entertainend kwajongensprogramma, waarin vier werkloze twintigers alles en nog een klein beetje méér doen om aan een baan te raken: Tijs wil een eigen bedrijf uit de grond stampen en zoekt een geschikt gat in de markt; Tomas, Stijn en Thibault proberen een conventionele nine-to-five te vinden, zij het op behoorlijk voortvarende wijze.

'Het verschil met 'Basta'? Wij willen niemand jennen'

Thibault Vaninbroukx «Een tijd geleden kregen we te horen dat ‘Magazinski’ ten einde liep, het programma waar we alle vier aan meewerkten. ‘Oké,’ begrepen we, ‘we zullen naar iets nieuws op zoek moeten gaan.’ We zochten dus al een job, en in de krant lazen we dat er op dit moment massa’s jonge mensen zijn die hetzelfde doen – 23 procent van de Belgische jongeren is momenteel werkzoekend. Zo zijn we dus op het idee gekomen van wat later ‘Ooit komt het goed’ is komen te heten. We zijn ons idee eerst gaan voorstellen bij Alaska, en nadat zij het groene licht hadden gegeven, hebben we een filmpje gemaakt dat we naar de VRT hebben opgestuurd. En ja, tot onze verrassing vonden ze het goed. Nu zijn we dus al een hele tijd aan het opnemen, en ik kan je zeggen: ik heb de spannendste momenten uit mijn leven meegemaakt.»

HUMO Vertel?

Vaninbroukx «Ik ben gaan solliciteren voor een job waarvoor ik geen diploma had.»

HUMO Welke job?

Vaninbroukx «Verpleger (grijnst). Ik zal nog maar niet vertellen of ik ben aangenomen, want dan is de spanning ervan af.»

»Ik ben ook binnengedrongen bij een groot bedrijf. Het idee was om daar gewoon out of the blue aan de slag te gaan en aan het eind van de dag naar de directie te stappen: ‘Allee, wil je me nu geen vaste job geven?’ Verschrikkelijk zenuwslopend was dat. Net als de eerste aflevering, waarin ik een handtas moest roven.»

HUMO Juist, die van Nathalie Dumortier, baas van reclamebureau Design Is Dead. Om door haar te worden aangenomen, zijn jullie behoorlijk ver gegaan.

Vaninbroukx (lacht) «We hebben haar zo’n beetje gestalkt, ja.»

HUMO Weet ze inmiddels dat ze op tv zal komen? Jullie hebben alles met de verborgen camera opgenomen.

Vaninbroukx «Ze weet ervan, ja. En ze heeft ons de toestemming gegeven om alles uit te zenden. Sowieso hebben we dat gevraagd aan alle mensen die in het programma aan bod komen. In die zin verschilt ons programma ook van ‘Basta’: we willen niemand jennen.»

HUMO Had jij vóór ‘Ooit komt het goed’ eigenlijk al veel gesolliciteerd?

Vaninbroukx «Niet echt, om eerlijk te zijn. Tomas en Stijn hadden veel meer ervaring.

»Ik heb audiovisuele kunsten gestudeerd op het Rits, en vervolgens heb ik nog een master gedaan in de literatuurwetenschappen. En daarna las ik in de krant dat er een nieuw productiehuis was opgericht, Alaska TV: ik heb simpelweg een mail gestuurd om te vragen of ze niemand zochten. Niet veel later werkte ik mee aan ‘Magazinski’. Feitelijk heb ik dus maar één keer moeten solliciteren in mijn leven. Als je mijn vakantiejobs niet meerekent, tenminste: ik heb in de souvenirwinkel van Plopsaland gewerkt, aan de kassa gestaan in de Spar en ook eens twee dagen aan de vuilkar gehangen, haha. Lang geleden, hoor: ik was zestien.»

HUMO Als alles mogelijk zou zijn, wat zou dan je droombaan zijn?

Vaninbroukx «Mijn droom is nog altijd om van mijn muziek te kunnen leven.»

HUMO Juist, dáár kende ik je van: je bent frontman van The Galacticos, het rockgroepje waarmee je zes jaar geleden in de finale van de Rock Rally stond.

Vaninbroukx «Klopt. Maar The Galacticos en ook mijn andere groep Roadburg liggen op dit moment stil. Onlangs ben ik samen met Siegfried (Smeets) wel met een nieuw groepje begonnen, Whiz. Maar daar mijn brood mee verdienen zal wel nooit lukken.»

HUMO Kun je na dit programma niet gewoon bij Alaska TV gaan werken?

Vaninbroukx «Een vaste job zal lastig zijn: in de tv-sector word je meestal ingehuurd per project. Maar je weet maar nooit, natuurlijk. Ik ben alleszins dynamisch en sociaal, en ik werk graag in teamverband. En niet te vergeten: ik ben...»

HUMO Flexibel?

Vaninbroukx (lacht) «Mégaflexibel.»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234