Magazine: Ook getest op mensen

Vanaf vanavond neemt Marcel Vanthilt ‘Ook getest op mensen’ over van die guitige lolbroek van een Kobe Ilsen, maar wanneer wij ‘m aan de taas trekken zit hij nog moederziel alleen een gehalveerde kiwi uit te schrapen in de ‘Villa Vanthilt’-veranda.

HUMO Alles oké, Marcel?

Marcel Vanthilt (lacht luid) «Dat vraagt iedereen mij; alsof het een bovenmenselijke prestatie is om vijfenzestig televisieprogramma’s na mekaar af te werken. Nee, met mij gaat het uitstekend. Ik begin er nu zelfs pas echt goesting in te krijgen, in die zin dat ik ‘Villa Vanthilt’ dit seizoen voor het eerst als een voltijdse baan zie, en niet meer als een plezierig vakantiejobke.

»In juli en augustus was het nog allemaal heel los: qua onderwerpen laveerden we tussen de jaarlijkse Miss Kampernoelie-verkiezing en het wereldkampioenschap boomzagen, en in Brussel was men niet kwaad als we eens wat uitliepen. Maar sinds begin september is dat helemaal veranderd: stipt om kwart over tien moet en zal ‘Het journaal’ beginnen – uitlopen kan écht niet meer.

»Gisteren werd me verteld dat de uitzending exáct tweeënveertig minuten en dertig seconden mocht duren: dan moet je dus als een radioman te werk gaan, hè. Op tweeënveertig minuten achtentwintig zeg je ‘Tot morgen’, en dan gaat het tik, tik, bóém: ‘Het journaal’. Heerlijk! En de redacteur maar toeteren in mijn oortje: ‘Dat laatste onderwerp laten vallen!’

»Nee, dit extra lange seizoen heeft me alleen maar méér zin gegeven om eens een heel seizoen lang een dagelijkse talkshow te presenteren: een soort ‘De wereld draait door’ op de VRT zou ik best zien zitten.»

HUMO Mag dit een open sollicitatie genoemd worden?

Vanthilt «Dat mag, ja. Enfin, deze winter zou nog wat te vroeg zijn, want na ‘Ook getest op mensen’ ga ik de winkel toch wel efkes sluiten. Maar volgend televisieseizoen: graag.»

HUMO Hebben wij eigenlijk wel zin in ‘Ook getest op mensen’?

Vanthilt «O jawel, hoor. Ik beschouw het zo’n beetje als geleidelijk afkicken van ‘Villa Vanthilt’: van een dagelijkse shot adrenaline schakel ik over op een wekelijkse dosis, wat de overgang naar het Volkomen Niets wellicht wat minder pijnlijk zal maken.

»Dit gezegd zijnde: de eerste aflevering zal geheel en al over verslavingen gaan; aan drank, tabak en cannabis met name. De mensen die ons mobiele lab bemannen hebben uitgetest wat die producten precies in de hersenen uitrichten – een aantal fortuinlijke proefpersonen heeft dus in naam van de wetenschap en op kosten van de gemeenschap de kruidige vredespijp mogen roken.»

HUMO Hoe is het qua drank-, tabak- en cannabisverbruik met jouzelf gesteld, als ik zo vrij mag zijn?

Vanthilt «Honderd procent droog, clean en proper, meneer! Sinds eind april ben ik zelfs volledig, maar dan ook vollédig gestopt met drinken. Tot het vorige seizoen verzette ik na afloop van de opnames geregeld een fles wijn, maar die gewoonte was niet vol te houden. Vergeet niet: ik ben inmiddels alweer vijfenvijftig.»

HUMO Je zou het niet zeggen.

Vanthilt «Wel, bedankt. Ik rook al een paar jaar niet meer: dat houdt mijn huid gezond. En om voldoende vitamientjes binnen te krijgen eet ik heel veel diepvriesgroenten. Gezonder dan verse groenten, heb ik eens opgestoken uit een consumentenprogramma op Eén, waarvan de naam me nu ontglipt. Kom, hoe heet het ook weer? Het wordt gepresenteerd door die nerveuze tiep met zijn brilleke.»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234